Over uw gegevenssegmenten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Gebruik uw gegevens om mensen die eerder via mobiel of desktop interactie met uw merk of services hebben gehad, opnieuw te bereiken. Uw advertenties worden weergegeven aan mensen in dit segment terwijl ze browsen op Google of partnerwebsites.

Infographic over dynamische remarketing

Voordelen

Gegevenssegmenten targeten kan een strategisch onderdeel van uw advertentieplan zijn, of u nu de verkoop wilt stimuleren, meer registraties wilt krijgen of merkbekendheid wilt vergroten. Hier zijn een aantal voordelen als u uw gegevens gebruikt:

• Instant bereik/goed getimede targeting: U kunt mensen die eerder interactie hebben gehad met uw bedrijf uw advertenties laten zien op het moment dat ze ergens anders zoeken en de kans bestaat dat ze een aankoop doen. U kunt er ook voor zorgen dat klanten u vinden door ze uw advertenties te laten zien wanneer ze actief op zoek zijn naar uw bedrijf op Google Zoeken.
  • Gerichte advertenties: U kunt segmenten maken van uw gegevens om advertenties te laten zien in specifieke situaties. U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die iets aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd, maar geen transactie hebben afgerond.
  • Breed bereik: Met gegevenssegmenten kunt u mensen al hun apparaten bereiken terwijl ze door meer dan 2 miljoen websites en mobiele apps browsen.
  • Efficiënte prijsbepaling: Met automatisch bieden kunt u zeer goed presterende remarketingcampagnes maken. Met realtime bieden wordt het optimale bod berekend voor de persoon die uw advertentie bekijkt, zodat u de advertentieveiling kunt winnen met de best mogelijke prijs. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de veiling van Google.
  • Eenvoudig advertenties maken: Maak gratis tekst-, beeld- en videoadvertenties met behulp van de Advertentiegalerij. Combineer uw dynamische-remarketingcampagne met indelingen uit de Advertentiegalerij om mooie advertenties te schalen voor al uw producten of diensten.
  • Campagnestatistieken: U krijgt rapportages over hoe uw campagnes presteren, waar uw advertenties worden getoond en welke prijs u betaalt.

Opmerking: U kunt gegevensverzameling uitzetten voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen krijgen. Ontdek meer informatie over hoe u gegevensverzameling kunt uitzetten voor specifieke gebruikers.

Manieren om uw doelgroepsegment op basis van gegevens te gebruiken met Google Ads

• Websitebezoekers: Laat advertenties zien aan eerdere bezoekers terwijl ze websites en apps in het Display Netwerk gebruiken. Meer informatie over hoe u uw gegevenssegmenten instelt
  • Dynamische remarketing: Verbeter uw resultaten met dynamische remarketing, waarbij in uw advertenties producten of services worden opgenomen die mensen op uw website of in uw app hebben bekeken. Meer informatie over dynamische remarketing
  • Uw gegevenssegment voor zoekadvertenties: Geef advertenties weer aan eerdere bezoekers die na het verlaten van uw website verder zoeken op Google naar wat ze nodig hebben. Meer informatie over uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties
  • YouTube-gebruikers: Laat advertenties zien aan mensen die interactie hebben gehad met uw video's of YouTube-kanaal, terwijl ze YouTube gebruiken en video's, websites en apps bekijken in het Display Netwerk. Meer informatie over hoe u YouTube-segmenten gebruikt
  • Klantenmatch: Upload segmenten met contactgegevens die u van uw klanten heeft gekregen. Wanneer deze mensen zijn ingelogd bij Google, kunt u hun via verschillende Google-producten advertenties tonen.
  • App-gebruikers: Als u advertenties wilt weergeven aan mensen die uw mobiele app hebben gebruikt, zet u gegevensverzameling aan voor uw app.
  • Leadformuliersegment: Toon advertenties aan mensen die uw leadformulier in Google Ads hebben ingediend. U maakt een leadformulier in Google Ads en voegt dit toe aan een campagne. U kunt leadformulieren toevoegen aan campagnes in het zoeknetwerk, video- en display-campagnes. Vind meer informatie over componenten voor leadformulieren.

U kunt de Doelgroepenbouwer gebruiken om targetingsignalen op te geven terwijl u een campagne maakt.

Veelgestelde vragen

Kan ik uitsluitingen toevoegen voor alle doelgroepsegmenten?

Nee, u kunt op dit moment alleen uitsluitingen toevoegen voor gegevenssegmenten, aangepaste segmenten en vergelijkbare segmenten.

Hoe verschilt handmatige doelgroeptargeting van geoptimaliseerde targeting?

Opmerking: Performance Max-campagnes maken alleen gebruik van geoptimaliseerde targeting.

Als u doelgroepen samenstelt en uw campagne instelt op handmatige targeting, worden er in uw campagne advertenties getoond die de door u opgegeven mensen bereiken. Als u geoptimaliseerde targeting gebruikt voor uw campagne, kunt u toch doelgroepen samenstellen volgens uw specificaties, maar kunnen uw advertenties mensen buiten uw doelgroepselecties bereiken omdat de campagne is geoptimaliseerd voor conversiedoelen.

In geoptimaliseerde targetingcampagnes (zoals campagne voor maximale prestaties) worden uw doelgroepselecties signalen die het machinelearning-algoritme gebruikt om snel te optimaliseren voor campagneprestaties. Als er mensen zijn die waarschijnlijk converteren op basis van uw conversiedoelen, kunnen uw advertenties aan hen worden getoond, zelfs als ze niet zijn opgegeven via uw doelgroepselecties.

Hoeveel doelgroepen kan ik targeten in een advertentiegroep of een componentengroep (Performance Max)?

U kunt uw campagneprestaties optimaliseren met de meest getargete aanpak voor advertentieweergave door voor elke campagne en advertentiegroep of componentengroep (Performance Max) maar één doelgroep tegelijk te gebruiken (één doelgroep kan meerdere doelgroepsegmenten bevatten). U kunt de doelgroep op elk moment wijzigen of bewerken. Vind meer informatie over hoe u met de Doelgroepenbouwer de juiste doelgroep kunt bereiken voor elke campagne en advertentiegroep.