Omat datasegmentit

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Oman datan avulla voit aktivoida uudelleen ihmisiä, jotka brändisi tai palvelusi ovat aiemmin saaneet aktivoitumaan mobiililaitteella tai tietokoneella. Mainoksesi näkyvät tähän segmenttiin kuuluville ihmisille, kun he selaavat Googlen tai sen yhteistyökumppanien verkkosivustoja.

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin infograafi

Edut

Tavoittelitpa sitten myynnin kasvattamista, rekisteröitymisten lisäämistä tai bränditietoisuuden edistämistä, mainonnan kohdistaminen omiin datasegmentteihin voi olla strateginen osa mainontasuunnitelmaasi. Seuraavassa on kerrottu muutamia datan käytöstä seuraavia etuja:

• Oikea-aikainen kohdistus: Voit kohdistaa mainokset yrityksesi kanssa aiemmin tekemisissä olleille juuri silloin, kun he tekevät hakuja muualla ja aikovat todennäköisesti tehdä ostoksia. Voit myös auttaa asiakkaita löytämään yrityksesi kohdistamalla heille mainoksia silloin, kun he etsivät yritystäsi aktiivisesti Google Hausta.
  • Tarkennettu mainonta: Luomalla dataan perustuvia segmenttejä voit kohdistaa mainonnan tietyille käyttäjäryhmille. Voit esimerkiksi kohdistaa mainonnan käyttäjille, jotka lisäsivät jotain ostoskoriin mutta eivät ostaneet kyseisiä tuotteita.
  • Laaja tavoittavuus: Dataan perustuvien segmenttien avulla voit tavoittaa käyttäjät yli kahden miljoonan verkkosivuston ja mobiilisovelluksen kautta kaikilla laitteilla.
  • Tehokas hinnoittelu: Voit luoda tehokkaita kampanjoita käyttämällä niissä automaattisia hintatarjouksia. Reaaliaikaiset hintatarjoukset laskevat mainoksesi katselijoille optimaalisen hintatarjouksen ja auttavat sinua voittamaan mainoshuutokaupan parhaaseen mahdolliseen hintaan. Googlen huutokaupasta ei koidu lisäkustannuksia.
  • Mainosten luominen helposti: Hyödynnä maksutonta Mainosgalleriaa luodessasi teksti-, kuva- ja videomainoksia. Yhdistämällä dynaamisen uudelleenmarkkinointikampanjasi Mainosgallerian asetteluihin voit luoda upeita mainoksia, jotka voivat näkyä kaikissa tuotteissasi ja palveluissasi.
  • Kampanjatilastot: Raporteista näet, millaisia tuloksia kampanjasi tuottavat, missä mainoksesi näkyvät ja paljonko ne maksavat.

Huom. Voit poistaa datan keräämisen käytöstä sellaisilta käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia. Katso ohjeet.

Näin voit käyttää dataan perustuvaa yleisösegmenttiä Google Adsin kanssa

• Verkkosivustolla käyneet: Kohdista mainoksia aiemmin sivustollasi käyneille, kun he selaavat Display-verkoston sivustoja tai sovelluksia. Lue lisää omien datasegmenttien käyttöönotosta.
  • Dynaaminen uudelleenmarkkinointi: Paranna tuloksiasi mainostamalla dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla tuotteita tai palveluita, joita käyttäjät ovat katsoneet sivustollasi tai sovelluksessasi. Lue lisää dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.
  • Hakumainosten datasegmentti: Kohdista mainoksia aiemmin sivustollasi käyneille, kun he jatkavat hakujen tekemistä Googlessa sivustolta poistuttuaan. Lue lisää Hakumainosten datasegmenteistä.
  • YouTuben käyttäjät: Kohdista mainoksia videoidesi tai YouTube-kanavasi aktivoimille ihmisille, kun he käyttävät YouTubea ja selaavat Display-verkoston videoita, sivustoja ja sovelluksia. Lue lisää YouTube-segmenttien käytöstä.
  • Asiakaskohdistus: Lataa segmenttejä, jotka sisältävät asiakkaiden sinulle jakamia yhteystietoja. Kun asiakkaat ovat kirjautuneena Googleen, voit kohdistaa heille mainoksia Googlen eri tuotteissa.
  • Sovelluksen käyttäjät: Jotta mainoksesi voivat näkyä mobiilisovellustasi käyttäneille, sinun on otettava käyttöön datan kerääminen sovelluksesta.
  • Liidilomakesegmentti: Kohdista mainoksia ihmisille, jotka ovat lähettäneet liidilomakkeesi Google Adsista. Luot liidilomakkeen Google Adsissa ja lisäät sen kampanjaan. Voit lisätä liidilomakkeita Haku-, Video- ja Display-kampanjoihin. Lue lisää liidilomake-elementeistä.

Voit määrittää kohdistussignaaleja yleisötyökalun avulla kampanjan luomisen aikana.

Usein kysyttyä

Voinko lisätä poissulkemisia kaikkiin yleisösegmentteihin?

Et. Voit lisätä poissulkemisia vain omiin datasegmentteihin, omiin segmentteihin ja samantyyppisiin segmentteihin.

Miten manuaalinen yleisökohdistus eroaa optimoidusta kohdistuksesta?

Huom. Maksimitulokset-kampanjoissa käytetään vain optimoitua kohdistusta.

Kun olet luonut kampanjalle yleisöt ja valinnut sille manuaalisen kohdistuksen, kampanjan mainokset näkyvät määrittämillesi ihmisille. Jos taas käytät kampanjassa optimoitua kohdistusta, voit luoda haluamiasi yleisöjä mutta mainokset voivat näkyä myös niiden ulkopuolisille käyttäjille, koska kampanja optimoidaan konversiotavoitteidesi mukaan.

Optimoitua kohdistusta käyttävissä kampanjoissa (myös Maksimitulokset-kampanjoissa) valitsemasi yleisöt toimivat signaaleina, jotka auttavat koneoppimisalgoritmia optimoimaan nopeasti kampanjan tulokset. Jos järjestelmä tunnistaa konversiotavoitteidesi perusteella todennäköisesti konvertoituvia ihmisiä, mainoksesi voivat näkyä heille, vaikka he eivät kuuluisi valitsemiisi yleisöihin.

Kuinka monelle yleisölle voin kohdistaa mainosryhmän tai elementtiryhmän (Maksimitulokset)?

Kussakin kampanjassa ja mainosryhmässä tai elementtiryhmässä (Maksimitulokset) voi olla vain yksi yleisö kerrallaan (yleisö voi sisältää useita yleisösegmenttejä). Tämä auttaa optimoimaan kampanjatulokset ja kohdistamaan mainokset mahdollisimman tarkasti. Voit vaihtaa yleisön tai muokata sitä milloin tahansa. Lue lisää oikean yleisön tavoittamisesta yleisötyökalun avulla.