Prestaties voor verschillende typen campagnes bekijken

Het kan een uitdaging zijn om uw prestaties in verschillende typen campagnes te beheren. Met de volgende functies kunt u de rapportage voor meerdere campagnes eenvoudiger maken en makkelijker navigeren. In dit artikel wordt beschreven hoe u de rapportagegegevens per campagnetype kunt bekijken en kolommen kunt instellen om sneller relevante gegevens te krijgen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw rapportagegegevens bekijken per campagnetype

U kunt tijd besparen door uw gegevens te filteren op campagnetype, zoals Shopping-campagnes of campagnes in het Display Network. U kunt alleen campagnetypen selecteren die in uw account aanwezig zijn.

Filteren op campagnetype:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer in de balk Weergaven bovenaan het campagnetype dat u in uw rapporten wilt bekijken.
Opmerking: Als u uw kolommen aanpast, onthoudt Google Ads uw selecties op basis van de context van uw campagne. Daarmee bespaart u tijd omdat meteen de kolommen worden getoond die u regelmatig bekijkt als dat relevant is voor het campagnetype dat u bekijkt. Als u bijvoorbeeld altijd de kolom Gem. CPM op het tabblad Advertentiegroepen kiest als u display-campagnes bekijkt, later een display-campagne selecteert of uw campagnetype filtert om display-campagnes te bekijken, is de kolom Gem. CPM opgenomen in de kolommen.

Prestaties voor meerdere campagnes bekijken met interactiekolommen

Als u meerdere campagnetypen tegelijk bekijkt, kunt u aan de hand van 3 kolommen voor rapportage over meerdere campagnes makkelijk de prestaties van de campagnes evalueren. In deze kolommen worden de belangrijkste statistieken gerapporteerd die relevant zijn voor elk campagnetype. Zo kunt u meten hoe effectief uw advertenties de advertentiedoelen behalen. In de kolom Interacties ziet u bijvoorbeeld het aantal klikken voor een campagne in het zoeknetwerk, het aantal videoweergaven voor een videocampagne, enzovoort.

Dit zijn de kolommen:

• Interacties: een interactie is de primaire gebruikersactie die is gekoppeld aan een advertentie-indeling (klikken voor tekst- en Shopping-advertenties, weergaven voor videoadvertenties, enzovoort). In de kolom 'Interacties' worden verschillende gebruikersacties geteld, afhankelijk van de advertentie-indeling. De kolom Interacties geeft aan in welke mate uw advertenties uw advertentiedoelen behalen, ongeacht de advertentie-indeling.
    Voor... Interacties telt het aantal... Voorbeeldcampagnetypen
    Tekstadvertenties Klikken Zoeken, Shopping-productadvertenties, Maximale prestaties
    Beeldadvertenties Klikken Display, Maximale prestaties
    Automatisch gegenereerde videoadvertenties Klikken en engagements Display
    TrueView-videoadvertenties Videoweergaven Video, Performance Max
    App-videoadvertenties Engagements App-campagnes
    TrueView for Action-advertenties Engagements Video, Performance Max
  • Interactieratio: hoe vaak mensen interactie hebben met uw advertentie nadat ze deze gezien hebben. Dit wordt gemeten door het aantal interacties met uw advertentie te delen door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven. Aan de hand van deze informatie kunt u bepalen hoe effectief uw advertenties zijn. Als u bijvoorbeeld 10 interacties en 1000 vertoningen heeft, is het interactiepercentage 1%.
  • Gemiddelde kosten: Het gemiddelde bedrag dat u heeft betaald per interactie. Voor dit bedrag worden de totale kosten van uw advertenties gedeeld door het totale aantal interacties. Als er bijvoorbeeld 2 interacties met uw advertentie zijn, een van € 0,30 en een van € 0,40, zijn uw gemiddelde kosten voor deze interacties € 0,35.

Voorbeeld

Stel dat u een videocampagne en een campagne in het zoeknetwerk uitvoert om hetzelfde product te promoten en de gecombineerde prestaties van beide campagnes wilt meten. Hoewel klikken tellen handig is om de prestaties van een campagne in het zoeknetwerk te meten, voldoet deze methode niet voor het meten van de prestaties van een videocampagne. Voor dergelijke campagnes zijn videoweergaven of engagements namelijk de belangrijkste gebruikersactie. In de kolom Interacties wordt de gebruikersactie geteld die het belangrijkst is voor elke campagne. Zo kunt u de gecombineerde prestaties van de campagnes in één oogopslag bekijken (zonder dat u de kolommen Klikken en Videoweergaven allebei hoeft op te nemen in uw rapport).