Lägga till sökord

Du kan lägga till rätt sökord för att se till att dina annonser visas för de kunder du vill, när du vill.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till sökord i dina annonsgrupper för sök-, display- och videokampanjer. Läs mer om sökord i kampanjer i söknätverket.

På den här sidan

Välja matchningstyper för sökord i sökkampanjer

När du lägger till ett sökord i annonsgrupper för sökkampanjer kan du välja vilken matchningstyp du vill använda genom att skriva sökordet med ett av följande format.

• För bred matchning lägger du till sökord utan formatering (till exempel damhattar).
  • För frasmatchning skriver du sökord inom citattecken (till exempel ”röda handskar”).
  • För exakt matchning skriver du sökord inom hakparentes (till exempel [damhattar]).

Genom att kombinera bred matchning med Smart Bidding kan du öka volymen av relevanta sökfrågor samtidigt som du når dina mål. Läs mer om hur du utökar dina Smart Bidding-kampanjer med bred matchning.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hur du ska lägga till sökord i en annonsgrupp varierar beroende på vilken kampanjtyp du använder. Om du inte är säker på vilken kampanjtyp du använder kan du kontrollera detta högst upp på kampanjsidan i Google Ads. Där visas kampanjtypen tillsammans med kampanjens status och genomsnittliga dagliga budget.

Obs! Du kan lägga till upp till tio ord i ett sökord. Läs fler enkla tips på hur du skapar en sökordslista.

Lägga till sökord i sökkampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Sök efter kampanjen med namn eller kampanj-id i fönstret Välj en annonsgrupp.
  6. När du har valt en kampanj väljer du den annonsgrupp där du vill lägga till sökorden.
  7. Du kan lägga till sökord på ett av följande sätt:
    • Skriv eller klistra in sökord, ett per rad. Du kan välja en matchningstyp för varje sökord genom att lägga till det med något av följande format:
      • För bred matchning lägger du till sökord utan formatering (till exempel damhattar).
      • För frasmatchning skriver du sökord inom citattecken (till exempel ”röda handskar”).
      • För exakt matchning skriver du sökord inom hakparentes (till exempel [röda handskar]).
    • Se sökordsförslag. När du väl har valt en annonsgrupp visas sökordsförslag som kan vara relevanta för din annonsgrupp till höger. Du kan även ange en relaterad webbplats och din produkt eller tjänst. Klicka på plustecknet vid de sökord du vill lägga till i annonsgruppen. Du kan ändra matchningstypen efter att du har lagt till sökorden.
  8. Klicka på Spara.

Lägga till sökord i display- och videokampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Innehåll.
  4. Klicka på fliken Sökord för display/video på sidan Innehåll.
  5. Klicka på plusknappen .
  6. Sök efter kampanjen med namn eller kampanj-id i fönstret Välj en annonsgrupp.
  7. När du har valt en kampanj väljer du den annonsgrupp där du vill lägga till sökorden.
  8. Du kan lägga till sökord på ett av följande sätt:
    • Skriv eller klistra in sökord, ett per rad.
    • Se sökordsförslag. När du väl har valt en annonsgrupp visas sökordsförslag som kan vara relevanta för din annonsgrupp till höger. Du kan även ange en relaterad webbplats och din produkt eller tjänst. Klicka på plustecknet vid de sökord du vill lägga till i annonsgruppen.
  9. Välj antingen Målgrupp eller Innehåll som sökordsinställning.
  10. Klicka på Spara.