Cookie: Definition

En liten fil som sparas på användarnas datorer för att lagra inställningar och annan information som används på webbsidor som de besöker.

• Cookies kan spara användarnas inställningar på vissa webbplatser och kan ibland spåra hur besökarna kommer till och interagerar med webbplatserna.
  • Google använder cookies på flera olika sätt. Cookies används vid remarketing och av Google Analytics för att visa dina annonser och gratis produktinformation eller hålla reda på hur det går för dig.
  • Funktionen för konverteringsspårning i Google Ads använder också cookies. Den lägger till en cookie i en persons dator när denna klickar på en annons eller produktinformation, och det hjälper dig att spåra försäljning och andra konverteringar från dina annonser och gratisannonser.
  • Ibland kan cookies orsaka problem när du loggar in eller navigerar i ditt Google Ads-konto. Om det händer är den bästa lösningen att rensa cacheminnet och cookies som har lagrats i webbläsaren.

Rensa cacheminne och cookies