Definisjon av informasjonskapsel

En informasjonskapsel er en liten fil som lagres på brukernes datamaskiner, og som inneholder innstillinger og annen informasjon som brukes på nettsider de besøker.

• Informasjonskapsler kan lagre innstillingene brukere har for bestemte nettsteder. Av og til kan informasjonskapsler også brukes for å spore hvordan besøkende kommer til nettstedet, og hva de gjør der.
  • Google bruker informasjonskapsler på flere ulike måter. Informasjonskapsler brukes for eksempel både for remarketing og Google Analytics, blant annet i forbindelse med annonsekjøring, gratis produktoppføringer og resultatsporing.
  • Informasjonskapsler brukes også i Google Ads-funksjonen konverteringssporing. For at det skal bli enklere for deg å spore salg og andre konverteringer som stammer fra annonsen din, samt gratis oppføringer, legger denne funksjonen til en informasjonskapsel i brukerens datamaskin når vedkommende klikker på en annonse eller oppføring.
  • Av og til kan informasjonskapsler forårsake problemer når du logger på eller navigerer rundt i Google Ads-kontoen din. Hvis dette skjer, er den beste løsningen å tømme bufferen og slette informasjonskapslene som er lagret i nettleseren.

Tøm bufferen og fjern informasjonskapslene