Cookie: definitie

Een klein bestand dat wordt opgeslagen op computers van gebruikers om voorkeuren en andere informatie vast te leggen die op bezochte webpagina's wordt gebruikt.

• Cookies kunnen instellingen van gebruikers voor bepaalde websites opslaan en soms worden gebruikt om bij te houden hoe bezoekers op websites terechtkomen en deze websites gebruiken.
  • Google gebruikt cookies op verschillende manieren. Zo gebruiken we cookies voor remarketing en Google Analytics bijvoorbeeld om uw advertenties en gratis productmeldingen weer te geven of om uw prestaties bij te houden.
  • De functie Conversies bijhouden van Google Ads maakt ook gebruik van cookies. Als een gebruiker op een advertentie of vermelding klikt, wordt een cookie op de computer geplaatst zodat u verkopen en andere conversies voor uw advertenties en gratis vermeldingen kunt bijhouden.
  • Cookies kunnen soms problemen veroorzaken wanneer u inlogt of door uw Google Ads-account bladert. U kunt dit probleem het best verhelpen door het cachegeheugen en de cookies te wissen die zijn opgeslagen voor uw internetbrowser.

Cachegeheugen en cookies wissen