Weergavestatus (voorheen gezinsstatus): definitie

Een status die wordt gegeven aan alle advertenties om duidelijk te maken voor welke doelgroepen de advertentie en website geschikt zijn. Voor advertenties die 'Sterk beperkt' en 'Gemiddeld beperkt' zijn, gelden verschillende beperkingen voor wanneer en waar ze kunnen worden weergegeven.

Als u een advertentie maakt of bewerkt, beoordeelt Google de advertentie om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan ons advertentiebeleid. Nadat uw advertentie is beoordeeld, krijgt deze een weergavestatus die afhankelijk is van de content van de advertentie en de website.

De 2 weergavestatussen zijn Sterk beperkt en Gemiddeld beperkt.Als een advertentie geen weergavestatus krijgt, houdt dit in dat de content is toegestaan op basis van het beleid. Er kunnen echter nog wel weergavebeperkingen van toepassing zijn op basis van de lokale wettelijke vereisten.

De weergavestatus van uw advertentie is van invloed op waar de advertentie kan worden weergegeven, zoals de landen waarin de advertentie kan worden getoond. Sterk beperkte advertenties worden bijvoorbeeld niet weergegeven in bepaalde landen en als dat wel het geval is, worden ze beperkt tot zoekopdrachten die worden beschouwd als 'seksueel'. Lees het beleid voor seksuele content voor meer informatie.

U vindt de goedkeuringsstatus van uw advertentie in de kolom Status op het tabblad Advertenties van de pagina Alle campagnes. Advertenties die aan alle doelgroepen kunnen worden weergegeven, worden getoond alsGoedgekeurd, terwijl andere weergavestatussen de specifiekere labels Goedgekeurd (sterk beperkt) en Goedgekeurd (gemiddeld beperkt) hebben.