En definisjon av fleksibelt samsvar

Merk: Denne definisjonen gjelder bare for positiv søkeordmålretting. Søkeord med negativt fleksibelt samsvar fungerer på en annen måte enn søkeord med fleksibelt samsvar. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar

Med denne typen søkeordsamsvar kan annonsen din bli vist etter søk som er relatert til betydningen av søkeordet ditt. Dette kan omfatte søk som ikke inneholder de aktuelle søketermene. Du kan med andre ord dekke flere søk enn med frasesamsvar og eksakt samsvar.

Fleksibelt samsvar er som standard samsvartypen som tilordnes alle søkeordene dine. På denne måten kan du nå ut til en større målgruppe med annonsene dine, uten at du må utarbeide en omfattende liste over søkeord. Tenk deg for eksempel at du har søkeordet «reparasjon av bilglass» med fleksibelt samsvar. Med dette søkeordet dekker du søk som «utskifting av frontrute», selv om ingen av disse tre ordene inngår i søkeordet. Ordene i søket er imidlertid relatert til søkeordet.

Hvis du bruker fleksibelt samsvar, kan du ganske enkelt skrive inn søkeordet som det er. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan fleksibelt samsvar fungerer:

Hvis du bruker søkeordet «plan for lavkarbodiett» med fleksibelt samsvar, kan annonser vises når det for eksempel søkes med søketermer som «mat uten karbohydrater», «dietter lavkarbo», «oppskrifter med lavt kaloriinnhold», «bøker om middelhavsdiett» eller «lavkarbo diettprogram».

For at det skal bli enklere å etablere relevante samsvar, blir det også tatt hensyn til følgende med denne samsvartypen:

• brukerens nylige søkeaktivitet
  • innholdet på landingssiden
  • andre søkeord i en annonsegruppe, i den hensikt å få bedre innsikt i intensjonen bak søket
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Merk: Det er avgjørende at du bruker smart budgivning sammen med fleksibelt samsvar. Grunnen til dette er at alle søk er ulike, og budene på hvert søk bør gjenspeile de unike kontekstsignalene på auksjonstidspunktet. Smart budgivning bruker disse signalene til å sikre at du konkurrerer i de rette auksjonene med det rette budet på den rette brukeren, for alle de relevante søkene du kan dekke med fleksibelt samsvar. Finn ut hvordan du kan oppnå vekst i kampanjer med smart budgivning ved å bruke søkeord med fleksibelt samsvar.

Linker til beslektet innhold