Om Googles Display-nätverk

Med Googles Display-nätverk kan du nå personer medan de besöker sina favoritwebbplatser, visar en YouTube-video för en vän, tar en titt på sin Gmail eller använder mobila enheter.

Så fungerar det

Googles Display-nätverk är utformat för att hjälpa dig att hitta rätt målgrupp. Med hjälp av dess inriktningsalternativ kan du vara strategisk och visa ditt budskap för potentiella kunder på rätt plats och vid rätt tillfälle. Här kommer några exempel på hur du kan använda inriktning:

Hitta nya kunder eller engagera befintliga med hjälp av målgrupper. Med liknande målgrupper och målgrupper med köpavsikt kan du nå de personer som troligen är mest intresserade av dina produkter så att du kan hitta nya potentiella kunder. Du kan även använda data, till exempel remarketinglistor, för att nå personer som har besökt din webbplats tidigare.

Få fler konverteringar med hjälp av automatisering. Automatisk inriktning hjälper dig att få fler konverteringar eftersom den hittar lönsamma målgrupper utifrån dina befintliga målgrupper och din befintliga målsida. Genom automatisk optimering över tid lär sig AdWords vilka målgrupper som fungerar för dig. Med automatisk budgivning justeras dina bud för att hjälpa dig att nå avkastning på investeringen. I smarta displaykampanjer kombineras de bästa funktionerna i automatisk inriktning, budgivning och annonser för att maximera dina konverteringar i AdWords.

Fånga uppmärksamheten med bilder

I Display-nätverket kan du väcka användarnas intresse med snygga annonsformat. Här är några av de annonstyper du kan använda i Display-nätverket:

• Responsiva annonser. Med responsiva annonser är proceduren för att skapa annonser i Googles Display-nätverk delvis automatiserad. Du skapar annonserna genom att skriva annonstexten och lägga till bilder och logotyp. (Du kan även använda vårt bibliotek med bilder utan kostnad.) Både nya och avancerade användare drar nytta av responsiva annonser eftersom de visas som ”integrerade” annonser och matchar utseendet på utgivarens webbplats.
  • Uppladdade bildannonser. Om du vill ha större kontroll kan du skapa och ladda upp annonser. Du kan ladda upp annonser som bilder i olika storlekar eller i HTML5-format.
  • Interaktiva annonser. Visa interaktiva bild- och videoannonser på YouTube och i Display-nätverket.
  • Gmail-annonser. Visa expanderbara annonser högst upp i användarnas inkorgar.

När annonserna visas

I söknätverket kan du nå människor när de söker efter specifika produkter eller tjänster. I Display-nätverket kan du fånga deras uppmärksamhet tidigare i köpcykeln. Du kan se till att dina annonser visas för besökarna innan de börjar söka efter det du erbjuder, vilket kan vara avgörande för din övergripande annonsstrategi. Du kan också påminna människor om vad de är intresserade av, till exempel genom att använda remarketing för att nå personer som tidigare har besökt din webbplats eller använt app.

Mät dina framgångar

I AdWords kan du mäta hur väl du uppfyller dina mål. Se på vilka webbsidor dina annonser visas, vilka annonser som ger flest klick och vilka webbplatser som ger dig mest värde till lägst kostnad.

Planera i förväg

Det kan ta 12–24 timmar innan ändringar i Display-nätverket får effekt, vilket innebär att de kanske inte visas direkt. Detta kan vara bra att ha i åtanke när du skapar en ny kampanj eller gör ändringar i en befintlig. Du kanske vill skapa kampanjen några dagar före lanseringen och flytta fram startdatumet.