Om displayannonser och Googles Display-nätverk

Nu kombinerar vi flexibiliteten hos vanliga displaykampanjer med AI-funktionerna hos smarta displaykampanjer i en enda displaykampanj. Utöver alla befintliga fördelar med smarta displaykampanjer kan du nu också välja vilken nivå av AI-integrering du vill använda för budgivning, annonsmaterial och inriktning.

Smarta displaykampanjer i ditt konto migreras automatiskt utan att du behöver göra något. Migreringen bör inte heller orsaka några variationer i ditt kampanjresultat. Läs mer om (nyligen förenklade) displaykampanjer.

Displaykampanjer visar visuellt engagerande annonser i Googles Display-nätverk. Med Display-nätverket kan du nå människor när de surfar bland miljontals webbplatser, appar och egendomar som ägs av Google (till exempel YouTube och Gmail).

Displaykampanjer är en enkel och intelligent lösning för att hantera de komplexa variablerna inom displayannonsering, och kan vara det enklaste sättet att bredda din kundbas och generera nya konverteringar. Använd en displaykampanj när du vill visa annonser i de flesta format i Googles Display-nätverk och nå människor under alla faser av köpcykeln – från att de visar intresse till att de är redo att köpa.

Fördelar

• Nå människor på flera platser: Med displaykampanjer kan du nå människor i hela världen via 35 miljoner webbplatser och appar och på egendomar som ägs av Google (YouTube och Gmail). På så sätt kan du utöka räckvidden till mer än Google Sök.
  • Skapa kampanjer utifrån dina mål: Öka försäljningen, få fler potentiella kunder och mer webbplatstrafik eller skapa medvetenhet och övervägande för ditt företag, din produkt eller din tjänst.
  • Utformade för att vara enkla att använda: Displaykampanjer använder AI-baserade lösningar för inriktning, budgivning och format för att nå nya eller befintliga målgrupper. Det kan hjälpa dig att få bästa möjliga kampanjresultat på ett enkelt sätt.
    • Optimerad inriktning: Hitta de målgruppssegment som ger bäst resultat och som innehåller potentiella kunder som mest sannolikt hjälper dig att nå dina konverteringsmål. Läs mer om optimerad inriktning
    • Smart Bidding: Budgivning som använder AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion. På så sätt kan du spara tid och få bättre resultat. Läs mer om Smart Bidding
  • En framgångsrik kampanj på bara några minuter: Du ger oss byggstenarna till dina annonser, som rubriker, bilder och logotyper, så hittar vi så många kunder som möjligt för det CPA-bud och den budget du väljer.
  • Smartare och enklare: Displaykampanjer optimeras inom några dagar. Googles AI väljer den bästa kombinationen av tillgångar så att du får bästa möjliga resultat. På så sätt kan du se vilka av dina rubriker, beskrivningar, bilder och logotyper som fungerar bäst.

Så fungerar Googles Display-nätverk

I Googles Display-nätverk får du hjälp med att hitta rätt målgrupp med inriktningsalternativ som strategiskt visar ditt budskap för potentiella kunder på rätt plats och vid rätt tillfälle. Displaykampanjer omfattar AI-funktioner som bidrar till att förbättra ditt kampanjresultat:

• Budgivning: Du får rekommenderade Smart Bidding-strategier utifrån dina annonseringsmål, men du kan välja att inte använda de föreslagna budstrategierna och i stället välja budstrategier manuellt.
    • Betala för konverteringar: Du kan välja att betala för konverteringar i stället för klick i displaykampanjer som använder budgivning med Mål-CPA. Gå till avsnittet Budgivning när du ställer in din kampanj. Leta efter rubriken Betala för och välj Konverteringar i rullgardinsmenyn. Läs mer om hur du betalar för konverteringar.
  • Annonsmaterial: Dina displayannonser är responsiva som standard (om du inte använder uppladdade displayannonser). Det innebär att du kan ladda upp olika tillgångar till Google Ads, så avgör Googles AI den optimala kombinationen av tillgångar och optimerar deras storlek, utseende och format så att de ryms i tillgängliga annonsutrymmen med det annonsformat som sannolikt ger bäst resultat.
  • Inriktning: Med optimerad inriktning används information, som sökord på din målsida, för att nå nya och relevanta målgrupper som sannolikt leder till konverteringar. Optimerad inriktning används som standardinriktningsmetod för displaykampanjer. Om du föredrar att inte använda optimerad inriktning kan du välja en annan typ av inriktning.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Responsiva displayannonser

I displaykampanjer används responsiva displayannonser. Storleken, utseendet och formatet på responsiva displayannonser justeras så att de passar i de flesta tillgängliga annonsutrymmen och förbättrar resultatet. Du laddar upp olika tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar) i Google Ads, så visas den optimala kombinationen av dem, med den lämpligaste storleken, i annonser på webbplatser, i appar, på YouTube och i Gmail.

Du kan även använda vårt bibliotek med bilder utan kostnad. Både nya och avancerade användare gynnas av responsiva annonser eftersom de visas som ”integrerade” annonser och matchar utseendet på utgivarens webbplats.

Hero image of depicting a responsive display ad example

Skapa och optimera annonser

Anta att du vill skapa en kampanj men inte vet vilka bilder och vilken text du bör använda i dina annonser. Du bestämmer dig för att ange dina tillgångar (rubriker, beskrivningsrader, bilder och logotyper) och använda dem i en kampanj. Då händer följande:

1. Systemet kombinerar de enskilda tillgångarna för att skapa annonser i storlekar som passar i alla standardannonsformat och med alla standardannonstyper. Därefter väljs den bästa kombinationen för varje exponering.
  2. Dina annonser visas inriktade på personer som besöker någon av de miljontals webbplatser som ingår i Display-nätverket.
  3. När tillgångarna har samlat på sig tillräckligt med data får du rapporter om deras resultat.
  4. Du får veta vad som fungerar eller inte så att du kan anpassa kampanjen med de bilder och texter som ger bäst resultat.
  5. Du sparar tid och drar fördel av systemets förmåga att optimera din kampanj.

Andra typer av displayannonser

• Uppladdade bildannonser. Om du vill ha större kontroll kan du skapa och ladda upp annonser. Du kan ladda upp annonser som bilder i olika storlekar eller i HTML5-format.

När displayannonserna visas

I söknätverket kan du nå människor när de söker efter specifika produkter eller tjänster. I Display-nätverket kan du fånga deras uppmärksamhet tidigare i köpcykeln. Du kan se till att dina annonser visas för besökare innan de börjar söka efter det du erbjuder, vilket kan vara avgörande för din övergripande annonsstrategi. Du kan också påminna människor om vad de är intresserade av genom att använda dina datasegment för att nå personer som tidigare har besökt din webbplats eller använt din app.

Så fungerar resultatdata

När kampanjen har körts ett tag vill du troligen se resultat och hantera dina tillgångar. Tillgångsrapporten i displaykampanjer innehåller exempelannonser och resultatdata:

• Exempelannonser: Klicka på Visa fler storlekar för att se fler exempel i många av de storlekar som annonserna visas i.
  • Resultatdata: Använd tabellen för att se information om varje tillgång, bland annat hur Google har rankat resultatet av tillgången utifrån dess förmåga att generera konverteringar.

Planera i förväg

Det kan ta 12–24 timmar innan ändringar i Display-nätverket får effekt, vilket innebär att de kanske inte visas direkt. Detta kan vara bra att ha i åtanke när du skapar en ny kampanj eller gör ändringar i en befintlig. Du kanske vill ställa in kampanjen några dagar före lanseringen och flytta fram startdatumet.

När flera ändringar görs inom en 24-timmarsperiod kan det hända att de tillämpas utan hänsyn till den kronologiska ordningen i ändringshistoriken.

Djuplänkar

När du har aktiverat djuplänkning för din app dirigeras appanvändarna till ditt appinnehåll från dina sök-, display- och Shopping-annonser. Om du vill aktivera djuplänkning för dessa kampanjer kan du skapa applänkar för Android och universella länkar för iOS och aktivera Google Analytics för Firebase för att spåra appkonverteringar. Läs mer om djuplänkar och rekommenderade metoder för att implementera djuplänkar.