Definir millor la segmentació per ubicació

La segmentació per ubicació de Google Ads us permet seleccionar àrees geogràfiques on es poden mostrar els vostres anuncis. També podeu utilitzar-la com a eina d’optimització perquè us ajudi a augmentar el retorn de la inversió (ROI).

Conèixer el rendiment dels vostres anuncis en diferents ubicacions us pot ajudar a assignar més recursos publicitaris en línia i més pressupost a les regions on el vostre negoci funciona millor.

A continuació us proporcionem alguns consells pràctics per ajudar-vos a definir millor la segmentació per ubicació.

Nota: les campanyes de Hotel Ads només es poden orientar i excloure per país o per territori.

Consultar el rendiment per ubicació

Podeu utilitzar les dades de rendiment geogràfic per comprovar que els vostres anuncis es mostrin en determinades ubicacions, així com per comparar-ne el rendiment en diferents ubicacions. Utilitzeu aquesta informació per identificar les zones en què voleu centrar-vos i consulteu els consells d'aquesta llista per millorar l'efectivitat dels anuncis en cadascuna d'aquestes zones.

Exemple

Teniu una campanya orientada a tot el Japó, però us trobeu en un altre país. En visualitzar les dades geogràfiques de rendiment, corroboreu que els anuncis reben impressions a ciutats de tot el Japó. Alhora, constateu que el rendiment dels anuncis és millor a Tòquio i a Kyoto, de manera que decidiu crear una estratègia publicitària nova orientada a aquestes dues zones.

Assignar més o menys pressupost segons la zona

Si la vostra campanya té un millor rendiment en àrees determinades, us recomanem que publiqueu campanyes independents orientades només a les zones més valuoses. Això us permet incrementar les ofertes de paraula clau i els pressupostos per maximitzar les impressions d'anunci a les ciutats amb un rendiment més alt. També podeu crear una altra campanya orientada a les zones que quedin fora de les ciutats amb un millor rendiment. Podeu fer servir les mateixes paraules clau de les altres campanyes, però amb ofertes de paraula clau més baixes.

Exemple

Teniu una campanya d'anuncis d'equipament per a immersió lleugera orientada a tot el país, però és a les comarques litorals on més veneu. Creeu una altra campanya que només s'orienti a les comarques litorals, de manera que pugueu veure el rendiment de la campanya en aquestes comarques i, a continuació, ajustar el pressupost en conseqüència.

Redactar un text d'anunci que destaqui en determinades àrees geogràfiques

Realceu els arguments de venda que siguin exclusius del vostre negoci, com ara productes o serveis amb més possibilitats d'interessar a clients de determinades zones. També podeu oferir promocions que estiguin disponibles només per a aquestes àrees.

Exemple

Us adoneu que, a través de la vostra botiga de roba en línia, veneu més guants vermells a Lleida. Per atreure els clients de Lleida, creeu un anunci orientat a aquesta ciutat per promocionar els guants vermells.

Utilitzar pàgines de destinació específiques de la ubicació geogràfica

Si teniu pàgines de destinació diferents al vostre lloc web per a cadascuna de les regions on opereu, envieu els clients a la pàgina de destinació més rellevant a la seva àrea geogràfica. D'aquesta manera, no hauran de perdre temps cercant la informació rellevant.

Exemple

Sou el propietari d'una agència immobiliària i el vostre lloc web inclou llistats de pisos que es venen a tota la província de Tarragona. Si un client cerca pis al Montsià, l'haureu d'enviar a la pàgina de destinació amb pisos en aquesta comarca i no a la pàgina de destinació on s'ofereixin pisos al Tarragonès.

Ús de recursos d'ubicació per destacar l'adreça de l'empresa

Si per als vostres clients és important saber on és el vostre negoci o establiment, seria útil que afegíssiu recursos d'ubicació als anuncis. Els recursos d'ubicació combinen perfectament la vostra adreça i el vostre número de telèfon amb el text de l'anunci.

Si totes les empreses dels vostres recursos d'ubicació es troben a Catalunya, podeu segmentar els anuncis per un radi al voltant dels recursos d'ubicació a fi que es mostrin a les persones que es trobin a prop de la vostra empresa. Amb els multiplicadors d'ofertes, també podeu establir diferents ofertes per a aquestes àrees.

Exemple

Suposem que teniu un taller de reparació de bicicletes al centre de Lleida. Gràcies als recursos d'ubicació, un client que es troba a prop i que cerca un lloc per reparar la bicicleta veu el vostre anunci amb l'adreça i el número de telèfon del vostre taller. El ciclista arriba al taller perquè li repareu la roda punxada.

Excloure regions que no tenen un bon rendiment

Si els vostres anuncis sempre reben clics amb un percentatge de conversions baix procedents de regions determinades o bé clics de regions on no voleu que es mostrin, podeu excloure aquestes regions de la segmentació.

Exemple

Si heu orientat la publicitat a tot Espanya, però us adoneu que els clics que provenen de València no generen un bon nivell de conversions per a la vostra empresa, podeu excloure aquesta comunitat autònoma perquè no s'hi mostrin els vostres anuncis.