Lokale bedrijfsgegevens met locatie-extensies weergeven

Wat locatie-extensies doen

• Via locatie-extensies kunt u uw bedrijfsadres, uw zakelijke telefoonnummer en een kaartmarkering bij uw advertentietekst weergeven.
  • Locatie-extensies voor mobiele apparaten bevatten ook een link naar een routebeschrijving voor uw bedrijf.
  • Voor klikken op advertenties met een locatie-extensie betaalt u de standaardkosten per klik.

Hoe u hiervan profiteert

• Met locatie-extensies moedigt u gebruikers aan uw bedrijf persoonlijk te bezoeken.
  • U kunt meerdere adressen toevoegen, zowel handmatig als door uw account aan Google Mijn Bedrijf te koppelen.
  • De klikfrequentie van advertenties met een locatie-extensie stijgt gemiddeld met 10 procent.
  • U kunt uw advertenties targeten op het gebied rond uw bedrijfsadressen.

Voorbeeld

Sam heeft een broodjeszaak in Haarlem en wil voetgangers naar zijn zaak trekken. Hij voegt een locatie-extensie toe aan zijn advertentie. Mensen die in de buurt aan het wandelen zijn en die op zoek zijn naar een van zijn zoekwoorden (zoals 'lekkerste broodje' of broodjeszaak'), krijgen zijn adres, een klikbare knop 'Bellen' en een routebeschrijving naar zijn zaak te zien. Zo kunnen Sams potentiële klanten hem makkelijk vinden.

Waar en hoe uw lokale bedrijfsgegevens kunnen worden weergegeven

Via locatie-extensies kunnen uw bedrijfsgegevens in verschillende indelingen worden weergegeven in het zoeknetwerk van Google, op partnersites in het zoeknetwerk van Google, op Google Maps en op mobiele apparaten. Hieronder vindt u meer informatie.

Sites en apparaten waarop uw bedrijfsgegevens kunnen weergeven in locatie-extensies (inclusief voorbeeldadvertenties)
  • Zoeknetwerk van Google: in het zoeknetwerk van Google kunnen advertenties met locatie-extensies worden weergegeven met uw bedrijfsadres en telefoonnummer. Op geavanceerde mobiele telefoons kan in plaats van uw telefoonnummer een klikbare belknop worden weergegeven.
    IJssalon in Amsterdam
    Advertentie www.example.com
    (020) 123-4567
    Pistache is onze specialiteit.
    Koop 1 bolletje en krijg 1 gratis.
    Amsterdamsestraat 100, Amsterdam
  • Partnersites in het zoeknetwerk van Google: als u zich in de netwerkinstellingen van uw campagne aanmeldt voor adverteren op sites van onze zoekpartners, kunnen uw advertenties met locatie-extensies worden weergegeven op partnersites. De indeling van advertenties met locatie-extensies op deze sites kan verschillen en er kan een kaart worden weergegeven.
  • Google Maps: als u zich in de netwerkinstellingen van uw campagne aanmeldt voor adverteren op sites van onze zoekpartners, kunnen uw advertenties met locatie-extensies worden weergegeven op Google Maps. Meer informatie over hoe advertenties eruitzien in Google Maps.
  • Google Display Netwerk: als u locatie-extensies en tekstadvertenties heeft, kunnen uw tekstadvertenties worden weergegeven in het Google Display Netwerk op desktopcomputers, in mobiele apps en op mobiel internet, waarbij uw locatie wordt aangegeven op een kaart. Er worden kosten aan u in rekening gebracht wanneer gebruikers op de titel klikken, omhoog vegen, op de pijlknop tikken of op een mobiel apparaat op de uitgevouwen kaart klikken om hierop meer van de omgeving te bekijken. Gebruikers die op de uitgevouwen kaart klikken, worden naar de app Google Maps voor mobiel of naar maps.google.com gebracht. Locatie-extensies kunnen worden weergegeven met tekstadvertenties in het Display Netwerk wanneer mensen uw advertentie in de buurt van een van uw locaties bekijken.

Voorbeeldadvertentie

A location extension ad on the Google Display Network (closed)
    Een advertentie waarvoor locatie-extensies zijn ingeschakeld in het Google Display Netwerk.
    A location extension ad on the Google Display Network (expanded)
    Een uitgevouwen advertentie waarvoor locatie-extensies zijn ingeschakeld in het Google Display Netwerk.

Uw advertentie kan met een van de volgende formaten worden weergegeven:
    • Verticaal: 120 x 240, 120 x 600, 160 x 600, 200 x 200, 250 x 250, 300 x 250, 300 x 600, 336 x 280
    • Leaderboard of banner: 468 x 60, 728 x 90, 970 x 90
  • Mobiele apparaten: op mobiele apparaten met een volledige internetbrowser, zoals iPhones en Android-telefoons, kunnen tekstadvertenties met een locatie-extensie worden weergegeven in het mobiele zoeknetwerk en het Display Netwerk van Google en op Google Maps voor mobiel. De advertenties worden weergegeven met de optie om naar uw bedrijfslocatie te gaan.

Locatie-extensies instellen

AdWords gebruikt Google Mijn Bedrijf om uw bedrijfsadressen te beheren.

• Google Mijn Bedrijf is een gratis service waarmee klanten u online kunnen vinden.
  • Via deze service zijn uw bedrijfsadressen beschikbaar voor alle campagnes of advertentiegroepen in het zoeknetwerk, in het Display Netwerk en in het zoeknetwerk met Display Select.
  • Met behulp van filters kunt u bepalen welke adressen bij uw advertenties worden weergegeven op account-, campagne- en advertentiegroepniveau.
  • Via de filteropties kunt u ook aangeven of u voor een bepaalde campagne of advertentiegroep locatie-extensies wilt weergeven op alle apparaten, op desktopcomputers en tablets, of alleen op mobiele telefoons.
Een Google Mijn Bedrijf-account koppelen

Uw locatie-extensies instellen

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Selecteer in het dropdown-menu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  4. Klik op + EXTENSIE. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te koppelen en te gebruiken.

Stappen met begeleiding

Klik hieronder op de knop 'Help me' om naar uw account te gaan en uw Google Mijn Bedrijf-account onder begeleiding te koppelen zodat u locatie-extensies kunt maken.

Help me

Ervoor zorgen dat uw Google Mijn Bedrijfslocaties worden gesynchroniseerd

1. Zoek in het menu 'Geüpgraded' uw Google Mijn Bedrijf-account. U vindt dit onder Accountextensie. Hier ziet u hoeveel adressen er zijn gesynchroniseerd. Als uw Google Mijn Bedrijf-account niet wordt weergegeven, klikt u op + EXTENSIE om de upgrade opnieuw uit te voeren.
  2. Wanneer uw Google Mijn Bedrijf-account is gesynchroniseerd, komt elke tekstadvertentie in uw account in aanmerking voor weergave van uw lokale bedrijfsgegevens. U kunt filters instellen (zie hieronder) om adressen aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen toe te wijzen.

Opmerking:
Voor nieuwe locaties die u toevoegt aan Google Mijn Bedrijf, kan het tot 24 uur duren voordat ze worden gesynchroniseerd met uw AdWords-account.

Locaties uit een ander Google-account gebruiken

Standaard moet u hetzelfde Google-account gebruiken voor AdWords en Google Mijn Bedrijf wanneer u uw accounts aan elkaar koppelt. Dit zorgt ervoor dat locaties in Google Mijn Bedrijf ook eigendom zijn van de persoon die eigenaar is van het AdWords-account waarmee het betreffende bedrijf wordt gepromoot.

Opmerking:
Als u inlogt bij AdWords met email1@example.com, is dit uw Google-accountprofiel. Wanneer u AdWords koppelt aan Google Mijn Bedrijf, zoeken we naar locaties voor hetzelfde accountprofiel (email1@example.com).

Locaties uit een ander account synchroniseren:

Als u geen locaties in uw Google Mijn Bedrijf-account heeft, moet u ze toevoegen als bedrijfsvermeldingen om deze locaties te synchroniseren met AdWords zodat ze kunnen worden weergegeven bij uw advertenties. Als u toegang nodig heeft tot bedrijfslocaties die zijn opgeslagen in een ander account, heeft u de volgende opties:

Ik heb een ander Google-account gebruikt om mijn Google Mijn Bedrijfslocaties in te stellen

Als u uw locaties in Google Mijn Bedrijf heeft gemaakt met een ander Google-account (bijvoorbeeld email2@example.com), raden we u het volgende aan:

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf met dat account (email2@example.com).
  2. Voeg uw Google-account voor AdWords (email1@example.com) toe als beheer. Hierdoor krijgt email1@example.com toegang tot locaties om te synchroniseren voor email2@example.com.
  3. Accepteer in uw Gmail-account de uitnodiging voor email1@example.com om beheerder te worden.
  4. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  5. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  6. Selecteer Weergeven: Locatie-extensies in het dropdown-menu.
  7. Als u uw account (email1@example.com) al heeft gekoppeld, wordt weergegeven hoeveel vermeldingen uit uw Google Mijn Bedrijf-account zijn gesynchroniseerd. Klik anders op + EXTENSIE om uw accounts te koppelen.

Opmerking:
Nadat u de uitnodiging voor het beheren van locaties voor uw Google Mijn Bedrijf-account heeft geaccepteerd, kan het tot 24 uur duren om te synchroniseren met uw AdWords-account.

Iemand anders binnen mijn organisatie beheert onze locaties in Google Mijn Bedrijf
  • Als de betreffende persoon toegang heeft tot het AdWords-account van uw organisatie: als de betreffende persoon toegangsrechten heeft voor het AdWords-account van uw bedrijf (email1@example.com), raden we aan dat hij inlogt bij AdWords en de koppeling tussen Google Mijn Bedrijf en AdWords instelt namens uw organisatie.
  • Als de betreffende persoon geen toegang heeft tot het AdWords-account van uw organisatie: we raden aan dat hij u toevoegt aan beheerder voor de locaties in Google Mijn Bedrijf (email2@example.com). Beide accounts hebben dan toegang tot dezelfde locaties. Nadat u de uitnodiging heeft geaccepteerd, volgt u de bovenstaande stappen om uw Google Mijn Bedrijf-account (email1@example.com) te koppelen aan AdWords. Zodra u dit heeft gedaan, beschikt email1@example.com over gesynchroniseerde locaties om weer te geven voor uw locatie-extensies.
De locaties die ik moet beheren, zijn eigendom van een Google Mijn Bedrijf-account buiten onze organisatie

Als u AdWords-campagnes beheert namens uw klanten, raden we u aan uw klanten te vragen u toe te voegen als beheerder voor hun locaties in Google Mijn Bedrijf. Hieronder volgen enkele tips:

• Als uw klant slechts één locatie heeft: we raden de klant aan deze stappen te volgen om u toe te voegen als beheerder voor zijn locaties in Google Mijn Bedrijf.
  • Als uw klant meerdere locaties heeft: we raden de klant aan naar het dashboard voor Google Mijn Bedrijfslocaties te gaan om een zakelijk account te maken. Via zakelijke accounts kunt u het beheer van een reeks bulklocaties delen met meerdere gebruikers.
    Zodra uw klant een eigen zakelijk account ('BusinessAccount1') heeft gemaakt, kan hij al zijn Google Mijn Bedrijfslocaties overzetten naar dat nieuwe zakelijke account. Laat uw klant vervolgens u toevoegen als beheerder van dat zakelijke account. Wanneer deze stap is voltooid, kunt u teruggaan naar uw AdWords-account (email1@example.com) en dit zakelijke account ('BusinessAccount1') selecteren om uw locaties te synchroniseren.
Uw adressen filteren

Nadat u een Google Mijn Bedrijf-account heeft gekoppeld, komen uw adressen in aanmerking voor weergave bij alle tekstadvertenties in uw account. Als u adressen aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen wilt toewijzen, kunt u filters instellen.

Goed om te weten

U bepaalt welke adressen er bij de diverse campagnes of advertentiegroepen moeten worden gebruikt met behulp van de bedrijfsnamen of zakelijke categorieën die u met Google Mijn Bedrijf heeft gedefinieerd. U doet er verstandig aan deze namen te noteren, zodat u ze bij de hand heeft wanneer u adressen wilt filteren in AdWords.

Uw adressen uit Google Mijn Bedrijf filteren

De campagne of advertentiegroep kiezen waarvoor u adressen wilt opgeven

1. Klik op het tabblad Campagnes en kies een van uw campagnes.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Selecteer in het dropdown-menu linksboven op de pagina de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  4. Als u adressen wilt filteren voor een campagne of een advertentiegroep, klikt u op respectievelijk 'Campagne-extensie' of 'Advertentiegroepextensie'.
  5. Klik op + Extensie.
  6. Kies onder 'Nieuwe locatie-extensie voor campagne' of 'Nieuwe locatie-extensie voor advertentiegroep' de campagne waarvoor u adressen wilt filteren. Als u een locatie-extensie op advertentiegroepniveau toevoegt, kiest u ook de gewenste advertentiegroep.

Een filter toevoegen

Voorbeeld

Stel dat u eigenaar bent van twee restaurants: Steaks van Bob en Pannenkoeken van Bob. U wilt alleen een campagne uitvoeren voor uw steakrestaurant. Hiervoor maakt u een filter en neemt u alleen het restaurant op waarvan de bedrijfsnaam overeenkomt met 'Steaks van Bob'.

1. Klik onder de naam van uw Google Mijn Bedrijf-account op + Filter.
  2. Kies in het dropdown-menu de optie 'Bedrijfsnaam' of de optie 'Bedrijfscategorie', afhankelijk van de groep die u wilt filteren voor de door u gekozen campagne of advertentiegroep.
  3. Geef de bedrijfsnaam of bedrijfscategorie op. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met de categorie die u heeft geselecteerd. Als u bijvoorbeeld een beperking opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Steaks van Bob', worden bedrijven met de naam 'Fantastische steaks van Bob' niet uitgefilterd.
  4. (Optioneel) Filter de adressen nog verder (zie hieronder).
  5. Klik op Gereed.

(Optioneel) Adressen verder filteren

1. Als u extra filters wilt instellen, klikt u op + EN of + OF. Met + OF breidt u de lijst met adressen uit en met + EN beperkt u deze.
  2. Volg de instructies vanaf stap 2 hierboven.
Adresfilters bewerken
  1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Selecteer in het dropdown-menu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  4. Kies Accountextensie, Campagne-extensie of Advertentiegroepextensie.
  5. Elk filter dat u maakt, wordt opgenomen in uw Google-Mijn Bedrijf-account. Plaats de muisaanwijzer op het filter dat u wilt bewerken, en klik hierop.
Bulksgewijs wijzigingen aanbrengen in uw instellingen

Er zijn diverse manieren waarop u bulksgewijs wijzigingen kunt aanbrengen in de instellingen van de locatie-extensies in uw account:

• U kunt nieuwe locatie-extensies toepassen op meerdere campagnes en advertentiegroepen door op het niveau 'Alle online campagnes' op de knop + Extensie te klikken.
  • U kunt de locatie-extensies voor uw campagne of advertentiegroep bulksgewijs verwijderen in het menu Bewerken boven de tabel met extensies.

Voorkomen dat adressen worden weergegeven

Wanneer u een campagne of een advertentiegroep heeft die bedoeld is om verkeer naar een website of callcenter te genereren, in plaats van naar een fysieke winkel, kunt u beter geen bedrijfsadres weergeven bij uw advertenties. In het volgende artikel leest u hoe u kunt voorkomen dat adressen worden weergegeven bij uw campagne of advertentiegroep wanneer u gebruikmaakt van geüpgrade locatie-extensies.

Alle adressen uit een campagne of advertentiegroep verwijderen

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes en selecteer een van uw campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Selecteer in het dropdown-menu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  5. Kies Campagne-extensie of Advertentiegroepextensie, afhankelijk van de vraag of u adressen uit een campagne of een advertentiegroep wilt verwijderen.
  6. Klik op + EXTENSIE.
  7. Kies de campagne of de advertentiegroep waarbij u geen adressen wilt weergeven.
  8. Klik op het dropdown-menu 'Locatie-extensie voor campagne gebruiken' of 'Locatie-extensie voor advertentiegroep gebruiken' en selecteer de optie Locatie-extensies uitschakelen.
  9. Klik op Opslaan. De betreffende campagne of advertentiegroep wordt nu vermeld als 'Uitgeschakeld'.

Prestaties bijhouden

Wanneer u locatie-extensies heeft ingesteld, wilt u natuurlijk ook weten hoe ze presteren.

De prestaties van uw geüpgrade locatie-extensies bijhouden
  1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes en selecteer een van uw campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Selecteer in het dropdown-menu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  5. U krijgt een tabel met prestatiestatistieken te zien.

Een probleem met locatie-extensies oplossen

Worden uw locatie-extensies niet weergegeven? Misschien heeft u filters verkeerd ingesteld of zijn uw adressen niet gesynchroniseerd met Google Mijn Bedrijf. U kunt het probleem als volgt verhelpen.

Zorg ervoor dat het Google Mijn Bedrijf-account dat u heeft gekoppeld, ten minste één bedrijfslocatie bevat
  1. Log in bij Google Mijn Bedrijf (www.google.com/business/).
  2. Controleer of u in uw account ten minste één bedrijfslocatie heeft met de status 'In behandeling' of 'Live'.
  3. Is dit niet het geval, raadpleeg dan deze informatie over het toevoegen en verifiëren van bedrijfslocaties.
  4. Als uw account wel ten minste één locatie bevat, controleert u uw filters.
Controleer of uw filters overeenkomen met uw bedrijfslocaties
  1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes en selecteer een van uw campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Selecteer in het dropdown-menu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  5. Selecteer in het dropdown-menu naast Weergeven: Locatie-extensies de optie Bijgewerkt.
  6. Klik op 'Campagne-extensie' of 'Advertentiegroepextensie' om de filters te bekijken die u heeft ingesteld.
  7. De categorienaam of bedrijfsnamen die u heeft gebruikt, worden grijs weergegeven, onder de naam van uw Google Mijn Bedrijf-account. Controleer of deze namen exact overeenkomen met de namen in uw Google Mijn Bedrijf-account.

Werken uw locatie-extensies nog steeds niet?

Mogelijk moet u uw advertentiepositie of de kwaliteit van uw zoekwoorden verbeteren om locatie-extensies te kunnen weergeven. U kunt altijd contact met ons opnemen als u hulp nodig heeft bij het oplossen van uw probleem.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig