Bestemmingspagina's testen met Google Analytics

Met Google Optimize kunt u testen hoe goed verschillende pagina's erin slagen bezoekers specifieke acties te laten uitvoeren, zoals het kopen van een product. Dit kan u vervolgens helpen uw inkomsten te verhogen en ervoor zorgen dat u het meeste rendement kunt halen uit elk bezoek aan uw website.

Wat is Google Optimize?

Met Google Optimize kunt u varianten van de pagina's op uw website testen om te zien hoe het gedrag van de bezoekers op uw site hierdoor verandert. Zo kunt u de pagina's verbeteren om meer conversies of nieuwsbriefaanmeldingen te genereren of andere online doelstellingen te behalen.

Als u uw Optimize-containers aan Google Analytics 4-property's wilt koppelen, volgt u de instructies in Optimize koppelen aan Analytics.

Wat u kunt doen met Google Optimize

Met Google Optimize kunt u:

• De prestaties van verschillende webpagina's vergelijken door een willekeurige steekproef onder uw bezoekers uit te voeren.
  • Het type doel kiezen dat u wilt testen.
  • Opgeven hoeveel van uw websiteverkeer moet worden betrokken bij uw experiment.

Een voorbeeld van het gebruik van Google Optimize om uw bedrijf te verbeteren

Stel dat u een website heeft waarop u particuliere schoonmaakservices aanbiedt. U biedt algemene schoonmaak, grondige schoonmaak of gedetailleerde schoonmaak. Met uw Google Ads-account adverteert u voor de gedetailleerde schoonmaak, omdat u daar het meeste geld mee verdient. U wilt graag dat meer mensen deze optie kiezen om het rendement op uw investering en de winst van uw bedrijf te verhogen.

Mensen die nu op uw advertentie voor gedetailleerde schoonmaak klikken, worden naar een specifieke bestemmingspagina geleid waarop de drie schoonmaakopties worden uitgelegd. Aangezien die de bestemmings-URL of uiteindelijke URL van uw advertentie is, is dit de eerste pagina die u wilt gebruiken voor de test. Voor uw Google Optimize-experiment maakt u verschillende nieuwe versies van deze webpagina: één waarbij de gedetailleerde schoonmaak met grote rode letters wordt aangeprezen, één waarbij uitgebreid de voordelen van gedetailleerde schoonmaak worden uitgelegd en één waarbij u een pictogram plaatst naast de link om een gedetailleerde schoonmaak te bestellen.

Zodra u uw experiment heeft opgezet en gestart, krijgt een willekeurig aantal websitebezoekers dat naar die bestemmings-URL of uiteindelijke URL gaat, een van de vier verschillende pagina's te zien, waaronder uw oorspronkelijke webpagina. Daarna is het een kwestie van afwachten welke pagina het hoogste percentage kopers van de gedetailleerde schoonmaakservice oplevert.

Wanneer u erachter bent welke pagina u het meest helpt uw bedrijfsdoelstellingen te behalen, kunt u deze pagina instellen als de definitieve pagina die alle bezoekers van uw site te zien krijgen.