Om automatisk budgivning

Med automatisk budgivning må du verken ta de tunge løftene selv eller gjette deg frem til hvilke bud som er formålstjenlige med tanke på forretningsmålene du har satt deg. I motsetning til manuell CPC-budgivning slipper du å oppdatere bud på bestemte søkeord eller annonsegrupper. Google Ads fastsetter budene på annonsene dine basert på hvor sannsynlig det er at en gitt annonse fører til et klikk eller en konvertering som hjelper deg med å oppnå et spesifikt forretningsmål.

Med de ulike automatiske budstrategiene kan du oppnå bedre synlighet eller få opp antallet klikk eller konverteringer. De automatiske budstrategiene tilegner seg stadig mer kunnskap underveis, og informasjon om resultater oppnådd med tidligere bud legges til grunn når fremtidige bud skal fastsettes. Finn ut hvordan du velger den rette budstrategien basert på målene dine.

I denne artikkelen beskriver vi ulike forretningsmål og hvilken automatisk budstrategi som passer best til de enkelte målene.

Merk: Hvis du vil automatisere budgivningen i en Shopping-kampanje, kan du lese artikkelen Om automatisk budgivning i Shopping-kampanjer.

Slik blir den automatiske budgivningen i søkekampanjer bedre med smart budgivning

I den smarte budgivningen får du dratt nytte av fordelene ved målbasert automatisk budgivning i forbindelse med konverteringer (klikk konverteres til kjøp eller tjenester) og konverteringsverdier. Det tas hensyn til en rekke signaler under auksjoner, deriblant sted, språk, enhet, klokkeslett, operativsystem og remarketingliste, for å tolke den unike konteksten for hvert enkelt søk. I den smarte budgivningen brukes funksjonen budgivning under auksjon, som fastsetter et bud på hvert søk. Som eksempler på strategier for smart budgivning kan vi nevne mål-CPA, mål-ROAS, maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdi. Finn ut mer om smart budgivning.

Eksempel

Tenk deg at du ønsker å øke antallet konverteringer i kampanjene dine i tråd med et gitt CPA-mål. Du har imidlertid ikke tid til å fastsette et eget maks. CPC-bud for de enkelte søkeordene. Hvis du kan legge til disse kampanjene i en budstrategi for porteføljen med mål-CPA og fastsette et CPA-mål du vil nå, kan Google Ads optimalisere budene ved hjelp av avansert AI. Dermed oppnår du bedre resultater.

Finn ut mer om hvordan smart budgivning fungerer, ved å lese artiklene Veiledning til smart budgivning, Om smart budgivning og Slik kan du fastsette smartere søkebud.

Ulike typer automatiske budstrategier

Mål Budstrategi

Få flere til å besøke nettstedet.

Med maksimer antall klikk-strategien angis det bud for at du skal få så mange klikk som mulig innenfor budsjettet ditt.

Maksimer antall klikk kan du bruke som standardstrategi i én kampanje eller budstrategi for porteføljen, som omfatter flere kampanjer.

Finn ut mer om maksimer antall klikk.

Finn ut mer om maksimer antall klikk i Shopping-kampanjer.

Oppnå økt synlighet.

Med mål for visningsandel-strategien blir det angitt bud med mål om å vise annonsen din helt øverst på siden, øverst på siden eller hvor som helst på siden i Googles søkeresultater.

Du kan bruke mål for visningsandel utelukkende i Søkenettverket, enten som standardstrategi i én enkelt kampanje, eller som budstrategi for porteføljen, som omfatter flere kampanjer.

Finn ut mer om mål for visningsandel.

Få flest mulig konverteringer til fastsatt mål-CPA.

Smart budgivning

Med mål-CPA blir det angitt bud for at du skal få så mange konverteringer som mulig til målkostnaden per handling (mål-CPA) som du har fastsatt. Enkelte konverteringer kan koste mer eller mindre enn målet du setter deg.

Du kan bruke mål-CPA som standardstrategi i én kampanje eller budstrategi for porteføljen, som omfatter flere kampanjer.

Hvis du kan bruke maksimer antall konverteringer eller maksimer konverteringsverdi i den aktuelle kampanjetypen, anbefaler vi at du bruker en av disse strategiene i stedet for mål-CPA.

Hvis du bruker maksimer konverteringsverdi uten å ha fastsatt noen mål-CPA, tar vi sikte på å bruke opp budsjettet du har til rådighet, for å maksimere konverteringsverdien i kampanjene dine.

Når du bruker maksimer konverteringsverdi sammen med en mål-CPA-verdi, hjelper vi deg med å få så høy konverteringsverdi som mulig til målet for avkastningen på annonsekostnadene (mål-ROAS).

Finn ut mer om mål-CPA.

Nå et bestemt mål for avkastning på annonsekostnadene (ROAS) når du verdsetter enkeltkonverteringer ulikt.

Smart budgivning

Med mål-ROAS blir det angitt bud for at du skal få så høy konverteringsverdi som mulig i tråd med målet for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) som du har fastsatt. Enkelte konverteringer kan imidlertid ha høyere eller lavere avkastning enn det aktuelle målet.

Du kan bruke mål-ROAS som standardstrategi i én kampanje eller budstrategi for porteføljen, som omfatter flere kampanjer.

Finn ut mer om mål-ROAS.

Finn ut mer om mål-ROAS i Shopping-kampanjer.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer mål-ROAS for hotellannonser.

Få flere konverteringer samtidig som du bruker opp hele budsjettet.

Smart budgivning

Med budgivning for maksimering av antall konverteringer får du optimalisert for antallet konverteringer.

Du kan velge å angi en mål-CPA-verdi i budstrategier for maksimering av antall konverteringer, og hvis du gjør det, tar den smarte budgivningen sikte på at du skal få så mange konverteringer som mulig til målkostnaden per handling (mål-CPA) du fastsetter. Hvis mål-CPA-alternativet ikke er valgt, og du bruker maksimer antall konverteringer, tas det sikte på at du skal få så mange konverteringer som mulig med budsjettet du har til rådighet.

Med budgivning for maksimering av konverteringsverdien kan du optimalisere for konverteringsverdier. Du kan velge å angi en mål-ROAS-verdi i budstrategier for maksimering av konverteringsverdien, og hvis du gjør det, tar den smarte budgivningen sikte på at du skal få så høy konverteringsverdi som mulig til målet for avkastning på annonsekostnadene (mål-ROAS) du fastsetter. Hvis mål-ROAS-alternativet ikke er valgt, og du bruker maksimer konverteringsverdien, tas det sikte på at du skal få så høy konverteringsverdi som mulig med budsjettet du har til rådighet.

Med maksimer konverteringsverdi fremheves området der du vil maksimere resultatene, men forbruket begrenses til det aktuelle budsjettet.

Se maksimer antall konverteringer kontra maksimer konverteringsverdi.

Finn ut mer om maksimer antall konverteringer.

Få høyere konverteringsverdi samtidig som du bruker opp hele budsjettet.

Smart budgivning

Med maksimer konverteringsverdi angis det bud for at du skal oppnå så høy konverteringsverdi som mulig, samtidig som du bruker hele budsjettet ditt.

Med maksimer konverteringsverdi fremheves området der du vil maksimere resultatene, men forbruket begrenses til det aktuelle budsjettet.

Hvis du bruker maksimer konverteringsverdi uten å ha fastsatt noen mål-ROAS, tar vi sikte på å bruke opp budsjettet du har til rådighet, for å maksimere konverteringsverdien i kampanjene dine.

Når du bruker maksimer konverteringsverdi sammen med en mål-ROAS-verdi, hjelper vi deg med å få så høy konverteringsverdi som mulig til målet for avkastningen på annonsekostnadene (mål-ROAS).

Når du oppretter en budstrategi for maksimering av konverteringsverdi, kan du angi mål-ROAS-verdi (et mål for avkastning på annonsekostnader).

Se maksimer antall konverteringer kontra maksimer konverteringsverdi.

Finn ut mer om maksimer konverteringsverdien.

Opprett automatiske budstrategier

Du kan opprette en automatisk budstrategi i en enkeltkampanje (standardstrategi) eller i flere kampanjer (budstrategi for porteføljen) på disse måtene:

• Angi denne strategien i en kampanje du oppretter.
  • Angi eller bytt til denne strategien i innstillingene for den aktuelle kampanjen.
  • Angi denne strategien via «Budstrategier».

Slik oppretter, gjennomgår eller administrerer du budstrategier:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Budstrategier.

I artikkelen Konfigurer smart budgivning kan du se hvordan budstrategier angis.

Tips: Hvis du fortsatt er usikker på hvordan de ulike budstrategiene fungerer, kan du lese artikkelen med tips om hvordan du kan oppnå gode resultater med smart budgivning.

Så effektivt er smart budgivning

Smart budgivning er et sett av konverteringsbaserte budstrategier – mål-CPA, mål-ROAS og utvidet CPC – der det brukes avansert AI for å skreddersy budene dine til hver eneste auksjon. Det tas hensyn til en rekke signaler under auksjonen, deriblant enhet, sted, klokkeslett, remarketingliste språk og operativsystem, for å tolke den unike konteksten for hvert søk.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan smart budgivning fungerer, kan du lese om smart budgivning eller laste ned veiledningen for smart budgivning med bannerannonser.