Google-viderestillingsnummer

Et Google-viderestillingsnummer er et unikt telefonnummer fra Google, som du kan bruge i dine annoncer for at spore opkald til din virksomhed. Du kan bruge det, hvis du har aktiveret opkaldsrapportering under dine kontoindstillinger.

Lande, hvor Google-viderestillingsnumre kan benyttes

Google-viderestillingsnumre er indtil videre kun tilgængelige i følgende lande:

Landeflag

Landenavn

Gratis nummer

Lokalt nummer

Argentina flag Argentina ja, bekræftet ja, bekræftet
Australiens flag Australien ja, bekræftet ja, bekræftet
Belgium flag Belgien ja, bekræftet ja, bekræftet
Brasiliens flag Brasilien ja, bekræftet ja, bekræftet
Canadas flag Canada ja, bekræftet ja, bekræftet
Chile Flag Chile ja, bekræftet ja, bekræftet
Columbia flag icon Colombia ja, bekræftet ja, bekræftet
Czech Republic Flag Tjekkiet ja, bekræftet ja, bekræftet
* Danmark ja, bekræftet
Frankrig Frankrig ja, bekræftet ja, bekræftet
Tysklands flag Tyskland ja, bekræftet ja, bekræftet
Hungary flag* Ungarn ja, bekræftet ja, bekræftet
Indien** Indien ja, bekræftet ja, bekræftet
Indonesien Indonesien ja, bekræftet ja, bekræftet
Irland Irland ja, bekræftet ja, bekræftet
Israel flag icon Israel ja, bekræftet ja, bekræftet
Italian Flag Italien ja, bekræftet ja, bekræftet
Japan Flag** ‡ Japan ja, bekræftet ja, bekræftet
Mexico flag icon Mexico ja, bekræftet ja, bekræftet
Poland flag Polen ja, bekræftet ja, bekræftet
Portugal flag Portugal ja, bekræftet ja, bekræftet
Romanian flag icon Rumænien ja, bekræftet ja, bekræftet
Russia flag icon Rusland ja, bekræftet ja, bekræftet
Slovakia flag icon Slovakiet ja, bekræftet ja, bekræftet
South Africa Sydafrika ja, bekræftet ja, bekræftet
Spain flag icon Spanien ja, bekræftet ja, bekræftet
Sweden Sverige ja, bekræftet ja, bekræftet
Switzerland flag icon Schweiz ja, bekræftet ja, bekræftet
United Kingdom* Storbritannien ja, bekræftet ja, bekræftet
United States USA ja, bekræftet ja, bekræftet

*Gratis nummer svarende til et lokalt nummer

**For visse opkalds vedkommende vises der med tjenesten "Vis nummer" et Google-nummer i stedet for brugerens nummer

‡I Japan er din tjenesteudbyder Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd.

Sådan fungerer det

Gif-animation, der viser et Google-viderestillingsnummer på en mobilenhed

Når du aktiverer opkaldsrapportering, viser Google et unikt telefonnummer sammen med dine annoncer eller aktiver. Hvis en bruger ringer til dette telefonnummer, viderestiller Google Ads opkaldet til din virksomheds telefonnummer. Derefter kan du få vist detaljerede rapporter om opkald, der er genereret via dine annoncer.

Om telefonnumre

Når det er muligt, bruger Google-viderestillingsnumre samme områdenummer eller forvalgsnummer som din virksomhed. Ellers bruges det lokale områdenummer eller forvalgsnummeret for dit geografiske område. I nogle tilfælde er et lokalt Google-viderestillingsnummer muligvis ikke tilgængeligt. Hvis det sker, vises der i stedet et gratis Google-viderestillingsnummer. Et Google-viderestillingsnummer er enten gratis, eller det svarer til et lokalt nummer, eller det er et lokalt nummer.

Vigtigt! Da de Google-viderestillingsnumre, der er knyttet til opkaldsrapporteringen, tilhører Google, kan de ændres og tildeles igen. Derfor kan du ikke bruge dit Google-viderestillingsnummer til andet end opkaldsrapportering og sporing af opkaldskonverteringer via websites.

I disse situationer fungerer viderestillingsnumre ikke

Displaynetværket: Aktiver til opkald, der er målrettet mod Displaynetværket, understøtter ikke Google-viderestillingsnumre eller sporing af opkald som konverteringer.

Andre steder end i Google Ads: Google-viderestillingsnumre må ikke kopieres og promoveres andre steder end i Google Ads. Numrene tilhører Google og kan når som helst ændres eller tildeles på ny.

Ældre smartphonesystemer: Ældre smartphones er inkompatible med sporing af opkald i Google Ads og kan forårsage rapportering af ubesvarede opkald.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket telefonnummer vises i mine annoncer, når opkaldsrapportering er aktiveret?

Hvis der er tale om mobiltrafik, vises dit virksomhedstelefonnummer i annoncen. Når brugerne har klikket på annoncen, kan de se Google-viderestillingsnummeret i deres opkaldsprogram.

Hvordan fjerner jeg et Google-viderestillingsnummer i mine annoncer?

Du kan fjerne viderestillingsnumre ved at deaktivere opkaldsrapportering. Når denne ændring er foretaget, er det i stedet din virksomheds telefonnummer, der bliver vist dine annoncer. Bemærk! Hvis opkaldsrapportering deaktiveres, er rapporten Opkaldsoplysninger ikke længere tilgængelig. Få oplysninger om, hvordan du administrerer opkaldsrapportering for dine kampagner

Får min annonce tildelt et Google-viderestillingsnummer på ubestemt tid?

Formålet med et Google-viderestillingsnummer er at spore dine annoncers effektivitet mht. generering af opkald, og nummeret kan blive ændret. Vi fraråder derfor, at du kopierer Google-viderestillingsnummeret og promoverer det andre steder end i din annoncekampagne via Google Ads.

Hvad sker der, hvis nogen ringer til Google-viderestillingsnummeret, gemmer nummeret og ringer op igen senere?

Opkald forbindes stadig til virksomheden i 60 dage efter brugerens første opkald. Hver gang brugeren ringer inden for dette tidsrum, nulstilles perioden på 60 dage, så nummeret er tilknyttet i yderligere 60 dage. Hvis perioden på 60 dage udløber uden opkald, bliver opkald ikke længere viderestillet til virksomheden via det pågældende nummer.

Hvad sker der, hvis en person ikke ringer efter at have klikket på annoncen, men noterer Google-viderestillingsnummeret og ringer senere?

Hvis brugeren ringer til Google-viderestillingsnummeret inden for cirka 30 minutter (eller op til cirka 2 timer for visse markeders vedkommende) efter det tidspunkt, hvor vedkommende fik vist annoncen, oprettes der forbindelse. Hvis brugeren foretager det første opkald til nummeret efter dette tidsrum, viderestilles opkaldet ikke. Dette sker kun i sjældne tilfælde, da langt de fleste opkald foretages inden for 5 minutter efter det tidspunkt, hvor brugeren ser et Google-viderestillingsnummer i en annonce eller på et website.

Relateret artikel