Over extensies

Met extensies kunt u uw advertentie uitbreiden met aanvullende informatie, zodat het voor mensen nog aantrekkelijker wordt om voor uw bedrijf te kiezen. Extensies zorgen er over het algemeen voor dat de klikfrequentie van een advertentie met een aantal procent toeneemt. Er zijn verschillende extensie-indelingen, zoals belknoppen, locatiegegevens, links naar specifieke delen van uw website, extra tekst en meer.

In dit artikel vindt u een overzicht van extensies in het algemeen. Ga naar Selecteren welke extensies u wilt gebruiken als u wilt weten hoe ieder extensietype werkt en hoe u de extensies kiest die het beste bij uw advertenties passen.

Uw advertentie optimaliseren met extensies in het nieuwe, verbeterde AdWords

null

Hoe extensies werken

In reactie op iedere individuele zoekopdracht op Google kiest AdWords welke extensies worden weergegeven om de prestaties van uw tekstadvertenties te maximaliseren. Daarom adviseren we u alle extensies te gebruiken die relevant zijn voor uw zakelijke doelstellingen.

Extensies zorgen voor een betere zichtbaarheid en prominentie op de pagina met zoekresultaten, doordat ze meer content toevoegen aan uw advertentie. Dit betekent dat uw advertentie meestal meer opbrengt. Extensies verhogen vaak het totale aantal klikken. Daarnaast geven ze mensen extra, interactieve mogelijkheden waarmee ze u kunnen bereiken, net zoals bij kaarten en oproepen.

Veel extensietypen hebben handmatige instellingen. Sommige extensies hebben automatische instellingen en worden automatisch toegevoegd wanneer AdWords voorspelt dat ze uw prestaties verbeteren. Automatische extensies hoeft u niet te installeren. Deze staan niet bij de opties wanneer u handmatige extensies maakt. Meer informatie over automatische extensies.

Wanneer extensies worden weergegeven

Als u een extensie toevoegt, is dit geen garantie dat deze ook altijd bij uw advertentie wordt weergegeven. Extensies worden bij uw advertentie weergegeven wanneer:

• Wordt verwacht dat de extensie (of de combinatie van extensies) uw prestaties verbetert.
  • De positie van uw advertentie en advertentierangschikking hoog genoeg is voor weergave van de extensies. AdWords vereist een minimale advertentierangschikking voordat extensies worden weergegeven. (Uw extensies worden meeberekend in de advertentierangschikking).

Lees meer informatie over wanneer extensies worden weergegeven. Zie Extensieprestaties bekijken als u wilt bijhouden wanneer uw extensies worden weergegeven. Ten slotte vindt u nog meer instructies in het artikel De kans vergroten dat uw extensies worden weergegeven.

Kosten

Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer u extensies toevoegt aan uw campagne. Voor klikken op uw advertentie (inclusief uw extensie) worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht. (Uitzonderingen zijn klikken op recensie-extensies en verkopersbeoordelingen, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht.) U betaalt dus voor een klik wanneer iemand u belt via een oproepextensie of wanneer iemand uw app downloadt via een app-extensie. AdWords brengt u per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening. Meer informatie vindt u in het artikel Over extensies en de werkelijke kosten per klik.