Over videoadvertentie-indelingen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Video discovery-advertenties worden nu in-feed videoadvertenties genoemd. Afgezien van de naamswijziging werkt de advertentie-indeling hetzelfde als voorheen.

In Google Ads kunt u met diverse videoadvertentie-indelingen boeiende videocampagnes maken om klanten op verschillende manieren aan te spreken op YouTube en op sites van videopartners. De onderstaande videoadvertentie-indelingen zijn beschikbaar:

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen In-feed In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen Bumper Out-stream en bijbehorende content
  Afbeelding van InStream-advertentie die kan worden overgeslagen Afbeelding van video discovery-advertentie Afbeelding van InStream-advertentie die niet kan worden overgeslagen Afbeelding van bumperadvertentie Afbeelding van outstream-advertentie
Voordeel: Gebruikers kunnen deze overslaan zodat u inzicht krijgt in hun interesse. Worden getoond aan zeer betrokken gebruikers in de ontdekkings- en zoekfase. Gebruikers kunnen deze niet overslaan, waardoor uw hele boodschap wordt getoond. Een korte boodschap die niet kan worden overgeslagen om de bekendheid te vergroten of andere advertenties te versterken. Vergroot de bekendheid onder gebruikers buiten Google terwijl ze op hun favoriete sites browsen.
Waar worden deze getoond? YouTube-video's, GVP in-stream*, GVP app* YouTube-homefeed, zoeken op YouTube YouTube-video's, GVP in-stream*, GVP app* YouTube-video's, GVP in-stream*, GVP app* GVP*
Maximale videoduur? Geen maximale duur (korter dan 3 minuten aanbevolen) Geen maximale duur 15-30 seconden 6 seconden Geen maximale duur
Weergaven gerapporteerd in Google Ads? Ja Ja Nee Nee Ja
Kan het aantal openbare weergaven doen toenemen? Ja (niet voor video's die korter dan 10 seconden zijn) Ja Nee Nee Ja
Kan ik remarketen aan kijkers? Ja Ja Nee Nee Ja
In welke campagnes kunnen ze worden gebruikt? Video-actiecampagnes (VAC), videoweergavecampagnes (VVC), videobereikcampagnes (VRC) VAC, VVC, VRC VRC VAC, VRC VAC

*Als u bent aangemeld voor Google-videopartners (GVP)

Hoewel videoadvertentiecontent moet worden gehost op YouTube, kunnen videoadvertenties worden weergegeven op YouTube en op websites en in apps van Google-videopartners (afhankelijk van uw advertentie-indeling en campagne-instellingen).

In dit artikel bespreken we de voordelen van videoadvertenties en vergelijken we de verschillende videoadvertentie-indelingen. De indelingen worden hieronder gedetailleerd beschreven. U kunt meer informatie lezen over ons beleid en de vereisten. Ga naar Een video maken met de Itembibliotheek voor meer informatie over hoe u video's maakt in Google Ads. Ga naar Voice-over aan een videocampagne toevoegen voor meer informatie over hoe je een voice-over aan een video toevoegt.

Afbeelding van alle videoadvertentie-indelingen

Opmerking: Het campagnedoel Product- en merkoverweging is gecombineerd met Merkbekendheid en bereik. Je kunt nu dezelfde campagnesubtypen voor beide doelen vinden onder Bekendheid en overweging. Deze samenvoeging maakt de selectie van adverteerdersdoelen eenvoudiger en biedt een centrale plaats voor alle subtypen van merkcampagnes.

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen

Afbeelding van InStream-advertentie die kan worden overgeslagen

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen als u videocontent heeft die u vóór, tijdens of na andere video's op YouTube en op websites en in apps van Google-videopartners wilt promoten.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, worden vóór, tijdens of na andere video's afgespeeld. Of ze worden of als interstitial-advertenties op volledig scherm afgespeeld voordat een kijker verder kan gaan in een mobiele app. Na 5 seconden kan de kijker de advertentie overslaan.

Waar wordt deze advertentie-indeling getoond?

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, worden weergegeven op YouTube-weergavepagina's en op websites en in apps van Google-videopartners.

Hoe worden de kosten berekend?

Met bieden op basis van CPV betaalt u als een kijker 30 seconden van uw video bekijkt (of de hele video als deze minder dan 30 seconden duurt) of interactie heeft met uw video, afhankelijk van wat eerst gebeurt.

Met bieden op basis van doel-CPM, doel-CPA en 'Aantal conversies maximaliseren' betaal je op basis van vertoningen.

Welke campagnedoelen moet ik selecteren om deze advertentie-indeling te gebruiken?

• Verkopen
  • Leads
  • Websiteverkeer
  • Bekendheid en overweging

Opmerking: U kunt deze advertentie-indeling ook gebruiken als u 'Een campagne maken zonder een doel te selecteren' kiest in Google Ads.

InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen

Afbeelding van InStream-advertentie die niet kan worden overgeslagen

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen als u videocontent heeft die u vóór, tijdens of na andere video's op YouTube en op websites en in apps van Google-videopartners wilt promoten, en als u wilt dat kijkers de hele boodschap zien en dus niet de video overslaan.

Opmerking: In-stream advertenties van 30 seconden die niet kunnen worden overgeslagen, komen begin 2024 beschikbaar in Google Ads. Tot die tijd kunt u contact opnemen met uw salesmedewerker om in-stream advertenties van 30 seconden toe te voegen die niet kunnen worden overgeslagen.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, zijn 30 seconden of korter en kunnen vóór, tijdens of na andere video's worden afgespeeld. Kijkers kunnen de advertentie niet overslaan.

Opmerking: Sommige in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, kunnen ook worden weergegeven op YouTube TV, afhankelijk van de geschiktheid. Meer informatie over YouTube TV-advertenties

Waar wordt deze advertentie-indeling getoond?

In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden weergegeven in YouTube-video's en op websites en in apps van Google-videopartners.

Hoe worden de kosten berekend?

In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, gebruiken doel-CPM-biedingen, dus je betaalt op basis van vertoningen.

Welke campagnedoelen moet ik selecteren om deze advertentie-indeling te gebruiken?

• Bekendheid en overweging

Opmerking: U kunt deze advertentie-indeling ook gebruiken als u 'Een campagne maken zonder een doel te selecteren' kiest in Google Ads.

Advertenties voor verticale video's

Optimaliseer uw app-, Performance Max- en videocampagnes door best practices te gebruiken voor verticale video's in uw bestanden voor advertentiemateriaal. Met mobielvriendelijke video's op volledig scherm kunt u de betrokkenheid bij uw campagne van kijkers in mobiele video's verbeteren.

Voor YouTube worden verticale video's ondersteund in alle voor video geschikte campagnes met mogelijke plaatsingen in-feed, in-stream, op YouTube Zoeken en YouTube Shorts. In sommige gevallen kan een verticale videocomponent toevoegen aan een video-actiecampagne 10-20% meer conversies opleveren dan het gebruik van horizontale video's voor YouTube Shorts.

Buiten YouTube worden uw advertenties ook weergegeven op Google-videopartners om meer mensen te bereiken. Een groot deel van de voorraad van Google-videopartners is verticaal gericht, zoals gaming- en video-apps, om uw verticale en vierkante videocomponenten nog meer te kunnen benutten.

Opmerking: Verticale video's kunnen ook in-feed worden getoond aan mensen die desktops gebruiken omdat uw best presterende componenten worden getoond op basis van gebruikersgedrag en -omgeving.

Het is goed om eerst meer te weten over hoe u video's maakt in Google Ads als u verticale videocomponenten wilt maken.

In-feed videoadvertenties

Afbeelding van video discovery-advertentie

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik in-feed videoadvertenties om videocontent te promoten op plaatsen waar kijkers content ontdekken, zoals naast gerelateerde YouTube-video's, in de zoekresultaten op YouTube of op de mobiele homepage van YouTube.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

In-feed videoadvertenties bestaan uit een thumbnail-afbeelding van uw video met een korte tekst. Hoewel het exacte formaat en uiterlijk van de advertentie kunnen verschillen afhankelijk van waar deze wordt weergegeven, sporen in-feed videoadvertenties gebruikers altijd aan om erop te klikken en de video te bekijken. De video wordt vervolgens afgespeeld op de weergavepagina van YouTube of de homepage van het kanaal.

Waar wordt deze advertentie-indeling getoond?

In-feed videoadvertenties worden op de volgende plaatsen weergegeven:

• In zoekresultaten op YouTube
  • Naast gerelateerde YouTube-video's
  • Op de mobiele homepage van YouTube

Hoe worden de kosten berekend?

Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer iemand klikt om de advertentie te bekijken. In sommige gevallen gebeurt dit wanneer de advertentie ten minste 10 seconden automatisch wordt afgespeeld en bekeken.

Welke campagnedoelen moet ik selecteren om deze advertentie-indeling te gebruiken?

• Bekendheid en overweging

Opmerking: U kunt deze advertentie-indeling ook gebruiken als u 'Een campagne maken zonder een doel te selecteren' kiest in Google Ads.

Bumperadvertenties

Afbeelding van bumperadvertentie

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik bumperadvertenties als u veel kijkers wilt bereiken met een korte, makkelijk te herinneren boodschap.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

Bumperadvertenties duren 6 seconden of korter en worden vóór, tijdens of na een andere video afgespeeld. Kijkers kunnen de advertentie niet overslaan.

Opmerking: Sommige bumperadvertenties kunnen ook worden getoond op YouTube TV, afhankelijk van de geschiktheid. Lees meer informatie over YouTube TV-advertenties.

Waar wordt deze advertentie-indeling getoond?

Bumperadvertenties worden weergegeven in YouTube-video's en op websites en in apps van Google-videopartners.

Hoe worden de kosten berekend?

Bumperadvertenties gebruiken doel-CPM-biedingen, dus je betaalt op basis van vertoningen.

Welke campagnedoelen moet ik selecteren om deze advertentie-indeling te gebruiken?

• Bekendheid en overweging

Opmerking: U kunt deze advertentie-indeling ook gebruiken als u 'Een campagne maken zonder een doel te selecteren' kiest in Google Ads.

Out-stream advertenties en bijbehorende content

Afbeelding van outstream-advertentie

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik out-stream advertenties en bijbehorende content als u het bereik van uw videoadvertenties op mobiele apparaten wilt vergroten, zodat u meer klanten bereikt.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

Outstream-advertenties beginnen zonder geluid. Kijkers kunnen op de advertentie tikken om het geluid aan te zetten. Outstream-advertenties zijn bedoeld om het bereik van uw video te vergroten tegen een goede prijs.

Waar wordt deze advertentie-indeling getoond?

Out-stream advertenties zijn advertenties die alleen voor mobiele apparaten zijn bedoeld en die op verschillende plaatsingen bij Google-videopartners worden getoond. Op mobiel internet worden out-stream advertenties weergegeven in banners. In mobiele apps worden out-stream advertenties zowel staand als op volledig scherm getoond in banners, interstitials, in-feed en native advertenties.

Bijbehorende content wordt getoond op websites en mobiel internet en in apps.

Out-stream advertenties kunnen op verschillende mobiele plaatsingen worden weergegeven. Voor mobiel internet worden outstream-advertenties weergegeven in banners. In mobiele apps worden out-stream advertenties zowel staand als op volledig scherm getoond in banners, interstitials, in-feed en native advertenties.

Hoe worden de kosten berekend?

Er worden kosten in rekening gebracht voor outstream-advertenties op basis van kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM). Daardoor hoeft u alleen te betalen als iemand uw video 2 seconden of langer bekijkt.

Masthead-advertenties

Afbeelding van masthead-advertentie

Wanneer moet ik deze advertentie-indeling gebruiken?

Gebruik deze indeling als u de bekendheid van een nieuw product of een nieuwe service wilt vergroten of als u in korte tijd een groot publiek wilt bereiken (bijvoorbeeld voor een salesevenement).

Masthead-advertenties zijn alleen beschikbaar op basis van reservering via een salesmedewerker van Google.

Hoe werkt deze advertentie-indeling?

Desktop

• Een aanbevolen video in een masthead-advertentie wordt automatisch zonder geluid maximaal dertig seconden afgespeeld bovenaan de feed van de YouTube-homepage. De masthead-advertentie kan worden weergegeven in een breedbeeldformaat of een beeldverhouding van 16:9. De advertentie bevat een informatievenster aan de rechterkant waarvoor automatisch items van je kanaal worden gebruikt. U kunt desgewenst maximaal 2 begeleidende video's in dit venster opnemen. Mensen kunnen op het icoon Dempen klikken als ze het geluid van de video willen horen.
  • Na de autoplay gaat de hoofdvideo standaard over op de videothumbnail. Als mensen op de video of op de thumbnail klikken, worden ze naar de YouTube-weergavepagina voor de video gebracht.

Mobiel

• Een aanbevolen video in een masthead-advertentie wordt automatisch zonder geluid afgespeeld gedurende de volledige duur van de video. De video is bovenaan de Home-feed in de YouTube-app of op m.youtube.com te zien.
  • De Mobiele Video Masthead-advertentie bevat een videothumbnail, een aanpasbare kop, beschrijvingsteksten en een externe call-to-action (CTA). De Mobiele Video Masthead-advertentie haalt ook automatisch de naam en het icoon van het kanaal op uit het kanaal van de adverteerder. Wanneer een gebruiker op de masthead-advertentie voor mobiele video klikt, wordt de YouTube-weergavepagina van de betreffende video weergegeven.

Tv-schermen

• Een aanbevolen video in een masthead-advertentie wordt automatisch zonder geluid en voor de volledige duur van de video afgespeeld (indien ondersteund) bovenaan de YouTube-app voor tv's. De masthead-advertentie kan worden weergegeven in een breedbeeldformaat of een beeldverhouding van 16:9. Mensen kunnen de afstandsbediening van hun tv gebruiken voor interactie met de masthead-advertentie. Na de autoplay gaat de hoofdvideo standaard over op de videothumbnail. Als mensen op de video of de miniatuur klikken, worden ze naar de weergavepagina voor de video gebracht om deze op volledig scherm te bekijken.
  • U kunt geen CTA toevoegen aan een masthead-advertentie op tv-schermen.

Hoe worden de kosten berekend?

Omdat masthead-advertenties alleen beschikbaar zijn op basis van reservering, worden er kosten in rekening gebracht op basis van kosten per duizend vertoningen (CPM). In overleg met het advertentieteam van Google kunt u het geschatte tarief en de vertoningsdoelen voor de campagne vaststellen.