Google Ads ‐tilin suojaaminen: Epäilyttävät sähköpostit ja puhelut Google Adsin edustajiksi tekeytyviltä

Google ei koskaan lähetä odottamattomia viestejä, joissa sinua pyydetään ilmoittamaan salasanasi tai muita arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai linkin kautta. Jos sinua pyydetään jakamaan arkaluonteisia tietoja, kyseessä on luultavasti yritys varastaa tietojasi. Tätä kutsutaan tietojenkalasteluksi. Joskus yritykset ja hakkerit teeskentelevät olevansa Googlen yhteistyökumppaneita ja yrittävät huijata ihmisiä luovuttamaan enemmän tietoja kuin pitäisi.

Tee näin:

1. Tarkista, onko yhteydenotto todella Googlelta. Älä luovuta mitään henkilökohtaisia tietoja tai klikkaa sähköpostiviestien linkkejä, ennen kuin olet varma asiasta.
  2. Suojaa tilisi, jos epäilet antaneesi tietoja epäluotettavalle taholle.
  3. Ilmoita epäilyttävästä sähköpostista, puhelusta tai verkkosivusta, jotta voimme tutkia asiaa.

Tarkista, yrittääkö Google todella ottaa sinuun yhteyttä

Sähköpostit

• Tarkista, onko viestin lähettäjän osoitteessa ja vastausosoitteessa @google.com-pääte

Jos sähköposti on Googlelta, sekä lähettäjän osoitteessa että vastausosoitteessa on @google.com-pääte. Jos yhteydenotto tulee kolmannelta osapuolelta, tarkista, onko kyseessä Google Partner.

Google Partnerit ovat mainostoimistoja, markkinoinnin ammattilaisia ja verkkoasiantuntijoita, jotka ovat saaneet Googlelta luvan hoitaa Google Ads ‑tilejä. Google Partneriksi pääseminen edellyttää Google Partner ‑tunnuksen ansaitsemista. Tunnus tarkoittaa, että yrityksen talous on kunnossa, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja yritys noudattaa Googlen parhaita käytäntöjä. Lue lisää kolmantena osapuolena toimivista Google Partnereista.

• Tarkista, mihin sähköpostin linkit johtavat – URL-osoitteessa on luettava google.com (tai google.fi)

Ennen kuin klikkaat sähköpostissa olevaa linkkiä, klikkaa sitä kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite tai Kopioi linkin sijainti. Liitä sitten kopioimasi linkki tekstinkäsittelyohjelmaan tai tekstikenttään ja katso, miltä URL-osoite näyttää. Jos osoitteessa ei lue google.com (tai google.fi), se saattaa johtaa muulle kuin Googlen verkkosivulle.

Puhelut

• Pyydä soittajaa lähettämään sinulle sähköpostia

Jos soittaja on Googlen edustaja, lähettäjän osoitteessa ja vastausosoitteessa on @google.com-pääte. Jos yhteydenotto tulee kolmannelta osapuolelta, tarkista, onko kyseessä Google Partner.

Google Partnerit ovat mainostoimistoja, markkinoinnin ammattilaisia ja verkkoasiantuntijoita, jotka ovat saaneet Googlelta luvan hoitaa Google Ads ‑tilejä. Google Partneriksi pääseminen edellyttää Google Partner ‑tunnuksen ansaitsemista. Tunnus tarkoittaa, että yrityksen talous on kunnossa, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja yritys noudattaa Googlen parhaita käytäntöjä. Lue lisää kolmantena osapuolena toimivista Google Partnereista.

• Pyydä soittajaa kertomaan kampanjoidesi tai mainosryhmiesi nimet ja klikkaukset

Googlen edustaja näkee tilisi tiedot.

Tilin suojaaminen

Jos epäilet, että yhteydenoton tarkoituksena on huijata sinulta salasanasi, credit-korttisi numero tai muita arkaluontoisia tietoja, älä luovuta tietojasi. Jos tilisi saattaa olla uhattuna, suojaa se seuraamalla näitä ohjeita:

1. Ilmoita meille asiasta mahdollisimman pian täyttämällä tilin vaarantumisesta kertova lomake.
  2. Suojaa tilisi tietoturvavinkkien avulla.

Epäilyttävästä sähköpostista, puhelusta tai verkkosivusta ilmoittaminen

Kun olet suojannut tilisi, kerro meille tapahtuneesta, jotta voimme tutkia asiaa.

• Ilmoita sähköpostista tai puhelusta: Ota tällä lomakkeella yhteyttä verkkoasiantuntijaan.
  • Ilmoita verkkosivusta: Ilmoita epäilyttävän sivun URL-osoite tällä lomakkeella. Jos olet saanut linkin sähköpostitse, älä siirry sivustoon klikkaamalla linkkiä. Klikkaa linkkiä kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite tai Kopioi linkin sijainti. Liitä sitten kopioimasi teksti lomakkeeseen.
  • Ilmoita kolmannesta osapuolesta: Ilmoita tällä lomakkeella ongelmasta, joka liittyy Google Ads ‐palveluja myyvään yritykseen.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hyvä tietää