Protegir un compte de Google Ads: trucades o correus electrònics sospitosos que afirmen ser de Google Ads

Google no us enviarà mai missatges no sol·licitats per demanar-vos la contrasenya o qualsevol altra informació sensible per correu electrònic o mitjançant un enllaç. Si algú us demana que compartiu informació confidencial, probablement es tracta d'un intent de robar-vos aquesta informació, cosa que es coneix com a "pesca" (suplantació d'identitat). A vegades les empreses i els pirates informàtics fan veure que estan associats amb Google per enganyar els usuaris i fer que donin més informació de la que haurien de donar.

Aquests són els passos que heu de seguir:

1. Comproveu que realment és Google qui es vol posar en contacte. Fins que no en tingueu la seguretat, no doneu cap informació personal ni feu clic en cap enllaç rebut per correu electrònic.
  2. Protegiu el vostre compte si creieu que heu compartit informació amb una font que no sigui fiable.
  3. Informeu sobre el missatge de correu electrònic, la trucada o la pàgina web sospitosos perquè puguem investigar el cas.

Comproveu que realment sigui Google qui es posa en contacte.

Correus electrònics

• Comproveu que el remitent i els camins de retorn de les capçaleres dels missatges de correu electrònic continguin "@google.com".

Si Google us envia un missatge de correu electrònic, 'adreça que figura a "De" i el camí de retorn ("Return-path") també han de contenir "@google.com". Si us contacta un tercer, comproveu que sigui un partner de Google.

Els partners de Google són agències, professionals del màrqueting i experts en línia que han obtingut la certificació de Google per gestionar comptes de Google Ads. Per assolir l'estat de partner de Google, les agències han d'obtenir la insígnia de Partner de Google, la qual cosa indica que l'empresa funciona bé, té els clients satisfets i aplica les pràctiques recomanades de Google. Obteniu més informació sobre les afiliacions de tercers i sobre els partners de Google.

• Comproveu a on dirigeixen els enllaços enviats per correu electrònic i que els URL de les adreces dels enllaços continguin "google.com".

Abans de fer clic a cap enllaç enviat per correu electrònic, feu clic amb el botó dret a l'enllaç i seleccioneu Copia l'adreça de l'enllaç o Copia la ubicació de l'enllaç. Tot seguit, enganxeu el que hàgiu copiat en un document de text o en un camp de text per veure què conté realment l'URL. Si l'URL us dirigeix a una pàgina que no sigui de "google.com", és possible que us dirigeixi a una pàgina web que no sigui de Google.

Trucades telefòniques

• Demaneu a l'autor de la trucada que us enviï un missatge de correu electrònic.

Si l'autor de la trucada és un representant de Google, el missatge de correu electrònic que enviï tindrà "@google.com" a l'adreça que figura a "De" i el camí de retorn ("Return-path"). Si us contacta un tercer, comproveu que sigui un partner de Google.

Els partners de Google són agències, professionals del màrqueting i experts en línia que han obtingut la certificació de Google per gestionar comptes de Google Ads. Per assolir l'estat de partner de Google, les agències han d'obtenir la insígnia de Partner de Google, la qual cosa indica que l'empresa funciona bé, té els clients satisfets i aplica les pràctiques recomanades de Google. Obteniu més informació sobre l'afiliació de tercers i sobre els partners de Google.

• Demaneu a l'autor de la trucada que us proporcioni els noms i els clics de les vostres campanyes o dels vostres grups d'anuncis.

Els representants de Google tenen accés als detalls del vostre compte.

Protegir un compte

Si creieu que us han contactat amb la intenció d'enganyar-vos perquè compartiu la vostra contrasenya, els números de targeta de crèdit o qualsevol altra informació sensible, no doneu aquesta informació. Si creu que el vostre compte està en risc, seguiu els passos que s'indiquen a continuació per protegir-lo.

1. Feu-nos-ho saber al més aviat possible a través del formulari de seguretat del compte. El meu compte s'ha posat en perill.
  2. Seguiu els nostres consells de seguretat per protegir el compte.

Informar sobre un correu electrònic, una trucada o una pàgina web sospitosos

Un cop hàgiu adoptat les mesures de protecció necessàries, expliqueu-nos què ha passat perquè puguem investigar-ho.

• Informeu sobre un correu electrònic o una trucada: utilitzeu aquest formulari per contactar amb un especialista en línia.
  • Informeu sobre una pàgina web: utilitzeu aquest formulari per enviar-nos l'URL d'una pàgina web sospitosa. Si heu rebut un enllaç en un missatge de correu electrònic, no hi feu clic per anar a la pàgina web. En lloc d'això, feu clic amb el botó dret a l'enllaç i seleccioneu Copia l'adreça de l'enllaç o Copia la ubicació de l'enllaç. Tot seguit, enganxeu al formulari el contingut que heu copiat.
  • Informeu sobre un tercer: utilitzeu aquest formulari per informar-nos sobre un problema amb una empresa que vengui serveis de Google Ads.

Enllaços relacionats

Centre de seguretat