Problemer med klik og klikrate

Flueben Jeg får flere klik end eksponeringer på mine søgeord eller annoncer

Dette kan skyldes tre ting:

• Du ser på rapporter med datointervallet "I dag". Da data for klik og eksponeringer uploades forskelligt, giver dette filter dig muligvis ikke den rette sammenligning.
  • Når kunderne foretager "prissammenligning", klikker de på flere annoncer. Da browsere cachelagrer søgeresultater, registrerer Google ikke eksponeringer via disse annoncer flere gange. Dette kan være grunden til, at der er flere klik end eksponeringer.
  • Kunderne klikker muligvis på mere end ét link i din annonce. Du bliver ikke debiteret for mere end to klik pr. annonceeksponering, og Google Ads bortfiltrerer eventuelle ugyldige klik, som vi registrerer.

Bemærk!

Nye eksponeringer registreres heller ikke, når dine kunder klikker på knappen Tilbage for at vende tilbage til søgeresultatsiden.

Flueben Jeg får klik fra steder, der ligger uden for det område, jeg målretter mod

Sådan kan annoncer målrettes efter placering:

1. Google identificerer en kundes IP-adresse for at se, hvor vedkommende befinder sig.
  2. Annoncer målrettes mod kunden ud fra dennes placering. En kunde, der søger efter burgere, vil f.eks. få vist søgeresultater tæt på vedkommendes placering.
  3. Tjek din geografiske effektivitet for at se, hvordan dine annoncer klarer sig baseret på en kundes placering.

Du vil måske af og til bemærke, at du har modtaget klik fra besøgende, som befinder sig uden for det område, du har målrettet mod. Det kan der være nogle forskellige årsager til:

Annonce, der vises ved stedspecifikke søgninger

Din annonce vises måske for en kunde med en IP-adresse uden for det område, du har målrettet mod, hvis kundens søgeforespørgsel specifikt angiver det pågældende område.

Eksempel

Du har udgivet en annonce, der er målrettet mod italienske restauranter i New York. Joey, en Google-bruger, der bor i Florida, søger efter "New York pizza", og får vist din annonce. Han ignorerer din annonce, da den ikke er specifik for hans placering. For at undgå dette, kan du gøre følgende:

• Prøv avanceret geografisk målretning , så du viser annoncer til de kunder, der med størst sandsynlighed er fysisk placeret i det område, du målretter mod.
  • Brug stedtermer i dine søgeord inden for det målrettede område, når du vil målrette mod kunder, der fysisk befinder sig i det pågældende område. Kunder i New York ser f.eks. ikke dine annoncer, hvis de søger efter "Chicago pizza", fordi annoncen ikke vises for søgeordet "Chicago".
Annonce, der vises på landespecifikt domæne

Dine annoncer kan stadig blive vist til brugere, hvis de befinder sig på det Google-domæne, der målrettes mod i det pågældende land eller område.

Hvis en person i Spanien eksempelvis bruger Google.fr-domæne, får vedkommende vist annoncer, der er beregnet til personer i Frankrig. Hvis du vil undgå at vise annoncer til brugere uden for din målrettede geografiske placering, som bruger din placerings landespecifikke Google-domæne, har du to muligheder:

• Du kan bruge avanceret målretning til at målrette mod hele det land, hvor du vil have dine annoncer vist. Du skal vælge "Målret efter fysisk placering" for at aktivere det.
  • Du kan ændre din kampagnes geografiske målretning fra land/område til regional eller tilpasset målretning. I stedet for at målrette din kampagne mod landet Frankrig kan du målrette mod alle regioner i Frankrig. På den måde kan du stadig nå ud til den samme målgruppe, men din annonce bliver ikke vist på Google.fr. Det skyldes, at disse kunder på Google.fr muligvis har IP-adresser uden for dine valgte regioner i Frankrig.

Hvis du er bekymret for at modtage klik uden for den ønskede region, kan du udelukke visse områder fra at se din annonce. Se, hvordan du ekskluderer bestemte områder fra dine målrettede steder.

Flueben Mine omkostninger stiger, men jeg får ikke flere klik

Dette kan skyldes to ting:

• Dit kvalitetsresultat er muligvis på vej i den forkerte retning. Følg disse trin for at tjekke kvalitetsresultatet for dine søgeord:
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner på din Google Ads-konto Campaigns Icon.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold i sektionsmenuen, og klik derefter på Søgeord til Søgenetværket.
  3. Klik på ikonet med tre prikker (MERE) øverst til højre på menubjælken over tabellen.
  4. Klik på Diagnosticer søgeord og derefter Kør nu.

Flueben Min klikrate er lavere end forventet

Hvis du mener, at din annonce ikke er så effektiv, som den burde være, er her et par tips til, hvad du kan kigge på:

• Dine søgeord er muligvis for generelle. Hvis din CTR er lavere end 1 % på Google Søgenetværket for bestemte søgeord, skal du fjerne disse søgeord og tilføje mere specifikke, målrettede søgeord i stedet.

Tip!

• Sørg for, at dine annoncer er specifikke, relevante og indeholder en tydelig opfordring til handling.
  • Få flere forslag til, hvordan du opretter vellykkede tekstannoncer.
  • Kliktrafik kan variere på grund af sæsonbetonede interesser eller aktuelle begivenheder. Det er almindeligt med udsving pga. sæsonbetonede kampagner eller særlige udsalg. Søgeord, der er populære på bestemte tider af året (f.eks. udtryk, der er relateret til store sportsbegivenheder), oplever også en højere klikvolumen. Dette kan også forekomme, selvom du ikke har foretaget sæsonbestemte ændringer af kontoens indhold.
  • Hvis dine annoncer vises på Displaynetværket, er din CTR muligvis lavere end den, du normalt oplever på Søgenetværket. Det skyldes, at kunder på websites på Displaynetværket læser oplysningerne i stedet for at søge med søgeord. På en travl side på Google Displaynetværket skal en annonce også være endnu skarpere for at få en læsers opmærksomhed end på en søgeside. Det er derfor generelt bedre at overveje at benytte andre målinger, f.eks. konverteringer, for annoncer på Displaynetværket og vurdere din CTR individuelt for hvert netværk.
  • Klikraten for annoncer på Displaynetværket er nogle gange lavere end for Søgenetværket, fordi:
    • Kunder på Displaynetværket gennemser oplysninger og søger ikke via søgeord som f.eks. i Søgning.
    • Annoncerne er mere konkurrencedygtige på travle sider på Google Displaynetværket sammenlignet med Søgenetværket.

Det er derfor bedre at overveje andre metrics, f.eks. konverteringer, for dine annoncer på Displaynetværket. Vi anbefaler, at du vurderer din CTR individuelt for hvert netværk.

Flueben Jeg er bekymret for ugyldige klik

Google anser klik fra en robot eller automatiske klikværktøjer for at være ugyldige. Hvis du vil have vist antallet og procentdelen af klik, der er blevet klassificeret som ugyldige og filtreret fra din konto, skal du tilføje kolonnen "Ugyldige klik" på fanen "Kampagner" eller "Dimensioner". Du kan være ganske rolig. Du debiteres ikke for disse klik, og de påvirker ikke dine kontostatistikker.