Problemes amb els clics i la ràtio de clics d'entrada

Marca de verificació Rebo més clics que impressions per als meus anuncis o paraules clau

Això pot passar per tres motius:

• Examineu informes amb l'interval de dates "Avui". Com que les dades de clics i d'impressions es pengen amb una freqüència diferent, és possible que aquest filtre no us proporcioni la comparació adequada.
  • Quan els clients fan comparacions de preus, fan clic en diversos anuncis. Com que els navegadors desen els resultats de cerca a la memòria cau Google no registrarà les impressions d'aquests anuncis diverses vegades. Això pot fer que hi hagi més clics que impressions.
  • Pot ser que els clients facin clic en més d'un enllaç dins del vostre anunci. No se us cobraran més de dos clics per cada impressió d'anunci i Google Ads filtrarà tots els clics no vàlids que detectem.

Nota

Tampoc no es registren impressions noves quan els clients fan clic al botó Enrere per tornar a la pàgina de resultats de la cerca.

Marca de verificació Rebo clics de fora de la meva regió de segmentació

A continuació s'explica com es poden orientar els anuncis en funció de la ubicació:

1. Google identifica l'adreça de protocol d'Internet (IP) d'un client per veure on es troba.
  2. Els anuncis s'orienten al client segons la seva ubicació. Per exemple, un client que cerqui hamburgueses obtindrà resultats de la cerca de llocs propers a la seva ubicació.
  3. Consulteu el rendiment geogràfic per saber el rendiment dels vostres anuncis segons la ubicació d'un client.

De vegades, pot ser que rebeu clics de visitants que són fora de la vostra regió de segmentació. Això pot passar per diversos motius:

L'anunci es publica en cerques específiques d'ubicació

És possible que el vostre anunci es mostri a un client que tingui una adreça IP de fora de l'àrea de segmentació si la consulta de cerca del client especifica aquesta àrea.

Exemple

Heu publicat un anunci que s'orienta a les cerques de cellers situats a l'Empordà. En Joan, un usuari de Google que viu a Tarragona, cerca "vi DO Empordà" i se li mostra el vostre anunci. Ignora el vostre anunci, ja que no és específic per a la seva ubicació. Per assegurar-vos que això no passi, podeu fer el següent:

• Proveu la segmentació per ubicació avançada per difondre anuncis als clients amb més probabilitats de ser a la vostra àrea objectiu.
  • Utilitzeu termes d'ubicació a les vostres paraules clau de l'àrea objectiu quan vulgueu incloure a la segmentació els clients que siguin físicament en aquesta àrea. Per exemple, els clients de l'Empordà no veuran els vostres anuncis si cerquen "vi DO Penedès" perquè l'anunci no es mostrarà per a la paraula clau "Penedès".
L'anunci es mostra en un domini específic de país

Els anuncis es poden continuar mostrant als usuaris si fan servir el domini de Google del vostre país o territori de segmentació.

Per exemple, si una persona a Espanya fa servir el domini Google.fr, veurà anuncis dirigits a persones que viuen a França. Per evitar difondre anuncis als usuaris de fora de la vostra ubicació objectiu que utilitzin el domini de Google específic del vostre país, teniu dues opcions:

• Podeu fer servir la segmentació avançada per orientar els anuncis a tot el país on vulgueu que es mostrin. Per activar aquesta opció, heu de seleccionar "Segmentació per ubicació física".
  • Podeu canviar la segmentació per ubicació de la campanya (país o territori) a l'opció regional o personalitzada. Per exemple, en lloc d'orientar la campanya a França, podeu orientar-la a totes les regions de França. D'aquesta manera, podreu arribar al mateix públic, però l'anunci no es mostrarà a Google.fr, ja que els clients que fan servir Google.fr poden tenir adreces IP de fora de les regions de França seleccionades.

Si us preocupa rebre clics de fora de la regió que voleu, podeu excloure determinades àrees perquè no s'hi mostri l'anunci. Obteniu informació sobre com es poden excloure àrees determinades de les ubicacions de segmentació.

Marca de verificació Els costos augmenten, però els clics no

Això pot passar per dos motius:

• És possible que el vostre nivell de qualitat hagi baixat. Per comprovar els nivells de qualitat de les paraules clau, seguiu aquests passos:
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut i, tot seguit, feu clic a Cerca paraules clau.
  3. Feu clic a la icona de tres punts "Més" que hi ha al menú de la barra de la taula superior esquerra.
  4. Feu clic a Fes el diagnòstic de les paraules clau i, a continuació, Executa ara.
  • També podeu afegir la columna "Nivell de qualitat" a les estadístiques del compte. Obteniu informació sobre com podeu millorar el nivell de qualitat.
  • Els costos del vostre mercat s'incrementen. Pot ser que la competència estigui apujant les seves ofertes, i això vol dir que potser heu d'augmentar els costos per continuar sent competitiu.

Marca de verificació La ràtio de clics d'entrada és més baixa del que m'esperava

Si creieu que el vostre anunci no funciona tan bé com us agradaria, a continuació teniu alguns aspectes que heu de tenir presents:

• Pot ser que les vostres paraules clau siguin massa genèriques. Si teniu una CTR inferior a l'1% a la Xarxa de Cerca de Google per a determinades paraules clau, traieu-les i afegiu paraules clau de segmentació més específiques.

Consell

• El trànsit de clics pot variar a causa d’interessos estacionals o esdeveniments puntuals. Són habituals les fluctuacions a causa de promocions o rebaixes especials. Les paraules clau que són populars en moments determinats de l'any (per exemple, termes relacionats amb esdeveniments esportius importants) també rebran un volum de clics més alt. Això pot passar encara que no hàgiu fet cap canvi de temporada al contingut del compte.
  • Si publiqueu anuncis a la Xarxa de Display, pot ser que detecteu que la vostra CTR és inferior a l'habitual a la Xarxa de Cerca. Això passa perquè els usuaris de la Xarxa de Display naveguen per la informació que troben en lloc de fer cerques amb paraules clau. A més, per cridar l'atenció del lector, un anunci ha de ser més competitiu en una pàgina de la Xarxa de Display molt visitada que en una pàgina de cerca. En el cas dels anuncis de la Xarxa de Display, en general és millor tenir en compte altres indicadors, com ara les conversions, i valorar la CTR de manera individual per a cada xarxa.
  • La CTR dels anuncis a la Xarxa de Display sol ser inferior a la de la Xarxa de Cerca perquè:
    • Els clients de la Xarxa de Display estan cercant informació i no cerquen amb paraules clau com a la Cerca.
    • Els anuncis són més competitius a les pàgines concorregudes de la Xarxa de Display, en comparació amb la Cerca.

Per aquests motius, en el cas dels anuncis de la Xarxa de Display, és millor tenir en compte altres mètriques, com ara les conversions. Us recomanem que valoreu la CTR de manera individual per a cada xarxa.

Marca de verificació Em preocupen els clics no vàlids

Google considera com a no vàlids els clics que fa un robot o els que fan les eines automatitzades. Per veure el nombre i el percentatge de clics que s'han classificat com a no vàlids i que, per tant, s'han exclòs del compte, afegiu la columna "Clics no vàlids" a les pestanyes "Campanyes" o "Dimensions". No us preocupeu: aquests clics no se us cobraran ni afectaran les estadístiques del vostre compte.