Uw betalingsstatus en accountsaldo controleren

U kunt op elk gewenst moment de Google Ads-betalingen en het accountsaldo controleren. Dat gaat zo.

Uw betalingsstatus checken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Scroll omlaag naar de kaart van de maand die u wilt bekijken.
    • De kaart van de huidige maand is standaard gesloten. Scroll verder omlaag naar de tabel Vorige activiteit als u een van de betalingen van de vorige maand wilt checken.

4. Klik in de tabel op de punthaak  om het gedeelte Betalingen te openen.
  5. In de middelste kolom ziet u een regelitem voor uw betaling. Dit zijn de verschillende beschrijvingen die mogelijk worden weergegeven:
    • 'Automatische betaling gepland': Er wordt in de komende dagen een betaling uitgevoerd. Deze status wordt weergegeven voor accounts die zijn ingesteld op automatische betalingen via een bankrekening die als primaire betaalmethode is toegewezen. Nadat de betaling is afgerond, wordt deze weergegeven als Automatische betaling.
    • Handmatige (of automatische) betaling in behandeling: Er wordt binnenkort een betaling uitgevoerd. Nadat de betaling is afgerond, wordt deze weergegeven als Handmatige betaling of Automatische betaling. Nadat een handmatige betaling is uitgevoerd, kan het een aantal minuten duren voordat u dit regelitem ziet op de pagina Overzicht.
    • Handmatige betaling: Een door u uitgevoerde betaling is op uw account toegepast.
    • Automatische betaling: Een automatische betaling is op uw account toegepast.
    • Handmatige (of automatische) betaling geweigerd: Uw bank of creditcardmaatschappij heeft uw betaling geweigerd. Bekijk meer informatie over hoe u problemen met geweigerde betalingen in Google Ads kunt oplossen.

Uw huidige saldo checken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Handmatige betalingen
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
Op die pagina staan uw beschikbare tegoeden. Dit is het bedrag dat u moet besteden aan toekomstige advertentieactiviteiten.
Automatische betalingen
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
    • Op de kaart van de huidige maand staat uw huidige saldo (positief of negatief) en een beschrijving van de activiteit. Dit betekent het volgende:
      • Negatieve bedragen vertegenwoordigen een accounttegoed dat kan worden gebruikt voor toekomstige advertentiekosten. Als uw account is ingesteld op automatische betalingen, ziet u alleen een negatief accountsaldo als u heeft besloten een betaling uit te voeren die hoger is dan uw vorige saldo.
      • Positieve bedragen vertegenwoordigen het bedrag dat u verschuldigd bent voor advertentieactiviteit die u al heeft gegenereerd. Als uw account is ingesteld op automatische betalingen, is uw saldo meestal positief, tenzij u een betaling heeft uitgevoerd die hoger is dan uw vorige saldo.