Slå på annonsegrupper eller sett dem på pause

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan sette annonsegrupper på pause, gjenoppta kjøringen av dem og fjerne dem.

Før du begynner

Fra og med 18. januar 2017 kan det vises annonser fra annonsegrupper for banner- og videoannonser der det ikke er valgt noen målrettingsmetode, på YouTube og i Google Displaynettverk. 18. januar 2017 blir eksisterende annonsegrupper uten målretting automatisk satt på pause. Hensikten med dette er å sikre at annonsene som ikke skal vises, faktisk ikke blir vist. Pass på at annonsegrupper som inneholder annonser som ikke er klare for visning, blir satt på pause.Finn ut mer om målrettingsinnstillingene i Displaynettverket.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sånn kan du sette annonsegruppene dine på pause eller aktivere eller fjerne dem

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Finn Status-kolonnen for å se den nåværende statusen de enkelte annonsegruppene har.
  5. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av annonsegruppene du vil redigere.
  6. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen ovenfor annonsegruppene, og velg Aktivér, Sett på pause eller Fjern.

Sånn finner du annonsegrupper som er fjernet

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på Annonsegruppestatus i statusfeltet øverst på verktøyraden i tabellen.
  5. Klikk på Alle.
  6. I Status-kolonnen kan du se annonsegruppene som er fjernet, og annonsegruppene i kampanjer som er fjernet.
Gå til Google Ads

Sånn kan du gjøre endringer i flere annonser, kampanjer eller annonsegrupper samtidig

Hvis du ønsker å gjøre endringer i flere kampanjer, annonser, annonsegrupper og annet, er det lurt å bruke masseopplastinger. Med masseopplastinger kan du laste ned et regneark, gjøre endringer uten nett og så laste opp regnearket igjen. Da trer endringene i kraft samtidig.

Tips

• Du kan sette én enkelt annonsegruppe på pause eller gjenoppta kjøringen av den ved å klikke på det tilhørende statusikonet.
  • Sørg for at du har minst tre annonser i annonsegruppen din, slik at Google Ads kan finne ut hvilket budskap som omsetter flest potensielle kunder til betalende kunder.

Forholdet mellom annonsegrupper og andre nivåer i Google Ads

• Annonsegrupper er avhengige av kampanjer: Hvis annonsegruppen din inngår i en kampanje som fjernes eller settes på pause, kjøres ikke lenger annonsene i denne annonsegruppen. Og tilsvarende: Hvis annonsegruppen inngår i en kampanje som blir aktivert, kan annonsene i denne annonsegruppen kjøres (men du kan velge å sette annonsene på pause eller fjerne dem).
  • Annonser er avhengige av annonsegrupper: Hvis annonsegruppen din settes på pause eller fjernes, kjøres ikke lenger annonsene i denne annonsegruppen. Hvis annonsegruppen din blir aktivert, kan annonsene der kjøres (men du kan velge å fjerne dem eller sette dem på pause).