Om statusene som kan tilordnes annonsegrupper

Statusen for en annonsegruppe viser om annonsegruppen er aktiv eller ikke.

Statusene for annonsegrupper er ikke de samme som statusene for kampanjer, annonser og søkeord, men disse statusene kan påvirke hverandre. Annonsegrupper inngår i en kampanje, og hver kampanje kan ha én eller flere annonsegrupper. I hver annonsegruppe finnes det søkeord og annonser.

Annonsegrupper kan også omfatte andre målrettingsmetoder enn bare søkeord. Disse kan for eksempel være basert på demografisk informasjon eller remarketinglister. I denne artikkelen fokuserer vi på annonsegrupper med søkeordmålretting.

Annonsegruppestruktur

Kampanje

Kampanje

Annonsegruppe

Annonsegruppe

Annonsegruppe

Annonsegruppe

Annonser
Søkeord

Annonser
Søkeord

Annonser
Søkeord

Annonser
Søkeord

Denne strukturen innebærer at statusendringer på kampanjenivå påvirker statusene for søkeord, annonser og annonsegrupper i kampanjen. En statusendring på annonsegruppenivå påvirker søkeord og annonser som inngår i annonsegruppen og så videre.

Hvis du for eksempel setter en kampanje på pause, får også annonsegruppene i denne kampanjen status som satt på pause (det samme gjelder søkeord og annonser). Hvis du imidlertid setter én enkelt annonsegruppe på pause i en kampanje som inneholder flere annonsegrupper, blir bare denne ene annonsegruppen satt på pause (sammen med annonsene og søkeordene som inngår i den). De resterende annonsegruppene, annonsene og søkeordene i kampanjen er fortsatt aktive. Finn ut mer om kampanjestatuser.

Tips

Vises ikke annonsene dine? Her er noen av de vanligste årsakene:

• du har deaktivert en annonsegruppe eller en overordnet kampanje ved å sette den på pause eller fjerne den
  • du har brukt opp pengene på kontoen
  • Du har ikke fastsatt noen tidsplan for kjøring av annonsene.

Finn ut mer om mulige årsaker til at du ikke ser annonsene dine.

Kontroller statusen for annonsegrupper

I Status-kolonnen for annonsegruppene dine kan du se om den aktuelle annonsegruppen er aktiv eller ikke. Ut fra statusen for annonsegruppen kan du finne ut

• hvilke av annonsegruppene som er satt på pause, er slått på eller har andre statuser
  • hvilke endringer du må gjøre i annonsegrupper eller tilhørende kampanjer
  • hvorvidt en annonsegruppe er godkjent i henhold til retningslinjene for Google Ads

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kontrollerer du statusen for annonsegrupper

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Sjekk statusen for en annonsegruppe i Status-kolonnen.
  5. Du kan klikke på Status-kolonneoverskriften for å endre rekkefølgen på annonsegruppene og sortere dem etter status.
Gå til Google Ads

Dette betyr de ulike statusene for annonsegrupper

Status for annonsegruppe Betydning
Kvalifisert Denne annonsegruppen er aktiv. Det kan være lurt å sjekke Annonser-fanen for å se om brudd på retningslinjene forhindrer kjøring av enkeltannonser.
Kvalifisert (begrenset)
  • De fleste annonsene i denne annonsegruppen ble ikke godkjent.
  • Alle eller de fleste annonsene i denne annonsegruppen er pålagt begrensninger i henhold til retningslinjene.
  • De fleste annonsene i denne annonsegruppen er under evaluering.
Satt på pause Du har stoppet visning av annonser for denne annonsegruppen midlertidig. Annonsene i denne gruppen blir ikke vist. Du kan vise annonsene igjen ved å gjenoppta kjøringen av annonsegruppen som er satt på pause.
Fjernet Du har fjernet denne annonsegruppen, så annonsene i den blir ikke vist.
Venter Alle annonsene i denne annonsegruppen er under evaluering.
Ufullstendig Du har ikke angitt nødvendige elementer for denne annonsegruppen (f.eks. søkeord eller annonser). Annonsene i denne gruppen blir ikke vist.
Ikke kvalifisert
  • Kampanjen er satt på pause: Kampanjen denne annonsegruppen tilhører, er satt på pause. Annonsene i denne gruppen blir ikke vist. Du kan vise dem igjen ved å gjenoppta kjøringen av kampanjen som er satt på pause.
  • Kampanjen er fjernet: Du har fjernet kampanjen denne annonsegruppen tilhører. Annonsene i denne gruppen blir ikke vist. Du må gjenoppta kampanjen du fjernet, for få vist annonsene igjen.
  • Kampanjen er stoppet midlertidig: Annonsene i annonsegruppen blir ikke vist fordi den forhåndsbetalte kontosaldoen er brukt opp. Kampanjen og de tilhørende annonsegruppene blir igjen kjørt når du har lagt til midler.
  • Kampanjen er avsluttet: Denne annonsegruppen tilhører en kampanje som har passert sluttdatoen. Annonsene i denne gruppen blir ikke vist.
  • Kampanjen venter: Du har planlagt at kampanjen denne annonsegruppen tilhører, skal starte på et senere tidspunkt. Annonsene i denne gruppen vises derfor ikke ennå.
  • Det finnes ingen reklamer i denne annonsegruppen, eller alle reklamene er satt på pause.
  • Det finnes ingen søkeord i denne annonsegruppen, eller alle reklamene er satt på pause.
  • Ingen av annonsene i denne annonsegruppen ble godkjent.