Diferències entre les dades de Google Ads i les de tercers

Sovint, els anunciants observen dos tipus de diferències entre les dades dels seus comptes de Google Ads i les dels registres del servidor web o del programari de seguiment de tercers. Un tipus de diferència es dona quan les estadístiques de Google Ads mostren més clics globals que els registres o l'informe del programari de seguiment. L'altre es dona quan el compte de Google Ads mostra menys clics globals.

Encara que aquestes discrepàncies poden ser significatives i, de vegades, sorprenents, no volen dir necessàriament que hi hagi hagut algun tipus d'activitat no vàlida amb els vostres anuncis. Tot seguit, veurem alguns motius habituals d'aquestes discrepàncies i us oferirem consells que us ajudin a fer un seguiment precís dels clics. Google no analitza ni valida les dades de tercers en investigar el trànsit no vàlid. Obteniu més informació sobre el trànsit no vàlid.

En aquesta pàgina

Motius pels quals un compte de Google Ads pot mostrar més clics globals

Hem observat que la majoria de discrepàncies entre les estadístiques de Google Ads i els registres web o el programari de seguiment de tercers es produeixen perquè els mètodes de seguiment de tercers no poden detectar tots els clics que reben els vostres anuncis. Això passa per diversos motius:

• Clics repetits: els clients poden fer clic al vostre anunci diverses vegades quan, per exemple, comparen productes o fan recerca. És possible que el programari de seguiment de tercers no compti aquestes visites repetides al lloc web. Tanmateix, sempre que els patrons de clic no s'ajustin al perfil d'una activitat abusiva o no vàlida, es comptaran a les estadístiques del compte de Google Ads.
  • Estadístiques de la Xarxa de Google: Google publica anuncis en una xarxa cada cop més àmplia de productes i de llocs web de cerca i de contingut. Normalment, el programari de seguiment web no pot reconèixer els clics dels llocs web de la Xarxa de Google com a afiliats a Google. Generalment, aquests clics s'etiqueten només amb el nom del lloc de tercers.
  • Limitacions del navegador: hi ha limitacions pel que fa a la capacitat del programari de seguiment de tercers de fer un seguiment de les visites al lloc web amb capçaleres d'URL de referència. La majoria dels navegadors d'Internet més recents troben un encapçalament d'URL de referència automàticament quan un client fa clic al vostre anunci i se'l dirigeix al lloc. Alguns clients, però, desactiven aquesta funció als seus navegadors. A més, alguns servidors intermediaris i tallafocs corporatius treuen les capçaleres d'URL de referència.
  • Desactivació de JavaScript: si el programari de seguiment de tercers utilitza galetes per registrar les capçaleres d'URL de referència, no es farà un seguiment dels clics als anuncis que es produeixin en navegadors sense JavaScript activat. En canvi, el compte de Google Ads registrarà els clics que es produeixin en navegadors amb JavaScript activat o desactivat.
  • Redireccions: podeu incloure redireccions a l'URL final sempre que comparteixin el domini amb l'URL visible. Gestioneu el seguiment de tercers a les opcions d'URL.

Motius pels quals un compte de Google Ads pot mostrar menys clics globals

De vegades, el compte de Google Ads pot mostrar menys clics que els registres web. Tot seguit teniu algunes explicacions d'aquesta discrepància:

• Clics exclosos: pot ser que la tecnologia de protecció de clics de Google hagi exclòs automàticament clics que hem considerat no vàlids i hagi impedit que es carreguin al vostre compte. Podeu veure les dades dels clics no vàlids que s'exclouen automàticament del compte o de campanyes específiques.
  • Visites repetides: després de fer clic al vostre anunci, un client pot visitar un altre enllaç del vostre lloc web i, tot seguit, fer clic al botó Enrere del navegador. També pot afegir la pàgina de destinació a les adreces d'interès i, més endavant, tornar al vostre lloc web directament mitjançant aquesta adreça d'interès. En tots dos casos, la pàgina de destinació es tornarà a carregar i el programari de seguiment de tercers podria comptar aquests clics com a addicionals.

Augmentar la precisió del seguiment amb Google Analytics

Per fer un seguiment precís del trànsit cap als vostres anuncis, us recomanem que utilitzeu Google Analytics, una eina de seguiment completa i gratuïta. Als anunciants que creïn un compte de Google Analytics se'ls activarà automàticament una funció molt útil anomenada "etiquetatge automàtic". L'etiquetatge automàtic afegeix un identificador únic a l'URL final d'un anunci cada cop que s'hi fa clic, cosa que permet distingir molt més fàcilment els clics reals en anuncis de comportaments enganyosos, com ara quan es torna a carregar una pàgina. Google cobra cada etiqueta única com a màxim una vegada (si determinem que el clic és vàlid).