Tilibudjetin luominen ja muokkaaminen

Kuukausilaskutusta käyttävien mainostajien on luotava tilibudjetti, jonka avulla voidaan valvoa, kuinka paljon tiettynä ajanjaksona käytetään rahaa. Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet tilibudjetin luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen.

Ennen kuin aloitat

• Tarvitset laskutusasetusten luomiseen järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, normaalit pääsyoikeudet tai pääsyn vain laskutukseen maksujen hallinnoijan tilillä. Kirjaudu kyseiselle tilille ja siirry sieltä asiakastilille.
  • Maksujen hallinnoijan tili on linkitettävä maksuprofiiliin. Lue lisää maksuprofiilin linkkityypeistä ja luvista.

Uuden budjetin luominen

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit ja klikkaa Tulokset.
  3. Valitse asiakastili, jolle haluat luoda budjetin.
  4. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Laskutus-kohdasta Tilibudjetit.
  5. Klikkaa sinistä pluspainiketta .
  6. Valitse Palvelusopimus-kohdasta Käytä yleistä palvelusopimusta, jos haluat käyttää sopimusta kaikkiin tuleviin budjetteihin. Muussa tapauksessa valitse Luo budjettipalvelusopimus.
    • Jos valitset Luo budjettipalvelusopimus, sinun on valittava sopimuksen kieli ja lisättävä maksuyhteyshenkilön sähköpostiosoite.
  7. Valitse Budjetti-kentästä Rajoittamaton, jos et halua, että kaikkien Google Ads ‑kampanjoidesi yhteenlasketut kulut rajoittuvat tiettyyn summaan. Jos haluat mieluummin rajoittaa kaikkien Google Ads ‑kampanjoidesi yhteenlaskettuja kuluja, valitse Budjetti-kohdan toinen vaihtoehto ja lisää haluamasi summa.
  8. Valitse Pyydetty alkamispäivä ja tarvittaessa Päättymispäivä.
  9. Lisää Budjetin nimi ja halutessasi Ostotilaus ja/tai Huomautukset.
  10. Klikkaa Tallenna.
Hyvä muistaa
Tilin mainokset lakkaavat näkymästä valittuna päättymispäivänä tai budjetin loppuessa. Tarkista tilibudjettisi säännöllisesti varmistaaksesi, että mainokset näkyvät keskeytyksettä.

Budjetin poistaminen, lopettaminen ja muokkaaminen

Haluatko muuttaa tilin budjettia? Tee näin:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit ja klikkaa Tulokset.
  3. Valitse asiakastili, jonka budjetin haluat päivittää.
  4. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse sitten Laskutus-kohdasta Asetukset.
  5. Valitse vasemmalla olevasta navigointivalikosta Tilibudjetit ja klikkaa sinistä pluspainiketta .
  6. Etsi budjettitilaus, jonka haluat poistaa tai lopettaa tai jota haluat muokata.
    Aiempaa budjettia ei voi muokata seuraavissa tilanteissa:
    • Päättymispäivästä on kulunut yli 90 päivää.
    • Tilillä on jo toinen budjetti aktiivisena.
    • Tilille on luotu uusi aktiivinen ylemmän tason budjetti.
  7. Kun olet löytänyt haluamasi budjetin, siirry Toimenpiteet-sarakkeeseen. Jos haluat poistaa budjetin, jota ei ole vielä aktivoitu tai tarkistettu, klikkaa Peruuta. Voit lopettaa aktiivisen budjettitilauksen klikkaamalla Lopeta.
  8. Jos haluat muokata budjettia, klikkaa Muokkaa. Tässä voit muuttaa budjettiasi, sen päättymispäivää, nimeä, ostotilausta tai huomautuksia.
  9. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Jos muokkaat aktiivista budjettia tai budjettia, joka odottaa aktivointia tai tarkistusta, tästä ilmoitetaan Tilibudjetit-sivun taulukossa. Pyydetyt muutokset näkyvät taulukossa kursivoituina alkuperäisen budjetin alla. Jos klikkaat Peruuta, alkuperäinen budjetti jää voimaan. Jos poistat alkuperäisen budjetin, sekä budjetti että pyydetyt muutokset poistetaan.

Jos tarvitset lisää apua laskutusasetustesi kanssa, ota meihin yhteyttä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Mainokset eivät näy tilibudjetin luomisesta huolimatta

Toisinaan saatat huomata, että mainoksesi eivät näy tilibudjetin luomisen jälkeen. Tämä voi johtua päättymispäivän tai enimmäissumman saavuttamisesta tai seuraavista syistä:

• Kampanjat on luotu ja mainokset ovat valmiita, mutta mainokset eivät näy ennen valittua alkamispäivää. Yleensä suosittelemme valitsemaan alkamispäivän, joka on mahdollisimman pian. Odota alkamispäivää tai muuta sitä budjettitilauksessasi seuraamalla näitä ohjeita:
    1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
    2. Valitse Yhteenveto.
    3. Klikkaa Hallinnoi tilibudjetteja.
    4. Etsi tilauksesi ja klikkaa Toiminta-sarakkeesta Muokkaa.

Tästä animaatiosta näet, miten voit muokata tilibudjettiasi Google Adsissa.

• Tilibudjettisi saattaa odottaa hyväksyntää ja aktivointia. Jos esimerkiksi palvelusopimus tarvitaan, budjetin tilana on "Tarkastus käynnissä", kunnes sopimus on hyväksytty. Kun kaikki pakolliset vaiheet on tehty, budjetin tilaksi tulee "Odottaa". Pyydettynä alkamispäivänä tilaksi tulee "Aktiivinen" ja mainokset alkavat näkyä. Odota, että tilibudjetti hyväksytään ja aktivoidaan.

Jos budjettisi alkamispäivä on jo mennyt ja budjettisi on hyväksytty ja aktivoitu, selvitä, miksi mainoksesi ei näy.