Segment: definitie

Een categorie (zoals 'Advertentietype' of 'Dag van de week') die u toevoegt aan de tabellen en diagrammen van uw campagne om uw prestatiegegevens volgens dat criterium te ordenen.

• U kunt de segmenten 'Apparaat' en 'Dag van de week' toevoegen om erachter te komen op welke dagen de kans groter is dat klanten uw advertentie zien op hun mobiele apparaat.
  • U kunt tijdsegmenten (zoals 'Uur van de dag' of specifieke maanden) gebruiken om vast te stellen wanneer wijzigingen in uw prestaties precies plaatsvinden. Als u bijvoorbeeld uw gegevens segmenteert op dag van de week en ontdekt dat de prestaties van uw advertenties aanzienlijk anders zijn op zaterdagen, kunt u uw biedingen aanpassen aan dit afwijkende gebruikersgedrag.
  • De beschikbare segmenteringsopties zijn afhankelijk van het soort tabel dat wordt weergegeven: zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen of campagnes.