Segment: definitie

Een categorie (zoals 'Advertentietype' of 'Dag van de week') die u toevoegt aan de tabellen en diagrammen van uw campagne om uw prestatiegegevens volgens dat criterium te ordenen.

• U kunt de segmenten 'Apparaat' en 'Dag van de week' toevoegen om erachter te komen op welke dagen de kans groter is dat klanten uw advertentie zien op hun mobiele apparaat.
  • U kunt tijdsegmenten (zoals 'Uur van de dag' of specifieke maanden) gebruiken om vast te stellen wanneer wijzigingen in uw prestaties precies plaatsvinden. Als u bijvoorbeeld uw gegevens segmenteert op dag van de week en ontdekt dat de prestaties van uw advertenties aanzienlijk anders zijn op zaterdagen, kunt u uw biedingen aanpassen aan dit afwijkende gebruikersgedrag.
  • De beschikbare segmenteringsopties zijn afhankelijk van het soort tabel dat wordt weergegeven: zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen of campagnes.

Opmerking

Kolommen geven mogelijk geen waarde weer als u een segment toepast dat niet werkt in de context. Op conversie gebaseerde segmenten zoals 'Conversieactie' en 'Conversievertraging' werken bijvoorbeeld alleen met conversiegerelateerde kolommen zoals 'Conversies', 'Alle conv.' en 'Conversiewaarde'. Daarom geven andere kolommen zoals 'Klikken', 'Verton.' en 'Kosten' een blanco waarde weer ('--') wanneer een op conversie gebaseerd segment wordt toegepast.