Automatiserte endringer via skript

Med Google Ads-skript kan du gjøre automatiserte endringer i Google Ads-kontoen din. Du kan endre bud, sette annonsegrupper på pause og legge til søkeord med skrevne skript direkte – i stedet for å gjøre dette manuelt i Google Ads-kontoen. Prosessen foregår per JavaScript-kode.

Skript kan fungere bra hvis du administrerer store kampanjer, og du eller en kollega har erfaring med dette. Med slike ferdigheter kan du spare tid ved å foreta større endringer som gjelder for hele kontoen. Du kan også bruke skript i en managerkonto for å utføre endringer i flere kontoer samtidig.

Etter at du har opprettet et skript, kan du administrere skriptene dine og se over handlingene skriptene utfører, i kontoen din.

Merk: Hvis du har en managerkonto på øverste nivå med en rekke underordnede underkontaktkontoer som igjen er overordnet en rekke kundekontoer, blir massehandlinger som utføres på dette øverste nivået, bare gjenspeilet i den aktuelle managerkontoen, ikke i underkontakt- eller kundekontoer.

Slik fungerer skript

Med Google Ads-skript kan du automatisere handlinger i Google Ads-kontoen din ved å legge inn JavaScript-kode i kontoen. Du kan bruke skript til å opprette, endre eller fjerne elementer i kontoen. På denne måten sparer du tid, og kontoen blir enklere å administrere.

Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke skript:

• Bruk data fra eksterne kilder til å starte endringer. Du kan for eksempel bruke eksterne konverteringsdata til å foreta budendringer, eller bruke eksterne beholdningsdata til å stoppe/starte søkeord på nytt når beholdningen blir lav. Du kan også ta utgangspunkt i kampanjedataene og statistikken din og opprette rapporter med høy grad av tilpasning, lagre disse i et regneark og generere diagrammer som viser resultater over tid.
  • Utfør handlinger i flere elementer i kontoen samtidig. Hvis et søkeord for eksempel har lagt beslag på hele budsjettet for dagen, kan du stoppe søkeordet midlertidig og samtidig øke budsjettet.
  • Foreta endringer i alle elementer i kontoen. Du kan for eksempel øke CPC-budene med 30 % for alle søkeord som genererte mer enn 1000 visninger forrige uke.
  • Hvis du administrerer flere kontoer gjennom en managerkonto, kan du kjøre ett enkelt skript på flere underkontoer for å optimalisere bud, opprette rapporter for flere kontoer og se etter potensielle problemer (f.eks. for å rette opp linker som ikke fungerer, eller identifisere negative søkeord som skaper konflikt).

Skript kan være en god løsning hvis du selv eller en kollega kan bruke JavaScript, og du har en større konto der du ønsker å foreta endringer ved hjelp av en automatisk løsning. Husk at endringer i skriptene dine ikke kan gjøres om.

Hvis du ikke kan lage skript, eller du foretrekker en mer strukturert måte å foreta og planlegge endringer på, kan du vurdere å bruke automatiserte regler.

Eksempel

Lina har nylig gitt blomsternettstedet sitt en ansiktsløftning. Hun har blant annet utviklet en helt ny landingsside som skal gi kundene lyst til å kjøpe tulipaner. Foreløpig har hun definert en endelig søkeordnettadresse for tulipanrelaterte søkeord i kampanjene sine som skal peke mot http://www.example.com/tulipaner/KjedeligGammelSide. Ved å bruke et skript kan hun endre alle de endelige nettadressene for tulipanrelaterte søkeord i alle kampanjene i kontoen, slik at http://www.example.com/tulipaner/StiligNySide brukes i stedet.

Ta utgangspunkt i et eksisterende skript

Den enkleste måten å komme i gang med skript på, er å redigere et eksisterende skript fra skriptbiblioteket. Du kan bruke skriptene i sin eksisterende form eller lage egendefinerte skript ved å redigere JavaScript-koden. Med eksisterende skript kan du for eksempel

Du kan også lage egendefinerte skript ved å sette sammen fragmenter av eksisterende JavaScript-kode til et større skript.

Skriv ditt eget skript

Det viktigste trinnet når du skal lage et skript, er å skrive JavaScript-koden som skal utføre den ønskede handlingen i kontoen din. Du finner detaljerte instruksjoner for utvikling av skript på nettstedet for utviklere.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Når du er klar til å lage et skript, kan du legge det til i kontoen din slik:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Skript.
  4. Klikk på plussknappen Open Create menu icon for å lage et nytt skript.
  5. Gi skriptet et navn i Skriptnavn-feltet øverst.
  6. Skriv inn JavaScript-koden din i feltet for skriptendringer. Hvis du skriver inn skript direkte i redigeringsprogrammet for skript, kan du øke tempoet med innrykk, syntakshint og automatisk fullføring.
  7. Klikk på Lagre under redigeringsprogrammet hvis du ikke er klar til å kjøre skriptet ennå, eller klikk på Forhåndsvisning for å ta en forhåndskikk på resultatene.
  8. Før du ser en forhåndsvisning av eller kjører endringene, vises det en melding der du blir bedt om å godkjenne at skriptet kan foreta endringer i kontoen din. Klikk på Godkjenn nå ovenfor redigeringsprogrammet, og velg så Gi tilgang for å bekrefte at dette skriptet kan gjøre endringer i kontoen.
  9. Klikk på Kjør skriptet nå under redigeringsprogrammet når du er klar, så kjøres skriptet.

Når du kjører et skript, fremgår det i Logger-delen sammen med informasjon om fremdriften hittil. Du kan stoppe et skript ved å klikke på Stopp-knappen ved siden av det aktuelle skriptet du kjører.

Tips

• Når du har åpnet feltet for skriptendringer, kan du klikke på Dokumentasjon og så velge Eksempler for å se eksempelskript for vanlige handlinger du kan komme til å få behov for. Deretter kan du kopiere eksemplene og tilpasse dem din egen bruk.
  • Skript som kjører i over 30 minutter, blir tidsavbrutt. For visse typer skript i managerkontoer er dette 60 minutter. I så fall er det ikke sikkert at alle endringer er gjennomført. Sjekk historikken for å kontrollere om skriptet kjørte uten tidsavbrudd. Hvis skriptet ditt får timeout, anbefaler vi at du finstemmer det før du kjører det på nytt.

Planlegging av skript

Når du har opprettet et skript, kan du angi at skriptet skal kjøres på et bestemt tidspunkt én gang, daglig, ukentlig eller månedlig:

1. Hold markøren over frekvensverdien for et skript, som til å begynne med ikke er angitt, på Skript-siden i Frekvens-kolonnen.
  2. Klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon.
  3. Du kan velge en eksakt dato, en ukedag eller en dag i måneden. Du kan også velge tidspunktet du vil at skriptet skal kjøres på.
  4. Klikk på Lagre.

Hvis du senere finner ut at du vil kjøre skriptet på et annet tidspunktet, er det bare å gjenta fremgangsmåten ovenfor.

Administrering og sporing av skript

Når du har opprettet skript, finner du dem alle på Skript-siden, som du kommer til ved å klikke på verktøyikonet og følge menybanen > Massehandlinger > Skript.

Det vises et grønt ikon i Status-kolonnen ved siden av navnet på hvert skript som er aktivert. Du kan deaktivere et skript ved å klikke på Alternativer og velge Deaktiver.

Du kan slå på et skript igjen ved å klikke på prikkeikonet 3 dot icon og velge «Se deaktiverte» for å se alle de deaktiverte skriptene. Klikk på Aktivér for å aktivere skriptet på nytt.

Du kan se loggene for handlingene som er utført via skriptene dine, ved å klikke på Skriptlogg og så loggsetninger ved siden av det aktuelle skriptet. Du kan se når hvert skript ble kjørt, og hva statusen var. Du kan åpne en mer detaljert logg ved å klikke på Endringer.

Løs problemer med skript

Hvis du opplever problemer med å skrive, redigere eller kjøre skript, kan du få hjelp i utviklerforumet. Forumet er åpent for alle annonsører – fra nybegynnere til mer erfarne brukere – og du får veiledning og anbefalte fremgangsmåter fra eksperter.

Linker til relatert innhold