Advertentierangschikking

Advertentierangschikking is een reeks waarden die worden gebruikt om te bepalen of uw advertenties geschikt zijn voor weergave en, als dat het geval is, waar op de pagina uw advertenties worden getoond (indien van toepassing) ten opzichte van advertenties van andere adverteerders. De advertentierangschikkingsscores worden berekend op basis van verschillende factoren, waaronder het biedingsbedrag, de kwaliteit van uw advertenties en landingspagina, de drempels voor advertentierangschikking, de concurrentiepositie binnen een veiling, de context van de zoekopdracht van de gebruiker (bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker, het apparaat, het tijdstip, de aard van de zoektermen, de andere advertenties en zoekresultaten die op de pagina worden getoond, en andere aan de gebruiker gerelateerde signalen en kenmerken), en de verwachte impact van componenten en andere advertentie-indelingen.

• Bij de schatting van het verwachte effect van componenten en advertentie-indelingen, houden we rekening met factoren als relevantie, klikfrequenties en prominentie van de componenten of indelingen op de pagina met zoekresultaten. Zelfs als uw concurrenten hoger bieden, kunt u alsnog een hogere positie behalen, tegen een lagere prijs, door uiterst relevante zoekwoorden en advertenties te gebruiken.
  • Bij elke veiling wordt eerst uw advertentierangschikking berekend om te bepalen of uw advertentie in aanmerking komt voor weergave. Daarna wordt de positie van uw advertentie ten opzichte van advertenties van andere geschikte advertenties berekend. Uw advertentiepositie kan elke keer fluctueren, afhankelijk van uw concurrentiepositie, de context van de zoekopdracht van de gebruiker en de advertentiekwaliteit op dat moment.
  • Als de zoekopdracht van een gebruiker in Performance Max-campagnes niet identiek is aan een geschikt zoekwoord voor het zoeknetwerk (waaronder de voor spelling gecorrigeerde zoekterm), wordt de campagne of de advertentie met de hoogste advertentierangschikking geselecteerd. Meer informatie over Performance Max-campagnes

Gerelateerde link