Advertentierangschikking

Een waarde die wordt gebruikt om uw advertentiepositie te bepalen (waar op een pagina advertenties worden weergegeven ten opzichte van andere advertenties) en of uw advertenties überhaupt worden weergegeven. De advertentierangschikking wordt berekend op basis van uw bod, de advertentiekwaliteit op het moment van de veiling (waaronder verwachte klikfrequentie, advertentierelevantie en ervaring op de bestemmingspagina), de drempels voor advertentierangschikking, de context van de zoekopdracht van de gebruiker (bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker, het apparaat, het tijdstip, de aard van de zoektermen, de andere advertenties en zoekresultaten die op de pagina worden weergegeven, en andere aan de gebruiker gerelateerde signalen en kenmerken), en de verwachte impact van extensies en andere advertentie-indelingen.

• Bij het schatten van het verwachte effect van extensies en advertentie-indelingen houden we rekening met factoren als relevantie, klikfrequenties en prominentie van de extensies of indelingen op de pagina met zoekresultaten. Zelfs wanneer uw concurrenten hoger bieden, kunt u alsnog een hogere positie behalen, tegen een lagere prijs, door gebruik te maken van uiterst relevante zoekwoorden en advertenties.
  • Telkens wanneer uw advertentie in aanmerking komt voor weergave en meedoet een veiling, wordt uw advertentierangschikking opnieuw berekend. Uw advertentiepositie kan dus altijd weer anders zijn, afhankelijk van uw concurrentie, de context van de zoekopdracht van de gebruiker en de advertentiekwaliteit op dat moment.

Meer informatie over advertentierangschikking en advertentiepositie