Ändra adress- och kontaktinställningar

Du kan när som helst göra ändringar i kontaktuppgifterna för fakturering i ditt Google Ads-konto.

Exakt vilka kontaktuppgifter du kan ändra och hur du ska göra beror på hur du har valt att betala dina fakturor: med automatiska betalningar, manuella betalningar eller månadsvis fakturering.

Annonsörer med automatiska eller manuella betalningar

I Google Ads kan du välja att betala innan dina annonser visas (manuella betalningar) eller att göra automatiska betalningar efter att annonserna har visats.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Uppdatera företagets adress eller telefonnummer

Tänk på detta innan du ändrar dina kontaktuppgifter:

• Företagsadressen är den adress du uppgav när du skapade ditt Google Ads-konto och som visas på fakturorna i ditt konto. Varje Google Ads-konto kan kopplas till en enda företagsadress.
  • Faktureringsadressen är den adress du har uppgett för kreditkortsföretaget eller banken. Vi använder den för att verifiera dina betalningsuppgifter. Faktureringsadressen behöver inte vara samma som företagsadressen, så vid behov kan du ange olika faktureringsadresser för varje betalningsmetod.
  • Kontrollera att uppgifterna är aktuella. Vi kan inte göra ändringar i befintliga fakturor, även om adressen är fel.

Så här ändrar du adressen eller telefonnumret till ditt företag:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på Företagets namn och adress i avsnittet Betalningsprofil.
  4. Klicka på pennikonen Redigera och uppdatera informationen.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Om du vill ändra faktureringsland för ditt konto kan du kontakta Google Ads-supporten.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av e-postmeddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. Du kan ange att kontakterna ska ta emot all e-post, endast administrativa meddelanden eller ingen e-post alls.

Så här ändrar du inställningarna för faktureringsaviseringar:

1.  Klicka på ikonen Fakturering i ditt Google Ads-konto Faktureringsikon.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Klicka på pennikonen Redigera i avsnittet Betalningskontakter om du vill uppdatera en befintlig kontakt. Klicka på Lägg till ny kontakt om du vill ställa in aviseringar för en ny e-postadress.
  4. Klicka på Spara.

Annonsörer med månadsvis fakturering

Med månadsvis fakturering får du en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Google skickar varje månad en faktura som du betalar via check eller elektronisk överföring. Klicka på länkarna nedan om du använder månadsvis fakturering och vill ändra dina faktureringsuppgifter.

Innan du börjar

För att kunna hantera faktureringsinställningar måste du logga in med administratörs- eller standardåtkomst eller endast åtkomst till faktureringsinformation på det betalande förvaltarkontot och därifrån gå till kundkontot.

Kom ihåg! Annonsörer som använder månadsvis fakturering kan inte redigera avsnittet Betalningsprofil. Kontakta oss om du använder månadsvis fakturering och vill ändra din företagsadress eller ditt telefonnummer.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Uppdatera faktureringsadressen på dina fakturor

Som standard visas din registrerade företagsadress på fakturorna. Om du vill ändra adressen kan du följa anvisningarna nedan senast 15 dagar före månadens slut:

1.  Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på Faktureringsadress i avsnittet Betalningskonto.
  4. Klicka på pennikonen Redigera och välj en befintlig adress eller klicka på Lägg till en ny adress.
  5. Ange informationen och klicka på Spara.
Obs! Om du vill ändra faktureringsland för ditt konto kan du kontakta Google Ads-supporten.
Uppdatera post- eller e-postadressen för fakturor

Ändra vilken post- eller e-postadress fakturorna ska skickas till senast den 25 i månaden så får ändringen effekt månaden därpå.

1.  Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på E-postadress för fakturor eller Postadress för fakturor i avsnittet Betalningskonto och klicka på pennikonen Redigera för att lägga till eller radera en adress.
  4. Klicka på Spara.
  5. Om du vill få en ny faktura med de ändrade uppgifterna kan du klicka på länken Fakturor längs kanten på sidan och därefter på fakturanumret i tabellen.
  6. När fakturan visas klickar du på Återskapa faktura med uppdaterad information högst upp på sidan.
E-postadresser som har registrerats för fakturaleverans måste verifieras.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av meddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. De olika nivåerna betyder följande:

• E-post om all betalning: alla meddelanden om konton, bland annat information om betalningar och fakturor
  • Endast administrativ e-post: viktiga meddelanden, till exempel meddelanden om att ditt konto har stängts av och förfrågningar om att godkänna nya produktkonton
  • Inga e-postmeddelanden: Kontakten får inga meddelanden om fakturering och betalningar.

Kontakta säljaren eller supportteamet om du vill lägga till fler kontakter för all faktureringsrelaterad e-post.

Tips

• Vissa meddelanden som rör fakturering (till exempel förfrågningar om att verifiera en e-postadress eller välja bort meddelanden) innehåller tidsbegränsade länkar. Detta förhindrar att konton missbrukas. Om din länk har gått ut och du behöver en ny kan du prova att klicka på en länk i ett senare e-postmeddelande eller be en kontoadministratör att skicka en ny.

Annonsörer med månadsvis fakturering

Med månadsvis fakturering får du en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Google skickar varje månad en faktura som du betalar via check eller elektronisk överföring. Klicka på länkarna nedan om du använder månadsvis fakturering och vill ändra dina faktureringsuppgifter.

Innan du börjar

För att kunna hantera faktureringsinställningar måste du logga in med administratörs- eller standardåtkomst eller endast åtkomst till faktureringsinformation på det betalande förvaltarkontot och därifrån gå till kundkontot.

Kom ihåg! Annonsörer som använder månadsvis fakturering kan inte redigera avsnittet Betalningsprofil. Kontakta oss om du använder månadsvis fakturering och vill ändra din företagsadress eller ditt telefonnummer.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Uppdatera faktureringsadressen på dina fakturor

Som standard visas din registrerade företagsadress på fakturorna. Kontakta oss om du vill ändra adressen.

Uppdatera e-postadressen för fakturor

Din skattefaktura skickas till den primära faktureringskontakten i ditt konto. Kontakta oss om du vill ändra adressen.

Ändra e-postadressen som Google Ads-fakturan ska skickas till senast den 25 i månaden så får ändringen effekt månaden därpå. Gör så här:

1.   Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på E-postadress för fakturor i avsnittet Betalningskonto och klicka på pennikonen Redigera för att redigera informationen.
  4. Klicka på Lägg till ny e-postadress och ange informationen.
  5. Klicka på Spara.
  6. Om du vill få en ny faktura med de ändrade uppgifterna kan du klicka på länken Fakturor längs kanten på sidan och därefter på fakturanumret i tabellen.
  7. När fakturan visas klickar du på Återskapa faktura med uppdaterad information högst upp på sidan.
E-postadresser som har registrerats för fakturaleverans måste verifieras.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av meddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. De olika nivåerna betyder följande:

• E-post om all betalning: alla meddelanden om konton, bland annat information om betalningar och fakturor
  • Endast administrativ e-post: viktiga meddelanden, till exempel meddelanden om att ditt konto har stängts av och förfrågningar om att godkänna nya produktkonton
  • Inga e-postmeddelanden: Kontakten får inga meddelanden om fakturering och betalningar.

Kontakta säljaren eller supportteamet om du vill lägga till fler kontakter för all faktureringsrelaterad e-post.

Tips

• Vissa meddelanden som rör fakturering (till exempel förfrågningar om att verifiera en e-postadress eller välja bort meddelanden) innehåller tidsbegränsade länkar. Detta förhindrar att konton missbrukas. Om din länk har gått ut och du behöver en ny kan du prova att klicka på en länk i ett senare e-postmeddelande eller be en kontoadministratör att skicka en ny.

Annonsörer med månadsvis fakturering

Med månadsvis fakturering tilldelar Google dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du får en faktura varje månad som du betalar via banköverföring. Klicka på länkarna nedan om du använder månadsvis fakturering och vill ändra dina faktureringsuppgifter:

Kom ihåg! Annonsörer som använder månadsvis fakturering kan inte redigera avsnittet Betalningsprofil. Kontakta oss om du använder månadsvis fakturering och vill ändra din företagsadress eller ditt telefonnummer.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Uppdatera e-postadressen för fakturor

Ändra till vilken e-postadress fakturorna ska skickas senast den 25 i månaden, så träder ändringen i kraft månaden därpå.

1.   Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på E-postadress för fakturor i avsnittet Betalningskonto och klicka på pennikonen Redigera för att redigera informationen.
  4. Klicka på Lägg till ny e-postadress och ange informationen.
  5. Klicka på Spara.
E-postadresser som har registrerats för fakturaleverans måste verifieras.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av meddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. De olika nivåerna betyder följande:

• E-post om all betalning: alla meddelanden om konton, bland annat information om betalningar och fakturor
  • Endast administrativ e-post: viktiga meddelanden, till exempel meddelanden om att ditt konto har stängts av och förfrågningar om att godkänna nya produktkonton
  • Inga e-postmeddelanden: Kontakten får inga meddelanden om fakturering och betalningar.

Kontakta säljaren eller supportteamet om du vill lägga till fler kontakter för all faktureringsrelaterad e-post.

Tips

• Vissa meddelanden som rör fakturering (till exempel förfrågningar om att verifiera en e-postadress eller välja bort meddelanden) innehåller tidsbegränsade länkar. Detta förhindrar att konton missbrukas. Om din länk har gått ut och du behöver en ny kan du prova att klicka på en länk i ett senare meddelande eller be en kontoadministratör skicka en ny.

Du kan ändra informationen om faktureringskontakt när som helst i ditt Google Ads-konto.

Exakt vilka kontaktuppgifter du kan ändra och hur du ska göra beror på hur du har valt att betala dina fakturor: med automatiska betalningar, manuella betalningar eller månadsvis fakturering.

Annonsörer med automatiska eller manuella betalningar

I Google Ads kan du välja att betala innan dina annonser visas (manuella betalningar) eller att göra automatiska betalningar efter att annonserna har visats.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Uppdatera företagets adress eller telefonnummer

Tänk på detta innan du ändrar dina kontaktuppgifter:

• Företagsadressen är den adress till ditt företag som du angav när du skapade ditt Google Ads-konto. Den visas på fakturorna i ditt konto. Varje Google Ads-konto kan kopplas till en enda företagsadress.
    • Om du skapade ditt Google Ads-konto med en CUIT (som företag) kan du inte redigera företagsadressen eftersom den är kopplad till ditt person-/organisationsnummer.
    • Om du skapade ditt Google Ads-konto med en DNI (som fysisk person) kan du redigera företagsadressen när som helst.
  • Faktureringsadressen är den adress du har uppgett för kreditkortsföretaget eller banken. Vi använder den för att verifiera dina betalningsuppgifter. Faktureringsadressen behöver inte vara samma som företagsadressen, så vid behov kan du ange olika faktureringsadresser för varje betalningsmetod.

Så här ändrar du adressen eller telefonnumret till ditt företag:

1.   Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på Företagets namn och adress i avsnittet Betalningsprofil.
  4. Klicka på pennikonen Redigera och uppdatera informationen.
  5. Klicka på Spara.

Kommentarer

• Om du byter företagsadress (men inte ditt CUIT-nummer) kan du göra den ändringen i ditt konto genom att kontakta supportcentret. Om du vill ändra ditt CUIT-nummer (eller CUIT-nummer och adress) ska du se till att du inte har något återstående saldo och sedan kontakta oss. Vi behöver ett juridiskt dokument som styrker ändringen för att supporten ska kunna behandla adressändringen.
  • Om du vill ändra faktureringsland för ditt konto kan du kontakta Google Ads-supporten.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av e-postmeddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. Du kan ange att kontakterna ska ta emot alla meddelanden, endast administrativa meddelanden eller inga meddelanden alls.

Så här ändrar du vilka faktureringsaviseringar du får:

1.   Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Klicka på pennikonen Redigera i avsnittet Betalningskontakter för att uppdatera en befintlig kontakt. Klicka på Lägg till ny kontakt för att ställa in aviseringar för en ny e-postadress.
  4. Klicka på Spara.

Annonsörer med månadsvis fakturering

Med månadsvis fakturering får du en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Google skickar varje månad en faktura som du betalar via check eller elektronisk överföring. Klicka på länkarna nedan om du använder månadsvis fakturering och vill ändra dina faktureringsuppgifter:

Innan du börjar

För att kunna hantera faktureringsinställningar måste du logga in med administratörs- eller standardåtkomst eller endast åtkomst till faktureringsinformation på det betalande förvaltarkontot och därifrån gå till kundkontot.

Kom ihåg! Annonsörer som använder månadsvis fakturering kan inte redigera avsnittet Betalningsprofil. Kontakta oss om du använder månadsvis fakturering och vill ändra din företagsadress eller ditt telefonnummer.
Uppdatera e-postadressen i dina fakturor

Ändra vilken e-postadress fakturorna ska skickas till senast den 25 i månaden, så får ändringen effekt månaden därpå.

1.   Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar. Gå dit nu
  3. Leta reda på E-postadress för fakturor i avsnittet Betalningskonto och klicka på pennikonen.
  4. Klicka på krysset för att radera en adress eller på Lägg till ny e-postadress för att ange ny information.
  5. Klicka på Spara.
E-postadresser som har registrerats för fakturaleverans måste verifieras.
Ändra e-postinställningar (faktureringsaviseringar)

I E-postinställningar kan du ange vilka typer av meddelanden vi ska skicka till betalningskontakterna i ditt konto. De olika nivåerna betyder följande:

• E-post om all betalning: alla meddelanden om konton, bland annat information om betalningar och fakturor
  • Endast administrativ e-post: viktiga meddelanden, till exempel meddelanden om att ditt konto har stängts av och förfrågningar om att godkänna nya produktkonton
  • Inga e-postmeddelanden: Kontakten får inga meddelanden om fakturering och betalningar.

Kontakta säljaren eller supportteamet om du vill lägga till fler kontakter för all faktureringsrelaterad e-post.

Tips

• Vissa meddelanden som rör fakturering (till exempel förfrågningar om att verifiera en e-postadress eller välja bort meddelanden) innehåller tidsbegränsade länkar. Detta förhindrar att konton missbrukas. Om din länk har gått ut och du behöver en ny kan du prova att klicka på en länk i ett senare meddelande eller be en kontoadministratör skicka en ny.

Ändra momsuppgifter

Vill du ändra dina momsuppgifter? Läs i så fall artikeln om skatter i ditt land.