Løs problemer som fører til avviste betalinger i Google Ads

Husk at det er banken eller kredittkortselskapet som avviser betalinger, ikke Google.

Hvis du har betalinger som avvises, kan kjøringen av annonsene dine avsluttes frem til betalingen går gjennom. Du kan løse problemet som førte til den avviste betalingen, ved å kontakte banken eller kredittkortselskapet du bruker. Når problemet med betalingsmåten er løst, kan du innbetale den utestående saldoen og få kjørt annonsene igjen på flere måter.

Annonsene i kvalifiserte kontoer kan bli vist i en kort periode etter at betalinger avvises, slik at kontoeieren får tid til å sjekke og eventuelt bytte betalingsmåte og dermed kan unngå at annonseleveringen opphører umiddelbart.

På denne siden

Avvist kredittkort

1. Finn ut hvorfor betalingen ble avvist

Husk at det er banken eller kredittkortselskapet som avviser betalinger, ikke Google. Du kan se informasjon om avviste betalinger ved å klikke på faktureringsikonet Faktureringsikon og deretter på Sammendrag. Her finner du datoen for den avviste betalingen, beløpet og årsaken til at betalingen ble avvist (hvis banken eller kredittkortselskapet har opplyst oss om dette). Hvis ingen årsak er oppført, må du kontakte banken eller selskapet for å finne ut hvorfor.

Gå til sammendraget nå

Løsninger for de vanligste årsakene til avviste betalinger

• Det er ikke dekning på kontoen.
    Sørg for at det er nok penger på kontoen din, og aktiver deretter kredittkortet ditt på nytt (alternativ A nedenfor).
  • Du har overskredet kredittkortgrensen eller grensen for enkelttransaksjoner.
    Be banken om å øke grensen, og aktiver deretter kredittkortet på nytt (alternativ A nedenfor).
  • Kortet er utløpt.
    Angi et annet kredittkort (alternativ B nedenfor).
  • Du har oppgitt feil kortnummer eller CVV-/CVN-nummer.
    Skriv inn kredittkortopplysningene dine på nytt, og sørg for at alt er riktig skrevet (alternativ B nedenfor).
  • Utstederbanken tillater ikke bruk av kortet for internett-transaksjoner eller internasjonale transaksjoner.
    Be banken om å tillate slike transaksjoner, og aktiver deretter kredittkortet på nytt (alternativ A nedenfor). Du kan alternativt oppgi informasjon for et annet kort som kan brukes for internett-transaksjoner eller internasjonale transaksjoner (alternativ B nedenfor).
  • Du har overskredet maksimalt antall kortbelastninger for en gitt tidsperiode.
    Be banken om å finne en løsning, og aktiver deretter kredittkortet på nytt (alternativ A nedenfor). Du kan også velge å angi et nytt kort (alternativ B nedenfor).
  • Det kan hende banken din ikke støtter sterk kundeautorisering (SCA / Strong Customer Authorization).
    Sterk kundeautorisering (SCA) kreves for å autentisere kortet eller betalingen i EU. Snakk med banken din for å finne ut om den støtter sterk kundeautentisering. Ellers må du bruke en annen betalingsmåte.

2. Kontakt banken eller kredittkortselskapet

Hvis du ikke finner ut hvorfor betalingen ble avvist, eller om du ikke kan løse problemet, må du kontakte banken som har utstedt kredittkortet. Brukerstøtten for Google Ads kan ikke hjelpe deg med avviste betalinger, fordi det er banken eller kredittkortselskapet som tar disse avgjørelsene. Slik kontakter du banken:

1. Ring telefonnummeret som står på baksiden av kredittkortet.
  2. Fortell kundebehandleren at du prøvde å betale for Google Ads på nett, men at betalingen ble avslått. Oppgi dato og beløpet som ble avslått.
  3. Kundebehandleren kan fortelle deg den nøyaktige årsaken til at betalingen ble avvist, og hjelpe deg med å løse problemet.
  4. Når problemet er løst, kan du prøve å betale på nytt ved å bruke et av alternativene nedenfor.

3. Start kjøringen av annonsene dine igjen

Velg et av alternativene nedenfor for å gjenoppta kjøringen av annonsene.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Alternativ A: Prøv på nytt med det samme kredittkortet

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn kredittkortet du vil prøve på nytt, og klikk på Korriger.
  4. Sjekk at alle kortopplysningene er korrekte. Ring om nødvendig banken eller kredittkortselskapet for å påse at du kan bruke kortet i Google Ads-kontoen.
  5. Når du har bekreftet at betalingsmåten fungerer, kan du klikke på Prøv på nytt under kredittkortinformasjonen.
  6. Gjennomgå betalingen av den utestående saldoen, og klikk på Betal nå.

Gå til betalingsmåter nå

Veien videre

Du ser en bekreftelsesmelding på slutten av flyten. Hvis betalingen ikke går gjennom, får du en feilmelding om dette, og du blir bedt om å kontakte finansinstitusjonen eller velge en annen betalingsmåte før du kan fortsette.

Selv om du har brukt en ny betalingsmåte til å dekke den utestående saldoen, må du uansett aktivere den primære betalingsmåten på nytt. Ellers kan fremtidige betalinger belastes den nye betalingsmåten, eller kjøringen av annonsene kan avsluttes fordi kontoen ikke har noen gyldig betalingsmåte.

Alternativ B: Legg inn ny faktureringsinformasjon, og lagre den som den nye primære betalingsmåten

Merk: Enkelte handlinger er forbeholdt brukere med administrasjons- eller faktureringstillatelser. I Google Ads-kontoer der kontotypen er «organisasjon», må du ha administrator- eller faktureringstilgang for å endre eller legge til betalingsmåter. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer.

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn kredittkortet som ble avvist, og klikk på Korriger.
  4. Klikk på Bruk en annen betalingsmåte og deretter på Fortsett.
  5. Velg en ny betalingsmåte blant de aktuelle alternativene, eller oppgi informasjon om det nye kortet, og klikk på Lagre kortet.
    • Merk: Hvis du sender inn feil kortinformasjon, eller om kortet ikke kan belastes, vises det en feilmelding der du blir bedt om å korrigere opplysningene eller velge en annen betalingsmåte.
  6. Gjennomgå betalingen av den utestående saldoen, og klikk på Betal nå.
  7. Du ser en bekreftelsesmelding på slutten av flyten. Hvis betalingen ikke går gjennom, får du en feilmelding om dette, og du blir bedt om å kontakte finansinstitusjonen eller velge en annen betalingsmåte før du kan fortsette.

Alternativ C: Oppdater kortinformasjonen

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn kredittkortet du vil oppdatere, og klikk på Korriger.
  4. Klikk på Oppdater og deretter på Fortsett.
  5. Rediger kortinformasjonen, og klikk på Lagre oppdateringer.
  6. Du ser en bekreftelsesmelding på slutten av flyten.

Gå til betalingsmåter

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Avvist direkte belastning eller bankkonto

Hvis en betalingen via bankkontoen din er oppført som avvist i kontoen, har banken ikke godkjent belastningen av kontoen. Sånn kan du påse at annonsene dine fortsatt kan vises:

1. Finn ut hvorfor betalingen ble avvist

Husk at det er banken som avviste betalingen, ikke Google. Du kan se informasjon om avviste betalinger på siden med faktureringssammendraget. Her finner du datoen for den avviste betalingen, beløpet og årsaken til at betalingen ble avvist (hvis banken har opplyst oss om dette). Hvis ingen årsak er oppført, må du kontakte banken for å finne ut hvorfor.

Gå til sammendraget nå

2. Kontakt banken din

Hvis du ikke finner ut hvorfor betalingen ble avslått, eller hvis du ikke kan løse problemet, må du ta kontakt med banken din. Der kan du få vite hva problemet er og få hjelp med å løse det. Brukerstøtten for Google Ads kan ikke hjelpe deg med avslåtte betalinger. Dette skyldes at det er banken din, ikke Google, som avslår betalingen.

Slik kontakter du banken:

1. Ring bankens kundestøtte. Telefonnummeret er som regel oppgitt på bankens nettsted.
  2. Fortell kundebehandleren at du prøvde å betale for Google Ads på nett, men at betalingen ble avslått. Oppgi dato og beløpet som ble avslått.
  3. Kundebehandleren kan fortelle deg den nøyaktige årsaken til at betalingen ble avvist, og hjelpe deg med å løse problemet.
  4. Når problemet er løst, kan du prøve å betale på nytt ved å bruke et av alternativene nedenfor.

Løsninger for de vanligste årsakene til avviste betalinger

• Det er ikke dekning på kontoen.
    Kontroller at du har dekning på bankkontoen, og velg deretter en av løsningene i delen nedenfor for å få i gang annonseleveringen igjen.
  • Navnet på kontoinnehaveren samsvarer ikke med informasjonen du har oppgitt.
    Oppdater faktureringsinformasjonen med de rette opplysningene.
  • Den utstedende banken tillater ikke at bankkontoen brukes til transaksjoner på nettet eller internasjonale transaksjoner.
    Kontakt banken for å få tillatelse til å kjøre slike transaksjoner, og velg deretter en av løsningene i delen nedenfor for å få i gang annonseleveringen igjen.
  • Bankkontoen finnes ikke lenger.
    Oppdater faktureringsinformasjonen med en annen bankkonto eller et annet kredittkort.

3. Gjenoppta annonseleveringen

Når du har funnet årsaken til den avviste betalingen og løst problemet i samråd med banken, kan du velge et av alternativene nedenfor for å gjenoppta annonseleveringen.

Alternativ A: Utfør en betaling med kredittkort eller per bankoverføring i sanntid

Den raskeste måten å starte kjøringen av annonsene igjen på, er å gjøre innbetalingen med kredittkort. I noen land (Danmark, Finland, Norge, Sverige og Østerrike) er bankoverføring i sanntid også tilgjengelig. Vi anbefaler ikke ordinær bankoverføring i slike tilfeller, siden det er mye tregere.

Når du betaler med kredittkort eller bankoverføring i sanntid, tar det vanligvis én virkedag å behandle betalingen, og annonsene kan kjøres igjen innen 24 timer etter dette. Hvis du har en utestående saldo, må du kjøre en betaling.

Finn ut hvordan du foretar betalinger.

Hvis du fremdeles vil bruke direkte belastning som den primære betalingsmåten, må du reaktivere den i kontoen, som beskrevet i alternativ B nedenfor, etter at engangsinnbetalingen er registrert.

Alternativ B: Aktivér bankkontoen din på nytt

Hvis du har løst problemet med bankkontoen og vil at vi skal prøve å belaste den utestående saldoen på nytt, gjør du følgende:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i navigasjonspanelet til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn bankkontoen der det vises en «Løs problemet»-link.
  4. Påse at alle bankkontoopplysningene er riktige. Om nødvendig kan du ringe banken eller kredittkortselskapet for å sjekke at du kan bruke den aktuelle bankkontoen i Google Ads-kontoen din.
  5. Når du vet at bankkontoen kan brukes, klikker du på Løs problemet-linken.
  6. Når du har reaktivert bankkontoen, behandles betalingen vanligvis i løpet av 4 virkedager, og annonsene kan kjøres igjen innen 24 timer etter dette. Vi anbefaler at du først prøver alternativ A, siden annonsene vanligvis aktiveres raskere ved betaling via kredittkort.

Gå til betalingsmåter nå

I enkelte tilfeller kan det vises en feilmelding når du prøver å reaktivere kontoen, der du blir bedt om å gjøre en innbetaling eller angi en annen primær betalingsmåte i stedet. Hvis dette skjer, kan du følge veiledningen i alternativ A eller C for å få kjørt annonsene igjen.

Alternativ C: Legg til en ny bankkonto

Hvis du vil bruke en annen bankkonto for denne betalingen og fremtidige betalinger med direkte belastning, må du endre det primære betalingsalternativet. Du må også sende oss en ny autorisasjon for direkte belastning eller bekrefte en testinnbetaling til den nye bankkontoen. Det tar vanligvis rundt 5 virkedager fra du har fullført prosessen, før vi belaster bankkontoen med det utestående beløpet.

Merk: Enkelte handlinger er forbeholdt brukere med administrasjons- eller faktureringstillatelser. I Google Ads-kontoer der kontotypen er «organisasjon», må du ha administrator- eller faktureringstilgang for å endre eller legge til betalingsmåter. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer.

Slik kan du angi en ny bankkonto som den primære betalingsmåten:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i navigasjonspanelet til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn den aktuelle betalingsmåten, og klikk på Endre.
  4. Angi oppdaterte opplysninger. Du må sende en ny belastningsautorisasjon eller bekrefte den nye bankkontoen før annonsene dine kan publiseres. Du finner veiledning i hvordan du går frem, i kontoen din.
  5. Klikk på Lagre når du er ferdig. Når du har oppgitt faktureringsinformasjonen og vi har mottatt bekreftelsen eller autorisasjonen for bankkontoen, belaster vi deg med den utestående saldoen.

Gå til betalingsmåter nå

Avvist betaling ved bruk av månedlig fakturering

Hvis du nylig har endret betalingsinnstillingen fra automatisk betaling til månedlig fakturering og du har en utestående saldo, kan du gjøre opp for deg på denne måten:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i navigasjonspanelet til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Overføring av fakturamottaker.
  3. Klikk på fakturaoppsettet du vil bruke til å gjøre betalingen.
  4. Klikk på Sammendrag på menyen til venstre.
  5. Klikk på Foreta en betaling-knappen for å innbetale den utestående saldoen.

Gå til overføring av fakturamottaker nå

Andre råd

Legg til en alternativ betalingsmåte

Du kan sørge for at annonsene dine vises uten avbrudd, ved å legge til en alternativ betalingsmåte. Den alternative betalingsmåten belastes bare dersom den primære betalingsmåten avvises. Annonsene kan vises i en kort periode etter at betalinger via kredittkort avvises. Du kan sette kampanjen på pause frem til problemet er løst.

Finn ut hvordan du legger til en alternativ betalingsmåte i Google Ads.

Avsluttede kontoer med avviste betalinger

Hvis du prøver å avslutte kontoen og har en avvist betaling, må du merke deg følgende:

• Hvis den siste betalingen ble avslått, må du betale det utestående beløpet før du kan avslutte kontoen.
  • Hvis du avslutter kontoen din, belastes betalingsmåten du har valgt, for saldoen som er utestående på oppsigelsesdatoen, innen 60 dager.

Link til beslektet innhold