Resoldre un problema de pagament rebutjat a Google Ads

Tingueu present que és l'entitat emissora de la vostra targeta de crèdit o el banc qui rebutja el pagament, no Google.

Si els pagaments es rebutgen, pot ser que els anuncis deixin de publicar-se fins que s'efectuï el pagament. Per resoldre un problema relatiu a un pagament rebutjat, heu de contactar amb el vostre banc o amb l'entitat emissora de la vostra targeta de crèdit a fi de corregir el problema. Un cop s'hagi resolt el problema amb la forma de pagament, tindreu diverses opcions per liquidar el saldo pendent i fer que els anuncis es tornin a publicar.

Alguns comptes que compleixen els requisits poden continuar funcionant durant un breu període de temps després d'un rebuig perquè tingueu temps de corregir l'instrument de pagament abans que els anuncis deixin de mostrar-se. Per tant, és possible que els anuncis no s'aturin immediatament després d'un rebuig.

En aquesta pàgina

Rebuig de la targeta de crèdit

1. Esbrineu el motiu del rebuig

Tingueu present que és l'entitat emissora de la vostra targeta de crèdit o el banc qui rebutja el pagament, no Google. Per veure informació sobre el pagament rebutjat, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació i, tot seguit, a Resum. Això us permetrà conèixer la data i l'import del rebuig, així com el motiu, en cas que el banc o l'empresa emissora de la targeta de crèdit ens l'hagin comunicat Si no s'especifica cap motiu, haureu de contactar amb el banc o amb l'empresa emissora de la targeta de crèdit per determinar-lo.

Ves a Resum ara

Solucions per als motius més comuns de pagaments rebutjats

• El compte no té prou fons.
    Comproveu que hi hagi prou fons al compte i, a continuació, torneu a provar de pagar amb la targeta de crèdit (opció A a sota).
  • Heu superat el límit de crèdit de la targeta o el límit permès en una única transacció.
    Demaneu al banc augmentar el límit i, a continuació, torneu a provar de pagar amb la targeta de crèdit (opció A a sota).
  • La targeta ha caducat.
    Introduïu les dades d'una altra targeta de crèdit (opció B a sota).
  • Heu introduït un número de targeta o un codi CVV o CVN incorrectes.
    Torneu a introduir les dades de la targeta de crèdit (opció B a sota) vigilant de no cometre cap error.
  • L'entitat emissora no permet l'ús de la targeta per fer transaccions internacionals ni per Internet.
    Demaneu al vostre banc que permeti aquests tipus de transaccions i, a continuació, torneu a provar de pagar amb la targeta de crèdit (opció A a sota). Una alternativa seria introduir les dades d'una altra targeta que permeti fer transaccions internacionals o per Internet (opció B a sota).
  • Heu superat el nombre màxim de càrrecs que es poden efectuar a la targeta durant un període determinat.
    Poseu-vos en contacte amb el vostre banc i, a continuació, torneu a provar de pagar amb la targeta de crèdit (opció A a sota). Si ho preferiu, podeu introduir les dades d'una altra targeta (opció B a sota).
  • Pot ser que el banc no admeti l'autenticació reforçada de client.
    A la Unió Europea, cal autenticar la targeta o el pagament mitjançant l'autenticació reforçada de client. Parleu amb la vostra entitat per esbrinar si treballen amb aquest sistema. Si no és així, haureu de fer servir una altra forma de pagament.

2. Contacteu amb el banc o amb l'empresa emissora de la targeta de crèdit

Si no heu pogut esbrinar el motiu pel qual s'ha rebutjat el pagament o no podeu solucionar el problema, contacteu amb l'entitat emissora de la targeta de crèdit. L'equip d'assistència de Google Ads no us pot ajudar amb els pagaments rebutjats perquè és l'entitat emissora de la targeta de crèdit o el banc qui pren aquestes decisions. Seguiu aquests passos per contactar amb el banc:

1. Truqueu al número de telèfon del servei d'atenció al client que figura al revers de la targeta de crèdit.
  2. Expliqueu al representant que heu intentat pagar a Google Ads en línia, però que s'ha rebutjat el pagament. Faciliteu-li la data i l'import del pagament rebutjat.
  3. El representant us comunicarà el motiu exacte del rebuig i us ajudarà a resoldre el problema.
  4. Un cop solucionat el problema, intenteu tornar a efectuar el pagament seguint una de les opcions que s'indiquen a continuació.

3. Feu que els anuncis es tornin a publicar

Trieu una de les opcions següents perquè els vostres anuncis tornin a publicar-se.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Opció A: tornar a provar de fer el pagament amb la targeta de crèdit que ja teniu

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Formes de pagament.
  3. Localitzeu la targeta de crèdit que voleu tornar a provar i feu clic a Corregeix.
  4. Comproveu que totes les dades de la targeta siguin correctes. Si cal, truqueu al banc o a l'empresa emissora de la targeta per assegurar-vos que podeu utilitzar la targeta al compte de Google Ads.
  5. Quan us hàgiu assegurat que la forma de pagament funcionarà, feu clic a Torna-ho a provar a sota de la informació de la targeta de crèdit.
  6. Reviseu el pagament del saldo pendent i feu clic a Paga ara.

Ves a Formes de pagament ara

Passos següents

Veureu un missatge de confirmació al final del flux. Si el pagament no s'ha fet correctament, veureu un error en què se us informa que el pagament ha fallat i se us demana que contacteu amb la vostra entitat financera o que seleccioneu una altra forma de pagament per continuar.

Encara que hàgiu utilitzat una forma de pagament nova per liquidar el saldo, haureu de tornar a provar la forma de pagament principal. En cas contrari, és possible que els saldos futurs es carreguin a la forma de pagament nova o que els anuncis deixin de publicar-se si no hi ha cap forma de pagament vàlida.

Opció B: introduir una altra informació de facturació i desar-la com una nova forma de pagament principal

Nota: algunes accions estan restringides als usuaris amb permisos d'administrador o de facturació. Als comptes de Google Ads amb el tipus de compte d'organització, us caldrà tenir accés d'administrador o de facturació per afegir o editar una forma de pagament. Obteniu més informació sobre els nivells d'accés al compte de Google Ads.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Formes de pagament.
  3. Cerqueu la targeta de crèdit rebutjada i feu clic a Corregeix.
  4. Feu clic a Utilitza una altra forma de pagament i, tot seguit, a Continua.
  5. Trieu un mètode de pagament nou entre les opcions disponible o introduïu la informació nova de la targeta i feu clic a Desa la targeta.
    • Nota: si la informació enviada no és correcta o no es poden fer càrrecs a la targeta que s'ha afegit, veureu un error que us indica que corregiu la informació o que seleccioneu una altra forma de pagament.
  6. Reviseu el pagament del saldo pendent i feu clic a Paga ara.
  7. Veureu un missatge de confirmació al final del flux. Si el pagament no s'ha fet correctament, veureu un error en què se us informa que el pagament ha fallat i se us demana que contacteu amb la vostra entitat financera o que seleccioneu una altra forma de pagament per continuar.

Opció C: actualitzar la informació de la targeta

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Formes de pagament.
  3. Cerqueu la targeta de crèdit que voleu actualitzar i feu clic a Corregeix.
  4. Feu clic a Actualitza i, tot seguit, a Continua.
  5. Corregiu la informació de la targeta i feu clic a Desa les actualitzacions.
  6. Veureu un missatge de confirmació al final del flux.

Ves a Formes de pagament

Nota: si l'emissor de la targeta o el banc es troben a l'Espai Econòmic Europeu, pot ser que us facin passar per un procés d'autenticació addicional, com ara l'enviament d'un codi únic al vostre telèfon, a fi de verificar la titularitat de la targeta.  L'emissor de la targeta o el banc poden sol·licitar aquesta verificació addicional quan feu un pagament, quan afegiu una targeta de crèdit o de dèbit nova i, en general, a la seva pròpia discreció.

Google compleix els nous requisits de seguretat que imposen els bancs i els processadors de pagaments, d'acord amb la segona directiva sobre serveis de pagament (PSD2) a l'Espai Econòmic Europeu. Si teniu cap pregunta, contacteu directament amb l'emissor de la vostra targeta o amb el banc.

Rebuig de la domiciliació bancària o del compte bancari

Si el pagament fet mitjançant el compte bancari consta com a "rebutjat" al vostre compte, vol dir que el banc no ens ha permès fer cap càrrec al compte bancari. A continuació us indiquem què heu de fer perquè els anuncis es continuïn publicant:

1. Esbrineu el motiu del rebuig

Tingueu present que és el vostre banc qui rebutja el pagament, no Google. Podeu consultar la informació sobre el pagament rebutjat a la pàgina Resum de facturació. Hi trobareu la data i l'import del rebuig, així com el motiu, en cas que el banc ens l'hagi comunicat. Si no s'especifica cap motiu, haureu de contactar amb el banc per determinar-lo.

Ves a Resum ara

2. Contacteu amb el banc

Si no heu pogut esbrinar el motiu pel qual s'ha rebutjat el pagament o no podeu solucionar el problema, contacteu amb el banc. Us diran quin és el problema i us ajudaran a solucionar-lo. L'equip d'assistència de Google Ads no us pot ajudar amb els pagaments rebutjats. És el vostre banc, i no Google, qui rebutja el pagament.

Seguiu aquests passos per contactar amb el banc:

1. Truqueu al telèfon del servei d'atenció al client del banc, que sol estar disponible al seu lloc web.
  2. Expliqueu al representant que heu intentat pagar a Google Ads en línia, però que s'ha rebutjat el pagament. Faciliteu-li la data i l'import del pagament rebutjat.
  3. El representant us comunicarà el motiu exacte del rebuig i us ajudarà a resoldre el problema.
  4. Un cop solucionat el problema, intenteu tornar a efectuar el pagament seguint una de les opcions que s'indiquen a continuació.

Solucions per als motius més comuns de pagaments rebutjats

• El compte no té prou fons.
    Comproveu que el compte bancari tingui prou fons i, tot seguit, trieu una de les solucions de la secció següent perquè els anuncis es comencin a publicar de nou.
  • El nom del propietari del compte no coincideix amb la informació que heu proporcionat.
    Actualitzeu la informació de facturació amb les dades correctes.
  • L'entitat emissora no permet fer servir el compte bancari per a les transaccions internacionals ni en línia.
    Demaneu al vostre banc que permeti aquests tipus de transaccions i, tot seguit, trieu una de les solucions de la secció següent perquè els anuncis es comencin a difondre de nou.
  • El compte bancari ja no existeix.
    Actualitzeu la informació de facturació amb les dades d'un altre compte bancari o d'una altra targeta de crèdit.

3. Feu que els anuncis es publiquin

Després de trobar el motiu del rebuig i de contactar amb el banc per corregir el problema, trieu una de les opcions següents perquè els vostres anuncis tornin a publicar-se.

Opció A: efectuar un pagament amb targeta de crèdit o per transferència bancària en temps real

La manera més ràpida de fer que es tornin a publicar els vostres anuncis és efectuar un pagament amb targeta de crèdit. En alguns països (en concret Àustria, Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia) també hi ha disponible l'opció de pagament per transferència bancària en temps real. Quan us trobeu en aquesta situació, us recomanem que no efectueu una transferència bancària ordinària, ja que és un procés molt més lent.

Els pagaments amb targeta de crèdit o per transferència bancària en temps real se solen processar en el termini d'un dia laborable, i els anuncis es comencen a publicar dins les 24 hores següents. Per liquidar el saldo pendent, cal que feu un pagament.

Obteniu informació sobre com es fa un pagament.

Si voleu continuar utilitzant la domiciliació bancària com a forma de pagament principal, haureu de tornar a activar-la al compte, tal com s'indica a l'opció B, un cop s'hagi efectuat el pagament únic.

Opció B: reactivar el compte bancari

Si ja heu solucionat el problema que teníeu amb el compte bancari i voleu que tornem a provar d'efectuar el càrrec pel saldo pendent, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació que hi ha al tauler de navegació de l'esquerra.
  2. Feu clic a Formes de pagament.
  3. Cerqueu el compte bancari que mostra l'enllaç "Corregeix-ho".
  4. Comproveu que totes les dades del compte bancari siguin correctes. Si cal, truqueu al banc o a l'entitat financera per assegurar-vos que el pugueu fer servir al compte de Google Ads.
  5. Quan us hàgiu assegurat que tot és correcte, feu clic a l'enllaç Corregeix-ho.
  6. Un cop reactivat el compte bancari, el pagament se sol processar en el termini de 4 dies laborables i, un cop processat, els anuncis es comencen a publicar dins de les 24 hores següents. Com que si pagueu amb targeta de crèdit els anuncis se solen tornar a publicar més ràpidament, us recomanem que primer feu servir l'opció A.

Ves a Formes de pagament ara

En alguns casos, és possible que es mostri un missatge d'error quan proveu de tornar a activar el compte, en què se us demanarà que feu un pagament o que definiu una altra forma de pagament principal. Quan això passi, seguiu les instruccions de l'opció A o l'opció C perquè els vostres anuncis es tornin a publicar.

Opció C: afegir un altre compte bancari

Si voleu utilitzar un compte bancari diferent per a aquest pagament i els pagaments futurs que feu per domiciliació bancària, heu de canviar la forma de pagament principal. També caldrà que envieu una nova autorització de domiciliació bancària o que verifiqueu un ingrés de prova al compte bancari nou. Un cop completeu aquest procés, solem tardar uns cinc dies laborables a carregar el saldo pendent al compte bancari nou.

Nota: algunes accions estan restringides als usuaris amb permisos d'administrador o de facturació. Als comptes de Google Ads amb el tipus de compte d'organització, us caldrà tenir accés d'administrador o de facturació per afegir o editar una forma de pagament. Obteniu més informació sobre els nivells d'accés al compte de Google Ads.

A continuació us expliquem com podeu definir un altre compte bancari com a forma de pagament principal:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació que hi ha al tauler de navegació de l'esquerra.
  2. Feu clic a Formes de pagament.
  3. Cerqueu la forma de pagament adequada i feu clic a Edita.
  4. Actualitzeu la informació. Caldrà que envieu una nova autorització de domiciliació bancària o que verifiqueu el compte bancari nou perquè es puguin publicar els vostres anuncis. En cas que hàgiu de dur a terme aquest procediment, se us en proporcionaran les instruccions corresponents al compte.
  5. Quan acabeu, feu clic a Desa. Un cop hàgiu introduït la informació de facturació i rebem la verificació del compte bancari o l'autorització, efectuarem un càrrec pel saldo pendent.

Ves a Formes de pagament ara

Rebuig d'un pagament si utilitzeu la facturació mensual

Si fa poc heu canviat la configuració de pagament de pagaments automàtics a facturació mensual i us queda saldo pendent, seguiu aquests passos per liquidar-lo:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació que hi ha al tauler de navegació de l'esquerra.
  2. Feu clic a Transferències de facturació.
  3. Feu clic a les opcions de configuració de factures amb les quals vulgueu efectuar un pagament.
  4. Al menú de l'esquerra, feu clic a Resum.
  5. Feu clic al botó Efectua un pagament per liquidar el saldo pendent.

Ves a Transferències de facturació ara

Consell addicional

Afegir una forma de pagament alternativa

Podeu mantenir els anuncis en publicació si teniu una forma de pagament alternativa. Només es faran càrrecs a la forma de pagament alternativa si es rebutja la principal. Els anuncis es poden continuar publicant durant un breu període de temps després que s'hagi rebutjat la targeta de crèdit. Podeu posar en pausa la vostra campanya fins que es resolgui el problema.

Obteniu informació sobre com podeu configurar una forma de pagament alternativa a Google Ads.

Comptes cancel·lats amb pagaments rebutjats

Si esteu intentant cancel·lar el compte i teniu un pagament rebutjat, cal que tingueu en compte els següents punts:

• Si s'ha rebutjat el darrer pagament, haureu de pagar el saldo pendent per poder cancel·lar el compte.
  • Si heu cancel·lat el compte, el saldo pendent en el moment de la cancel·lació es carregarà a la vostra forma de pagament en un termini de 60 dies següents.