Generar vendes i contactes

Un dels objectius principals dels propietaris d'una empresa és generar vendes i contactes. Això sovint comporta dur a terme campanyes de resposta directa que animin els clients a realitzar una acció específica, com ara comprar un producte o registrar-se per rebre un butlletí d'informació. Aquestes campanyes també s'anomenen campanyes de generació de trànsit o de generació de contactes, i tot seguit trobareu algunes pràctiques recomanades que heu de tenir presents quan les configureu a Google Ads.

Objectius de les campanyes de generació de trànsit i contactes

• Animeu els clients a completar una compra.
  • Genereu contactes recopilant dades de contacte a través d'una pàgina de registre.
  • Incrementeu el trànsit cap al vostre lloc web per distribuir informació.

On s'han de publicar les campanyes

Us recomanem que utilitzeu una combinació de campanyes segmentades per paraules clau a la Xarxa de Cerca de Google i a la Xarxa de Display de Google. Els motius són els següents:

• Xarxa de Cerca de Google
    Quan us anuncieu a la Xarxa de Cerca de Google, els anuncis es poden mostrar a les pàgines de resultats de cerca de Google. Seleccioneu paraules clau relacionades amb la vostra empresa i definiu ofertes. Quan algú faci una cerca amb una paraula clau de les que heu seleccionat, el vostre anunci es pot mostrar.
  • Partners de cerca
    Google Ads us ofereix l'opció de fer que els vostres anuncis es mostrin en llocs web de cerca que no siguin Google. Aquests llocs poden generar trànsit addicional d'alta qualitat cap a la vostra empresa i ajudar-vos a generar contactes. En aquestes propietats de partners de cerca, els anuncis es poden mostrar al costat dels resultats de la cerca.
  • Xarxa de Display de Google
    Podeu utilitzar la segmentació contextual a la Xarxa de Display de Google per dirigir la campanya de publicitat a pàgines concretes que siguin rellevants temàticament per al vostre missatge publicitari. Amb la segmentació contextual, cerquem coincidències entre les vostres paraules clau i pàgines rellevants d'arreu d'Internet. D'aquesta manera, podem connectar el vostre missatge amb els clients que cerquin i que llegeixin contingut relacionat i que, per tant, és més probable que estiguin interessats en els vostres productes o serveis.

Què cal saber sobre la segmentació per emplaçament, els formats d'anunci i les ofertes

• Segmentació per emplaçament
    Aquest tipus de publicitat us permet seleccionar i triar els "emplaçaments" (llocs web concrets o seccions dels llocs web de la Xarxa de Display de Google on voleu publicar els anuncis). Podeu seleccionar els llocs web en funció de temes concrets, del públic al qual vulgueu arribar, o bé segmentar la campanya per qualsevol lloc que compleixi els vostres criteris de brànding. Per obtenir algunes idees, proveu el Planificador de la Xarxa de Display.
  • Formats d'anunci
    Segurament, el que busqueu amb les campanyes de generació de trànsit i de contactes és atraure l'atenció del públic objectiu cap al vostre producte o servei principal. Us recomanem que utilitzeu anuncis de text amb una crida a l'acció clara i potent, a més de formats d'anunci rich media (com ara anuncis de vídeo o d'imatge), que us poden ajudar a transmetre el missatge d'una manera més visual.
  • Estratègia d'oferta
    Com que l'objectiu principal d'una campanya de generació de trànsit i de contactes és incrementar el retorn de la inversió a través de les conversions o del trànsit al vostre lloc web, us recomanem que utilitzeu les ofertes de cost per clic tant per a les campanyes que utilitzen la segmentació contextual com per a les que utilitzen la segmentació per emplaçament.

Com es pot avaluar l'efectivitat de la publicitat

Hi ha diversos aspectes que podeu avaluar per veure si la vostra campanya té èxit. El primer pas és començar per fer el seguiment de les conversions amb una eina gratuïta anomenada Seguiment de conversions. Un cop l'hàgiu configurada, podreu controlar algunes mètriques importants, com ara el nombre de conversions, el cost per conversió i el percentatge de conversions, així com les dades de conversió relacionades amb les paraules clau i les dades sobre les pàgines de destinació.

Consells

Per crear una campanya de resposta directa efectiva:
  • Destaqueu una oferta exclusiva que el client pugui aprofitar.
  • Proporcioneu prou informació al client perquè prengui una decisió sobre si ha d'actuar, així com una manera de respondre (idealment heu d'oferir diverses opcions com ara un número gratuït, una pàgina web i una adreça electrònica).
  • Incloeu una "crida a l'acció" explícita, és a dir, què ha de fer l'usuari a continuació.
  • Assegureu-vos que es pugui navegar fàcilment pel vostre lloc web i que sigui accessible; sobretot, les pàgines que descriuen els productes concrets que promocioneu.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now