Tips för att skapa effektiva visningsannonser

Om det är första gången du ska skapa bildbaserade visningsannonser eller om du vill förbättra resultaten för dina visningsannonser hittar du praktiska tips nedan:

• Använd text, bilder och färgscheman effektivt
  • Experimentera med olika typer av visningsannonser och innehållsdesign
  • Använd dig av mallarna i Annonsgalleriet
  • Skapa egna anpassade bilder
  • Skapa visningsannonser som utgår från dina befintliga textannonser

Skapa den perfekta visningsannonsen

Det finns många olika alternativ för visningsannonser, så experimentera med olika mallar, färger och innehåll för att se vad som blir bäst. Du vill ju att din annons ska dra blickarna till sig!

Vad kännetecknar en bra visningsannons? Här är våra bästa tips för att skapa effektiva visningsannonser. Låt oss gå in närmare på vart och ett av dessa tips och titta på några exempel.

Ha med en tydlig uppmaning på en knapp eller någon annanstans

Det här är särskilt viktigt i bildbaserade annonser eftersom besökarna kanske inte vet vilken del av annonsen som är klickbar. Om din annons smälter in riktigt väl på webbplatsen kanske besökarna inte ens förstår att den är en annons. Se till att det inte råder några tvivel.

Besökarna vill veta vad de kan göra om de klickar på annonsen: "Läs mer" eller "Köp nu". Var tydlig med vad som händer om de klickar på annonsen.

Exempel på annonsförslag
Balans i annonsinnehållet

Se till att annonstexten och bilderna har rätt förhållande gentemot varandra i visningsannonsen och inom hela annonsytan. Kontrollera annonsen i alla tillgängliga annonsstorlekar och ändra storlek på bilderna om det behövs. Följ de här riktlinjerna för att få så bra resultat som möjligt:

• Bilderna bör vara tydliga och lagom stora för annonsen och det ska vara lätt att se vad de föreställer. Bilderna bör inte vara avskurna eller otydliga.
  • All text bör vara enkel att läsa och förstå. Textraderna bör vara fullständiga och begripliga. Det är mycket irriterande om texten är avklippt!
Testa olika annonsförslag

Är du inte säker på hur du skapar en annons? Få igång din kreativitet med våra föreslagna mallar för visningsannonser. Skapa annonser från dina befintliga annonser och de bilder som finns på din webbplats, eller skräddarsy dessa annonsförslag så att de passar dina behov. Du kan även ta en titt på vårt galleri med multimedieannonser. Filtrera efter annonsformat, funktion, typ, storlek, vertikal eller land.

Inkludera priser, kampanjer och exklusiva erbjudanden

Se till att dina kunder ser att du har något speciellt att erbjuda. Många söker på webben innan de fattar ett beslut om något. Ge dem allt de behöver för att kunna bestämma sig.

Att använda termer som specialerbjudanden, kuponger, rabatter, kampanjkoder och fynd är ett bra sätt att låta användarna veta att du har erbjudanden.

Länka till en relevant målsida

Titta på din målsida, det vill säga den sida på din webbplats som du länkar till. Se till att inkludera en tydlig uppmaning till handling i annonsen som leder tittarna direkt till den målsidan. Om annonstexten till exempel säger "Ring oss", ser du till att inkludera ditt företags telefonnummer på målsidan. Om annonstexten säger "Tidsbegränsat erbjudande", ser du till att leda personer till den kampanj på målsidan.

Prova olika annonsstorlekar

Skapa tre till fyra annonser per annonsgrupp, och prova olika budskap med olika bilder. Se vilken annons som går hem bäst hos dina kunder. AdWords kan automatiskt visa den bästa annonsen i annonsgruppen oftare. Du slipper gissa och kan bygga vidare på det du har lärt dig av dina experiment.

Bli mobil!

Visa dina bildannonser på alla typer av mobila enheter, inklusive smartphones, funktionsmobiler och surfplattor.

Skapa annonsen med Annonsgalleriet

Annonsgalleriet är vår snabbaste, enklaste lösning för att skapa visningsannonser. Verktyget innehåller färdiga visningsannonsmallar och ett bibliotek med gratisbilder. På så sätt slipper du skapa egna bilder och kan lägga din tid och kraft på andra aspekter av annonsen i stället.

Innan du sparar den slutgiltiga versionen av visningsannonsen bör du granska och eventuellt ändra storlek på bilderna för att försäkra dig om att annonsen ser bra ut. Här är några tips på hur du kan redigera bilder i Annonsgalleriet:

• Förhandsgranskning av visningsannonser: Se hur visningsannonsen kommer att se ut medan du skapar den. Det visas en förhandsgranskning bredvid mallen medan du skapar annonsen.
  • Kontrollera att annonsen ser ut som den ska i alla valda annonsstorlekar: När du skapar en annons kan du välja någon av annonsstorlekarna som vi erbjuder. Men ibland kan det hända att de här annonsstorlekarna inte passar bildstorleken som du har angett. Förhandsgranska därför alltid annonsen för att kontrollera att bilden visas korrekt i den annonsstorlek som du har valt. Välj en annan annonsstorlek om bilderna eller innehållet inte ser bra ut med den valda storleken.

Skapa anpassade bilder

Du kanske fortfarande behöver skapa egna bilder som du senare kan överföra till en bildannons eller till en mall i Annonsgalleriet. Exempelvis kanske du har särskilda företagsbilder som du vill ha med i annonsen. Eller så kanske du vill skapa bilder med hjälp av funktioner som inte finns i Annonsgalleriet. Vi rekommenderar att du följer de här riktlinjerna när du skapar egna bilder:

• Använd om möjligt genomskinliga 24-bitars PNG-bilder. De ser proffsigare ut eftersom de gör att bakgrunden i bilden matchar bakgrunden i själva annonsen. Om du inte har en genomskinlig PNG-bild bör du se till att färgschemat för annonsen matchar bakgrunden i bilderna. Om bilden exempelvis har vit bakgrund bör annonsbakgrunden också vara vit.
  • Återanvänd grafik från dina andra annonskampanjer, så länge de följer Googles annonseringspolicy.
  • Utforma bilderna med hjälp av ett onlineverktyg för att skapa bilder. Det finns flera kostnadsfria verktyg att välja bland. Det är bara att söka efter dem på Google!
  • Utforma bilderna med hjälp av ett bildbehandlingsprogram, som du också kan hitta gratis. De flesta datorsystem innehåller ett kostnadsfritt bildbehandlingsprogram.
  • Anlita en grafisk designer eller reklambyrå som skapar bilderna åt dig.

Skapa visningsannonser som utgår från dina textannonser

Behöver du hjälp med att hitta på innehåll till din visningsannons? Med de här metoderna kan du skapa anpassade visningsannonser som utgår från dina textannonser:

• Ta fram annonsförslag som bygger på dina befintliga textannonser med hjälp av Annonsgalleriet.

Pröva nu

• Leta reda på annonstabellen på fliken Annonser och markera kryssrutan vid en textannons. Klicka på Fler åtgärder ovanför tabellen och välj Skapa visningsannons.

Pröva nu

Tips

När du skapar visningsannonser bör du ha de här tekniska specifikationerna och kraven i åtanke.