Hitta din annonsstatus

Annonser som undergår granskning

Kontrollera annonsens status och begär hjälp vid behov. De flesta granskningar sker inom en arbetsdag, men mer ingående granskningar kan ta längre tid.

I kolumnen Status på din annonssida kan du se om en annons är aktiv eller inte och anledningen till denna status. Annonsstatusen speglar de ändringar du gör i annonsen eller kampanjen och visar om annonsen har granskats eller inte enligt Google Ads-policyerna.

Anvisningar

Hitta din annonsstatus

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn.
  3. Kontrollera statusen för en annons i kolumnen Status.

Tolka annonsens status

Kolumnen Status på sidan Annonser visar annonsens aktuella status vid inloggningstillfället. Följande statusvärden förekommer:

• Pausad
  • Vilande
  • Avslutad
  • Borttagen
  • Undergår granskning
  • Kvalificerad
  • Kvalificerad (begränsad)
  • Inte kvalificerad
  • Avvisad

Du kan själv kontrollera fyra annonsstatusar:

• Pausad: Inte kvalificerad eftersom du har pausat den. Att en annons är pausad innebär att den inte visas och inte samlar på sig nya kostnader förrän den återupptas. Du kan även se Kampanj pausad eller Annonsgrupp pausad om du har pausat kampanjen eller annonsgruppen där annonsen finns. Klicka på ikonen med tre punkter i navigeringspanelen och välj Visa pausade för att se vilka kampanjer och annonsgrupper som har pausats. Även pausade annonser granskas. Vi granskar pausade annonser för att se till att de följer Google Ads policyer och alla gällande lagar, och även för att annonser som blir godkända vid granskningen ska kunna börja visas igen så fort de återupptas.
  • Vilande: Inte kvalificerad, men schemalagd för att startas längre fram. På sidan Annonser kan du också se Kampanjen är vilande eller Annonsgruppen är vilande om du har pausat den kampanj eller annonsgrupp där annonsen finns.
  • Avslutad: Inte kvalificerad eftersom schemalagt slutdatum har passerat. På sidan Annonser kan du också se Kampanjen är avslutad eller Annonsgruppen är avslutad om den kampanj eller annonsgrupp där annonsen finns är avslutad.
  • Borttagen: Inte kvalificerad eftersom du har tagit bort den. När du tar bort en annons slutar den visas och samlar inte på sig nya kostnader förrän du återaktiverar den. På sidan Annonser kan du också se Kampanj borttagen eller Annonsgrupp borttagen på fliken Annonser om du har tagit bort kampanjen eller annonsgruppen där annonsen finns. Klicka på ikonen med tre punkter i navigeringspanelen och välj Visa borttagna om du vill se vilka kampanjer och annonsgrupper som har tagits bort.
Obs! Undergår granskning är en status för annonser som granskas för att säkerställa att de är säkra, lämpliga och att de följer annonseringspolicyerna.
Google granskar de flesta annonser inom en arbetsdag, även om vissa komplicerade granskningar kan ta längre tid. Om din annons undergår granskning under mer än en hel arbetsdag bör du kontrollera annonsens status. Google förbehåller sig rätten att prioritera granskningar som syftar till att säkerställa den övergripande systemdriften.