Ta bort eller ändra ett kreditkort

Du måste alltid ha en primär betalningsmetod i ditt konto. Det säkerställer att det alltid finns ett sätt att automatiskt betala för dina annonser. Du kan ändra eller ta bort kreditkortet du använder under förutsättning att du har en annan betalningsmetod i kontot.

Om du vill stoppa dina annonser kan du pausa dina kampanjer i stället.

Tips: Lägg till ett sekundärt kreditkort

För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Ändra kreditkort som används som primär betalningsmetod

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  4. Du ser alla betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovaluta och hur du betalar (automatiska eller manuella betalningar).
  5. Ange betalningsinformationen och klicka på Spara.
  6. Ange den nya betalningsmetoden som primär metod: Klicka på rullgardinsmenyn Välj som och välj Primär.
  7. Leta reda på den tidigare betalningsmetoden och klicka på Ta bort.

Öppna Faktureringsöversikt

Ersätta din primära betalningsmetod med en ny

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Ta bort längst ned på kortet med den primära betalningsmetoden.
  4. Du måste ersätta en betalningsmetod med en annan som redan har registrerats i ditt konto eller lägga till en ny.
  5. Klicka på Spara och ta bort när du har lagt till en ny betalningsmetod.
  6. Då ser du en bekräftelse av att den primära betalningsmetoden har tagits bort och att eventuellt utestående saldo fortsättningsvis debiteras enligt den nya primära betalningsmetoden.

Öppna Faktureringsöversikt

Om en primär betalningsmetod är länkad till andra prenumerationer och tjänster kan du inte ta bort den.

Obs! Du måste ha administratörs- och/eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen för att göra sådana ändringar.

Nästa steg