Zorgen dat uw advertenties worden getoond tussen advertenties op de toppositie

Als mensen op Google zoeken, kunnen tekstadvertenties op verschillende posities in vergelijking met organische zoekresultaten worden getoond. Advertenties op de toppositie staan naast de bovenste organische zoekresultaten. Advertenties op de toppositie staan over het algemeen boven de bovenste organische resultaten, maar kunnen voor bepaalde zoekopdrachten soms ook onder de bovenste organische zoekresultaten worden getoond. De plaatsing van advertenties op de toppositie is dynamisch en kan veranderen op basis van de zoekopdracht van de gebruiker.

De positie van uw advertentie op de pagina wordt bepaald door uw advertentierangschikking: een combinatie van uw bod, advertentiekwaliteit tijdens veilingtijden (waaronder verwachte klikfrequentie, advertentierelevantie en ervaring op de landingspagina), de drempels voor advertentierangschikking, de context van de zoekopdracht (locatie, apparaat, tijdstip van zoeken, zoektermen, de andere advertenties en zoekresultaten op de pagina, en andere gebruikerssignalen en -kenmerken) en het verwachte effect van componenten en andere advertentie-indelingen.

In dit artikel vindt u een aantal tips om de positie van uw advertentie te verbeteren.

Goed om weten

Als u in aanmerking wilt komen voor een toppositie, moet uw advertentie voldoen aan de relevante drempels voor advertentierangschikking. De drempelwaarden voor weergave bij advertenties op de toppositie zijn over het algemeen hoger dan de drempelwaarden voor weergave ergens anders. Daarom hebben advertenties op de toppositie meestal hogere CPC's dan advertenties op andere plaatsen.

Wat u kunt doen om uw advertenties bovenaan de pagina te krijgen

Hier zijn enkele tips om uw advertenties in aanmerking te laten komen voor de topposities:

• Verbeter uw advertentierangschikking: Neem relevantere informatie over uw bedrijf op in uw advertenties om de verwachte klikfrequentie (CTR) te verbeteren en maak advertenties met componenten, zoals sitelinks. Meer informatie
  • Richt u op relevantie: Zorg dat uw advertenties en landingspagina's relevant zijn voor waar klanten naar zoeken. Als uw advertenties niet relevant zijn, kunnen ze worden getoond, maar krijgen ze niet zo veel klikken en hebben ze mogelijk een hoge CPC. Dat leidt in de loop van de tijd tot slechte prestaties.
  • Zorg dat uw bod concurrerend blijft: Probeer uw bod hoog genoeg te houden, zodat u kunt concurreren met andere adverteerders die op dezelfde zoekwoorden bieden als u. Neem de biedingsschattingen voor bovenaan de pagina door om te bepalen hoeveel u waarschijnlijk moet bieden om te concurreren voor een toppositie.
  • Houd uw campagneresultaten in de gaten: Als u nu regelmatig kleine verbeteringen aanbrengt, kan dit later een grote impact hebben.