Mainosten ja avainsanojen seuranta

Jos haluat saada hyviä tuloksia Google Adsilla, sinun on seurattava tilisi kehitystä säännöllisesti ja tehtävä tarvittaessa muutoksia. Tarkkaile erityisesti mainosten ja niiden avainsanojen tilaa ja toimivuutta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät kehitysdatan tililtäsi ja miten sitä tulkitaan.

Mainostulosten katsominen

1. Mene Google Ads ‐tilillesi ja valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  2. Valitse avattavasta valikosta Mainokset.

Mainokset-sivulta näet seuraavat tiedot mainostuloksista:

• Tila: Kertoo mainosten kelpoisuuden ja hyväksymistilan. Esimerkiksi jos mainoksen tila on "Kelvollinen", se on Google Adsin käytäntöjen mukainen ja voi näkyä kaikille yleisöille. Lue lisää mainosten tiloista.
  • Klikkausprosentti: Kertoo, kuinka usein asiakkaat klikkaavat mainostasi sen jälkeen, kun se on näkynyt heille. Korkea klikkausprosentti ilmaisee, että asiakkaat pitävät mainoksiasi hyödyllisinä. Jos klikkausprosentti hakuverkostossa jää alle yhden, mainoksiasi ei yleensä ole kohdistettu oikealle yleisölle. Lue lisää siitä, miten voit kirjoittaa toimivia tekstimainoksia.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta: Kertoo keskimääräisen hinnan, jonka maksat joka kerta, kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainostasi. Google laskee keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan jakamalla kaikkien saamiesi klikkausten kokonaishinnan klikkausten määrällä. Jos mainoksesi saa esimerkiksi kaksi klikkausta, joista yksi maksaa 0,20 € ja toinen 0,40 €, keskimääräinen klikkauskohtainen hintasi on 0,30 €.

Avainsanojen tehokkuuden katsominen

1. Mene Google Ads ‐tilillesi ja valitse vasemmasta sivuvalikosta Avainsanat.
  2. Valitse sopiva avainsanavaihtoehto avattavasta valikosta.
    • Voit valita joko Hakuavainsanat, Negatiiviset avainsanat, Hakutermit, Paikallisten kilpailijoiden hakutermit tai Huutokauppatilastot.

Avainsanat-sivulta voit katsoa seuraavia avainsanojen tehokkuutta koskevia tietoja:

• Tila: Kertoo avainsanojen kelpoisuuden ja hyväksymistilan. Esimerkiksi jos avainsanan tila on "Kelvollinen", se on Google Adsin käytäntöjen mukainen ja voi käynnistää mainoksia. Vie hiiri kunkin avainsanan tilan päälle, niin näet tulostietoja, kuten Laatupisteet.
  • Klikkausprosentti: Kertoo, kuinka usein asiakkaat klikkaavat mainostasi sen jälkeen, kun se on näkynyt heille. Korkea klikkausprosentti ilmaisee, että asiakkaat pitävät mainoksiasi hyödyllisinä. Jos klikkausprosentti hakuverkostossa jää alle yhden, avainsanojasi kannattaa yrittää parantaa. Voit poistaa tai tarkentaa avainsanoja, joiden klikkausprosentti on alhainen, ja voit lisätä tarkempia tai paremmin kohdistettuja avainsanoja Google Adsiin.
  • Laatupisteet: Kertovat mainoksen laadusta verrattuna muihin mainostajiin. Laatupisteet esitetään asteikolla 1–10, ja ne perustuvat odotettuun klikkausprosenttiin, mainoksen relevanssiin ja laskeutumissivukokemukseen.
    • Huom. Uusilla tileillä Laatupisteet-sarake ei ole käytössä. Jos haluat nähdä nämä mittarit, klikkaa Avainsanat-sivun sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Määriteasetukset-kohdasta Laatupisteet ja sitten Käytä. Lue lisää Laatupisteistä

Vinkki

Muista, että mainosten ja avainsanojen tehokkuus voi vaihdella. Verkkoliikenne vaihtelee päivittäin, ja tämä normaali vaihtelu saattaa vaikuttaa kampanjasi tehokkuuteen. Lisäksi viimeaikaiset tapahtumat saattavat vaikuttaa klikkausten ja näyttökertojen määrään huomattavasti.