Sådan adskiller Google-søgeresultater sig fra annoncer

Når brugerne søger på Google efter et eller andet, de gerne vil have, finder de to typer af resultater: Søgeresultater og annoncer. Søgeresultater vises som links på søgeresultatsider og er ikke en del af Googles annonceringprogrammer. Annoncer vises under etiketten "Annoncer" og kan være placeret flere steder i de gratis søgeresultater.

Fremhævning af annoncer og søgeresultater på Google

*1 = annoncer , 2 = søgeresultater

Annoncer

• Hvor vises de? Annoncerne vises typisk langs kanten af siden (f.eks. øverst på siden, i højre side eller nederst på siden).
  • Hvordan matches de? Google matcher annoncerne med en brugers søgning baseret på, hvor nøjagtigt søgningen matcher brugerens søgeord og kampagneindstillinger.
  • Hvordan rangeres de? Annoncer rangeres baseret på en kombination af CPC-bud (pris pr. klik) og relevans.

Hvis du ikke allerede er annoncør, men gerne vil vise annoncer her, kan du tilmelde dig på Google Ads-startsiden.

Søgeresultater

• Hvor vises de? Søgeresultaterne vises normalt midt på siden.
  • Hvordan matches de? Google matcher websites med en brugers søgning ved hjælp af oplysninger som tekst på siden og links til siden.
  • Hvordan rangeres de? Resultaterne rangeres på siden baseret på bl.a. relevans for søgetermen og popularitet.

Ud over at se links til websider kan du muligvis også se relevante resultater på et kort, der oplister adresser på lokale virksomheder, kontaktoplysninger og rutevejledninger. Googles søgeresultater er uafhængige af Googles annonceringprogrammer.

Næste trin