Om språkmålretting

Det kan være vanskelig å få frem budskapet ditt hvis du prøver å kommunisere med folk som ikke snakker samme språk som deg. Derfor er det viktig at Google Ads-annonsene dine vises til folk som forstår dem. Finn ut hvordan du kan målrette annonser mot geografiske steder.

Ved hjelp av språkmålretting kan du vise annonsene dine til potensielle kunder som bruker Google-produkter og tredjepartsnettsteder, basert på språkene disse kundene forstår.

Velg ønsket målspråk

Med språkmålretting kan du velge språket til de potensielle kundene du ønsker å nå ut til. Vi viser annonsene dine til kunder som bruker Google-produkter (f.eks. Søk eller Gmail) eller besøker nettsteder og bruker apper i Google Displaynettverk (GDN) der språket er det samme som i annonsene dine.

Målspråk i Søkenettverket

Google Ads-annonser i Søkenettverket kan målrettes mot ett språk, flere språk eller alle språk. Annonsene dine er kvalifisert for søk der søketermen samsvarer med et av søkeordene dine, og vi tror at brukeren forstår minst ett av målspråkene.

Det kan være gunstig å målrette mot alle språk. På denne måten kan du nå ut til personer som snakker mer enn ett språk og kanskje søker på flere språk.

Slik identifiseres språk i Google Ads

I Søkenettverket

Ved hjelp av ulike signaler avdekker Google Ads hvilke språk brukeren forstår, og prøver å vise den beste tilgjengelige annonsen på et av disse språkene. Eksempler på slike signaler er språket i søket, brukerinnstillingene og andre språksignaler som avledes gjennom Google AI.

Eksempel

Maria forstår både norsk og spansk. Hun har valgt spansk som språk i nettleseren på mobiltelefonen sin, men aktiviteten hennes på Google taler sterkt for at hun også snakker norsk. Mange av søkene hennes er for eksempel på norsk, blant annet «kjøp sko på nettet». Dermed er hun kvalifisert for å få presentert annonser på både norsk og spansk når søkene hennes samsvarer med søkeordene. Rita kan skrive inn et søk på spansk og se en annonse på norsk.

I Displaynettverket

I Google Displaynettverk kan Google Ads finne ut hvilke annonser som skal vises, ved å kartlegge språket på sidene eller i appene folk besøker eller bruker for øyeblikket. Vi kan også identifisere språket fra sider eller apper folk tidligere har besøkt eller brukt.

Eksempel

Maya har sett på flere matlagingsblogger på Google Displaynettverk som er skrevet på japansk, og hun ser annonser fra kampanjer som er målrettet mot japansktalende personer. På grunnlag av visningsloggen hennes kan hun få presentert japanske annonser i Displaynettverket, selv om bloggen hun for øyeblikket leser, er skrevet på engelsk.

Linker til beslektet innhold