Välj plats- och språkinställningar

Se till att dina annonser når de avsedda kunderna med hjälp av plats- och språkinställningarna. I den här artikeln går vi igenom hur du väljer dessa inställningar för en ny kampanj.

Med platsinställningar kan du inrikta de geografiska områden där dina annonser kan visas. Med språkinställningar kan du visa annonser i Googles produkter och på tredje parts webbplatser på dina kunders språk.

Flerspråkiga användare kan se annonser på ett annat språk än det de söker på om Google är säker på att användaren förstår språket i annonsen. En användare som till exempel förstår engelska och söker efter ”blå skor” på svenska kan få se en annons på engelska som matchar sökordet ”blue shoes”. Läs mer om språkinriktning.

Exempel

Anta att du äger ett företag i Norge och har inriktat dina annonser på Norge och angett norska som målspråk. Det innebär att dina annonser kan visas på Google för kunder i Norge som har ställt in norska som språk på datorn. Dina annonser kan också visas på norska om användaren förstår norska men kanske söker efter din produkt på engelska.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på + Ny kampanj.
  6. Välj en kampanjtyp och ett mål och klicka på Fortsätt.
  7. För att inrikta dig på platser kan du:
    • Välja en plats i listan med alternativ ...
    • Eller ange en plats i sökrutan.
  8. Skriv in ett språk i sökrutan för att ändra målspråk.
  9. Markera rutan bredvid det språk som du vill rikta in dig på.
  10. När du har valt resten av kampanjinställningarna klickar du på Spara och fortsätt.

Ställ in språk för flera kampanjer samtidigt

Så här ställer du in språk för flera kampanjer samtidigt:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Markera rutan bredvid alla kampanjer som du vill ändra.
  6. Välj Ändra språk i menyn Redigera.
  7. Skriv in ett språk i textfältet och välj sedan det du vill använda i listan.
  8. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska för att se hur språken för din kampanj ändras.
  9. Klicka på Använd.

Ställa in platsinriktning för flera kampanjer på en gång

Ställa in platsinriktning för flera kampanjer samtidigt

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Markera rutan bredvid alla kampanjer som du vill ändra.
  6. Välj Ändra platser i menyn Redigera. Du kan göra något av följande:
    • Ersätt befintliga platser för dina valda kampanjer.
    • Behåll de befintliga platserna samtidigt som du lägger till nya.
  7. Skriv in en plats i textfältet och välj sedan den du vill använda i listan.
  8. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska för att se hur dina kampanjers platser ändras.
  9. Klicka på Använd.