Så fungerar Google Konton

Med ett Google-konto får du åtkomst till de flesta av Googles produkter, som AdWords, Gmail och YouTube, med samma användarnamn och lösenord.

Ta reda på om du har ett Google-konto

Om du redan använder en Google-produkt, till exempel Gmail, har du ett Google-konto.

Om du inte vet om du har registrerat dig för någon av våra produkter kan du ta reda på det genom att besöka sidan för ändring av Google-kontots lösenord. Ange en e-postadress som du kan ha använt för att öppna ett Google-konto. Om vi inte känner igen den får du ett meddelande direkt. Under meddelandet finns en länk som du kan klicka på för att öppna ett Google-konto med den e-postadressen.

Om vi ser att din e-postadress är kopplad till ett Google-konto skickar vi e-post med en länk för att återställa Google-kontots lösenord.

Vad du behöver för att öppna ett Google-konto

Om du inte har ett Google-konto men har en e-postadress kan du skapa ett Google-konto med hjälp av den e-postadressen. Om du inte har en e-postadress kan du skapa en med Gmail på https://accounts.google.se/SignUp

Skillnaden mellan Google-konton och AdWords-konton

Google-konto: I sin enklaste form är Google-kontot ett användarnamn och lösenord för Googles hela utbud som används för att få åtkomst till olika produkter, däribland AdWords. Ditt Google-konto innehåller även information som gäller för flera produkter, som språk och vissa sekretessinställningar. Du kan när som helst visa och ändra den här informationen genom att logga in på https://accounts.google.se.

AdWords-konto: Det innehåller information och inställningar som är specifika för AdWords, till exempel annonskampanjer, sökord, daglig budget och resultatrapporter.

Det är viktigt att komma ihåg att endast ett Google-konto kan kopplas till ett AdWords-konto.

Länka ett Google-konto till ett YouTube-konto

Google-konton lagrar och länkar automatiskt tjänster som AdWords som läggs till. Om du har ett AdWords-konto använder du samma inloggningsinformation för AdWords som för Google-konton.

Du kan länka ditt Google-konto, och därigenom ditt AdWords-konto, till YouTube.

Länka ditt Google-konto till ditt YouTube-konto

Så här länkar du ditt Google-konto till ditt YouTube-konto:

1. Logga in på ditt Google-konto under avsnittet Länka konton som du hittar här.
  2. Ange ditt befintliga användarnamn och lösenord för YouTube i samma avsnitt med rubriken Länka konton.
  3. Klicka på knappen Länka konton.
  4. Du loggas in och omdirigeras till YouTubes startsida (http://www.youtube.com).
  5. Klicka på länken Mitt konto.
  6. Om du ser länken Länka inte YouTube- och Google-konton under Kontoinställningar har du länkat ditt Google-konto till ditt YouTube-konto.

Om du beslutar dig för att länka ett annat konto vid ett senare tillfälle, ska du kontrollera att du har loggat ut efter att du har tagit bort länken mellan kontona, men innan du klickar på länken i Steg 1, annars fungerar inte länken som den ska.
Ta bort en länk till ett AdWords-konto från ditt YouTube-konto

Om du vill byta ut eller ta bort länken för ett Google-konto från ditt YouTube-konto gör du så här:

1. Besök http://www.youtube.com/my_account_unlink
  2. Klicka på Länka inte mina konton för att ta bort länken mellan YouTube- och AdWords-kontot.

Nästa steg