Visa dina annonser i mobilappar

Du kan nå en växande målgrupp med personer som använder mobiltelefoner och surfplattor genom att visa dina annonser i appar. Kampanjerna i Display-nätverket är utformade för att som standard visa dina annonser i appar om annonsernas placering (destination) matchar den inriktning du har angett för kampanjen.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar dina annonser i appar i Display-nätverket. Läs om hur du marknadsför din app i Om universella appkampanjer. Om du vill undvika att visa annonser på vissa placeringar kan du läsa om hur du utesluter specifika webbsidor, videor och appar.

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

Inrikta dig på mobilappar med en kampanj i Display-nätverket

Om du redan använder en kampanj i Display-nätverket för att visa dina annonser i appar och annonserna fungerar bra, kanske du vill skapa en kampanj som enbart är inriktad på appar.

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på + Kampanj och välj Endast Display-nätverket.
  3. Välj Inget marknadsföringsmål.
  4. Rulla till Avancerade inställningar och klicka på Enhet: målenhetstyper, specifika enheter och enhetsanslutningstyper.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Avmarkera rutan vid Datorer.
  7. Klicka på Visa alltid på mobil och avmarkera Mobilwebb
  8. Klicka på Visa alltid på surfplatta och avmarkera Surfplattewebb
  9. Lägg till eventuella ytterligare inställningar i kampanjen.
  10. Klicka på Spara och fortsätt.

Inrikta dig på specifika mobilappar

Om du vill att dina annonser enbart ska visas i särskilda mobilappar kan du ange detta i inriktningsinställningarna.

1. Klicka på fliken Display-nätverket och sedan på + Inriktning.
  2. Välj annonsgruppen du vill ändra.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till inriktning och välj Placeringar.
  4. Klicka på + Flera placeringar. Ange apparna du vill inrikta dig på med följande format:
    1. iOS-appar: Ange appens id följt av ”.adsenseformobileapps.com”.
      1. Exempel: 476954712.adsenseformobileapps.com
    2. Google Play-appar: Ange paketnamnet följt av ”.adsenseformobileapps.com”.
      1. Exempel: com.labpixies.colordrips.adsenseformobileapps.com
  5. Klicka på Lägg till.
  6. Klicka på Spara.
Om du vill se i vilka appar dina annonser visas kan du klicka på fliken Display-nätverket och sedan på Placeringar.

Sluta inrikta dig på mobilappar

Om du inte vill att dina annonser ska visas i appar kan du välja att enbart inrikta dig på webben.

1. Klicka på fliken Kampanjer och välj kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på fliken Inställningar.
  3. Rulla till Avancerade inställningar och klicka på Enhet: målenhetstyper, specifika enheter och enhetsanslutningstyper.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Klicka på Visa alltid på mobil, klicka på Mobilapp och avmarkera Mellansidesannons för mobilapp
  6. Klicka på Visa alltid på surfplatta, klicka på App för surfplatta och avmarkera Mellansidesannons i app för surfplatta
  7. Klicka på Spara och fortsätt
Om du vill utesluta enskilda mobilappar i stället för alla mobilappar kan du använda uteslutningar av placeringar för mobilappar. Lägg till uteslutningarna under Uteslutna annonsgrupper eller Uteslutna kampanjer på fliken Display-nätverket.

Nästa steg