Vis annonser i mobilapper

Ved å vise annonsene dine i mobilapper når du ut til folk på mobiltelefoner og nettbrett – en målgruppe i stadig vekst. Med kampanjer i Displaynettverket vises annonsene dine i apper som standard hvis plasseringen (annonsens destinasjon) samsvarer med målrettingen du har angitt for kampanjen din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du viser annonser i apper i Displaynettverket. Finn ut mer om hvordan du markedsfører apper, i artikkelen Om appkampanjer. Hvis du vil unngå at annonser vises på visse plasseringer, kan du lese mer om hvordan du ekskluderer bestemte nettsider, videoer og apper.

Før du begynner

Kontroller for målretting og ekskludering for bannerannonser på mobil er forenklet for å gjøre det enklere å nå ut til den stadig økende kundebasen med mobilbrukere.

Innholdsekskludering («Annonseplass i GMob-mobilapper for annonser som ikke er interstitial-annonser»-ekskludering) er erstattet av forenklede alternativer for enhetsmålretting mot datamaskiner, nettbrett og mobilenheter.

Du kan kontrollere hvilke publisister annonsene dine kan vises med, og i hvilke typer innhold de kan vises i, ved å bruke

• emner
  • enhetsmålretting, altså mot mobil, nettbrett eller datamaskiner
  • appkategori
  • ekskludering av enkeltapper via ekskludering av plasseringer for mobilapper samt ekskludering av enkeltnettsteder
  • innholdsekskluderinger

Hva er endret i mobilmålrettingen?

Google Ads støtter ikke lenger målretting til appbeholdning ved hjelp av enhetsinnstillinger eller på plasseringen adsenseformobileapps.com.

Veiledning

«adsenseformobileapps.com» vises fortsatt i «Automatisk plassering»-rapportene, også etter avviklingen.

Visninger og potensielle klikk og konverteringer rapporteres i «Automatisk plassering»-delen under «adsenseformobileapps.com» i følgende tilfeller:

• Når det brukes annen målretting enn plasseringsmålretting, for eksempel søkeord-, emne- eller publikumsmålretting.
  • Ved visning som følge av en AdMob-forespørsel.

Hvis du vil at annonsene bare skal vises i bestemte mobilapper eller appkategorier, kan du angi dette i innstillingene for målretting ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Klikk på Legg til filter på «Visninger»-raden øverst.
  4. Klikk på Kampanjetype og velg Bannerkampanje. Klikk på Bruk.
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  5. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen og så på Innhold.
  6. Gå til Plasseringer-fanen.
  7. Klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon og deretter på Endre plasseringene.
  8. Klikk på Velg en annonsegruppe.
  9. Velg kampanjen og deretter annonsegruppen du vil endre.
  10. For å målrette annonseringen mot bestemte kategorier klikker du på Appkategorier og velger kategoriene du vil bruke. Disse kategoriene samsvarer med kategorinavnene i appbutikkene.
  11. For å målrette mot bestemte apper klikker du på Apper og søker etter navnene på de aktuelle appene.
  12. Hvis du har ID-ene til appene du ønsker å målrette mot, klikker du på Skriv inn og angir ID-ene i disse formatene:
    • Apper i Google Play: mobileapp::2-<navnet på pakken i Google Play-butikken)>
      • Eksempel: mobilapp::2-no.eksempel.app
    • iOS-apper: mobileapp::1-<app-ID-en med ni sifre>
      • Eksempel: mobileapp::1-123456789
  13. Klikk på Lagre.
For å se hvilke apper annonsene dine vises i for øyeblikket, klikker du på Bannerkampanjer på «Visninger»-raden øverst. Klikk deretter på Innhold i sidemenyen til venstre, og velg så Plasseringer.