Om søkeord i kampanjer i Søkenettverket

Søkeord er ord eller setninger som brukes for å etablere samsvar mellom annonsene dine og termene folk søker etter.

Det er viktig at du velger relevante søkeord av høy kvalitet i annonsekampanjer, slik at du når ut til de rette kundene – til rett tid.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan søkeord fungerer, og hvor annonsene dine blir vist.

Sånn fungerer det

For at annonsene dine skal bli vist når folk søker etter produktet eller tjenesten du tilbyr, må du velge søkeord som samsvarer med ordene eller setningene folk søker etter.

Eksempel

Hvis du selger frisbeer, kan du legge til «kjøp frisbee» som søkeord i Google Ads-kampanjen din. Når folk skriver inn «kjøp frisbee» på Google Søk, kan annonsen din vises på søkeresultatsiden. Hvis du også har målrettet søkekampanjen mot Displaynettverket, kan annonsen dessuten vises på nettsteder som omhandler sporten ultimate frisbee.

Når en kunde søker etter en term som samsvarer med søkeordet du bruker, går annonsen din inn i en auksjon der det blir avgjort om den blir vist.

Kostnaden av hvert søkeord varierer etter kvaliteten på søkeordet, konkurransen i annonseauksjonen og andre faktorer. Påse at landingssiden din og alle søkeordene dine er svært relevante med tanke på termene en kunde kan komme til å søke etter. For at du skal kunne danne deg et tydelig bilde av kvaliteten på søkeordene dine, har vi tilordnet hver av dem separate kvalitetspoeng.

Disse poengene er basert på forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelsen av landingssiden. Hvis du har annonser med høyere kvalitet og større relevans for brukersøk, får du som regel lavere kostnader og bedre annonseplasseringer. Finn ut mer om kvalitetspoeng.

Slik blir det etablert samsvar mellom søk og søkeord

Med samsvartyper for søkeord kan du velge hva slags typer søk søkeordene dine kan samsvare med. Med eksakt samsvar utløser søkeordet ditt annonsevisninger bare dersom det aktuelle søket har samme betydning som søkeordet. Med frasesamsvar kan søkeordet utløse annonsevisninger etter søk som omfatter betydning av søkeordet.

Hvis du ikke spesifiserer noen samsvartype, har søkeordene fleksibelt samsvar som standard, og det kan etableres samsvar med søk relatert til søkeordene. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar.

Merk: I Google Maps kan termen «i nærheten» bli lagt til i brukerens søketerm når hen ser på steder som er i nærheten. Da kan annonsen din enklere nå ut til brukere på Maps ved at bedrifter og steder i nærheten deres blir vist. Når for eksempel en bruker søker etter «restaurant» på Google Maps i nærheten av den nåværende posisjonen sin, kan søkeordet ditt «restaurant i nærheten» bli vist. Annonsene dine kan bli forhindret fra å bli vist i dette scenarioet hvis du legger til «i nærheten» på listen over negative søkeord.

Denne funksjonaliteten gjelder bare for annonser på engelsk.

Slik ekskluderer du søk

Hvis du vil forhindre at annonsene dine blir vist etter bestemte søk, kan du legge til negative søkeord.

Med negative søkeord kan du påse at annonser bare blir vist etter søk du ønsker. Finn ut mer om negative søkeord.

Eksempel

Hvis du selger hundeklær, kan du målrette mot søk etter «klær til kjæledyr», og legge til «katt» som et negativt søkeord for å sikre at annonsen din ikke vises til folk som ser etter katteklær.

Her blir annonsene vist

Du kan velge å målrette annonsene dine mot en rekke ulike annonsenettverk. Søkeord fungerer forskjellig fra nettverk til nettverk:

• Googles søkenettsteder og nettsteder tilhørende søkepartnere: Når du oppretter annonsegrupper, bør du velge søkeord som er relevante for termene folk søker etter, slik at annonsene dine blir vist til kundene akkurat når de leter etter det du tilbyr.
    • For brukere som er en del av Search Labs og har valgt å bruke den generative søkeopplevelsen (SGE), kan det også bli vist annonser i dette eksperimentet. For søk i samtalemodus brukes Google Ads' forståelse av den kontekstuelle intensjonen til matching av annonser og rapportering. Finn ut mer om effektivisering av Søk ved hjelp av generativ AI.
  • Google Displaynettverk: Hvis du har valgt å vise annonser på nettsteder i Displaynettverket, bruker Google Ads søkeordene for å plassere annonsene ved siden av innhold som samsvarer med annonseinnholdet. Googles teknologi gjennomsøker innholdet og adressen til en nettside og viser automatisk annonser med søkeord som stemmer godt overens med innholdet på siden eller nettadressen. Hvis du for eksempel er inne på en nettside med kakeoppskrifter, kan det hende at Google Ads viser annonser for sjokoladekaker eller desserter. Finn ut mer om hvordan du kan velge søkeord for kampanjer i Displaynettverket.

Tips

• Velg søkeord med omhu. Ta med ord eller uttrykk som kundene dine ville ha brukt for å beskrive produktene eller tjenestene dine. Sørg for at søkeordene er spesifikke og har direkte tilknytning til temaet til annonsen din og siden der kundene havner. Søkeord som består av to eller tre ord, er som regel mest effektive.
  • Grupper lignende søkeord i annonsegrupper. Prøv å gruppere søkeordene dine i ulike temaer. Temaene kan være basert på produkter, tjenester eller andre kategorier. Hvis du for eksempel selger ringer, kan du ha én søkeordgruppe for «forlovelsesringer» og en annen for «gifteringer». Du kan så opprette separate annonsegrupper for disse gruppene med søkeord og vise separate annonser for henholdsvis «gifteringer» og «forlovelsesringer».