Mainosten kohdistaminen maantieteellisiin sijainteihin

• AdWordsin aluekohdistuksen avulla mainoksesi voidaan näyttää valitsemissasi maantieteellisissä sijainneissa. Tällaisia voivat olla maat, maiden sisäiset alueet, tietty säde sijainnista ja sijaintiryhmät.
  • Aluekohdistuksella voit keskittää mainontasi alueille, joilla asiakkaasi ovat, ja rajoittaa sitä alueilla, joilla asiakkaita ei ole. Näin voit parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi.

Kun on kyse mainonnasta AdWordsissa, ajattele kiinteistöalan iskulausetta "sijainti, sijainti, sijainti". Riippumatta siitä, miten hieno mainoksesi on, se ei todennäköisesti ole kovin tehokas, ellei se näy oikeissa paikoissa. Käyttämällä AdWordsin aluekohdistusta tavoitat asiakkaasi siellä, missä he ovat ja missä yrityksesi voi palvella heitä. Voit määrittää ja säätää aluekohdistuksen asetuksia milloin tahansa.

Yrityksen oikeisiin sijainteihin kohdistaminen

Hanki ohjeita yrityksesi kannalta sopivimpien sijaintien valitsemiseen.

Vertaa toisiinsa erilaisia aluekohdistuksia: kohdistamista maihin, maan sisäisiin alueisiin tai tietylle säteelle sijainnista.

Alla on lisätietoja kustakin aluekohdistuksen tasosta ja yrityksistä, joille kukin tapa saattaa soveltua.

Aluekohdistus Kuvaus Kohdistuksesta hyötyvät yritykset Yritykset, jotka eivät ehkä hyödy kohdistuksesta
Maat Mainosten kohdistaminen yhteen tai useaan maahan on hyvä idea, jos tarjoat tuotteita ja palveluja kyseisillä suurilla alueilla. Kokonaisiin maihin kohdistamalla saat mainoksillesi enemmän julkisuutta kuin muutamaan yksittäiseen kaupunkiin tai maan alueeseen kohdistamalla.
  • Koko maata palveleva maanlaajuinen yritys.
  • Verkkojälleenmyyjä, joka toimittaa tuotteita maailmanlaajuisesti.
  • Kansainvälinen yritys, joka myy tuotteita useaan maahan.
Yritys, joka ei toimi kaikilla alueilla tai kaikissa kaupungeissa. Tällaisten yritysten kannattaa ennemmin kohdentaa mainontaa tietyille alueille tai tiettyihin kaupunkeihin.
Maan sisäiset alueet Jos yrityksesi ei palvele kaikkia alueita tai kaupunkeja tai haluat keskittää mainontasi tietyille alueille, sinun kannattaa valita tarkempi kohdistus. Voit käyttää kohdistuksen perusteena alueita, kaupunkeja tai postinumeroita sen mukaan, mikä maa on kyseessä.
  • Yritys, joka palvelee lähiympäristöä.
  • Yritys, jolla on erikoistarjouksia tietyissä paikoissa.
  • Yritys, joka myy tuotteita tietyillä alueilla tai tietyissä kaupungeissa.
Yritys, joka yrittää tavoittaa useimmat maan alueet vain muutamin poikkeuksin (esimerkiksi koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta). Tällöin voi olla parempi kohdistaa koko maahan ja sitten sulkea pois tiettyjä alueita.
Kohdistaminen tietylle säteelle sijainnista Säteelle kohdistamista (eli lähikohdistusta tai Kohdista säteeseen -toimintoa) käyttämällä voit näyttää mainokset asiakkaille, jotka ovat tietyllä etäisyydellä sijainnistasi sen sijaan, että määrittäisit yksittäisiä kaupunkeja, alueita tai maita.
  • Yritys, joka toimittaa palveluja tai tuotteita tietyllä säteellä.
  • Paikallinen yritys, jonka asiakaskunta sijaitsee tietyllä säteellä yrityksestä.
Yritys, joka tavoittelee vain tiettyjä kaupunkeja, alueita tai maita.
Vinkkejä oikeiden sijaintien valitsemiseen yritystäsi varten

Sijaintikohteiden valinnassa huomioon otettavia asioita:

• Varmista, että kohdistat sijainteihin, joissa asiakkaasi ovat. Tämä ei aina tarkoita samaa sijaintia, jossa yrityksesi on. Jos esimerkiksi omistat verkkokauppayrityksen, kohdista mainokset kaikille alueille, joille toimitat tuotteita. Älä kohdista mainoksia vain sille alueelle, jolla yrityksesi fyysisesti sijaitsee.
  • Jos kohdistat alueelle, jossa yrityksesi ei sijaitse, et näe mainostasi, kun teet Google-haun. Voit kuitenkin tarkastella mainostasi käyttämällä mainoksen esikatselutyökalua.
  • Jos kohdistat pienellä säteellä, mainoksesi näkyvät vain ajoittain tai eivät lainkaan. Tämä johtuu siitä, että pienet kohteet eivät aina vastaa kohdistusehtojamme.
  • Kieli- ja aluekohdistusasetukset on hyvä pitää yhdenmukaisina. Jos esimerkiksi haluat kohdistaa mainonnan suomenkielisiin ihmisiin Suomessa, varmista, että mainoksesi on kirjoitettu suomeksi.

Esimerkki

Antti haluaa mainostaa Suomessa sijaitsevaa hotellia englanninkielisille asiakkaille, jotka asuvat Englannissa. Hän kohdistaa mainoksensa Englantiin ja kirjoittaa ne englanniksi.

Aluekohdistuksen määrittäminen

Klikkaa alapuolelta sen tyyppisen aluekohdistuksen vaihtoehtoa, jonka ohjeet haluat lukea. Muista, että käytettävissä olevat aluekohdistustyypit vaihtelevat maan mukaan.

Tehtävälle ehdotettu aika: 5–7 minuuttia

Kokonaisiin maihin kohdistaminen
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Valitse Kampanjat-välilehti.
  3. Klikkaa muokattavan kampanjan nimeä.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa.Locations
  6. Kirjoita sen maan nimi, johon haluat kohdistaa. Target a country
  7. Lisää sijainti valitsemalla Lisää. Add a country
  8. Tallenna asetukset valitsemalla Tallenna.
Kokeile nyt
Kohdistaminen maan sisäisille alueille
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Valitse Kampanjat-välilehti.
  3. Klikkaa muokattavan kampanjan nimeä.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa.Locations
  6. Kirjoita sen alueen postinumero tai nimi, jolle haluat kohdistaa mainoksesi. Jos kirjoitat kaupungin nimen, lisää sen perään myös maan nimi. Jos yrität myydä aurinkovarjoja asiakkaille Australian Perthissä, et varmaankaan halua kohdistaa mainoksia Skotlannissa sijaitsevan Perthin kaupungin asukkaille. Target a metro
  7. Lisää sijainti klikkaamalla Lisää. Add a metro
  8. Tallenna asetukset valitsemalla Tallenna.

Kokeile nyt

Määritä aluekohdistus useille kampanjoille kerralla

Voit määrittää aluekohdistuksen useille kampanjoille kerralla seuraavasti:

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Asetukset-alivälilehteä.
  4. Valitse muokattavien kampanjoiden valintaruudut.
  5. Valitse Muokkaa-valikosta Sijainti….
  6. Valitse avautuvassa kentässä, haluatko lisätä sijainteja valittuihin kampanjoihin vai korvata kampanjoiden sijainteja.
  7. Kirjoita sijainti tekstikenttään. Kun olet valinnut sijainnin, voit lisätä muita sijainteja avautuvissa tekstikentissä.
  8. Valinnainen: Suosittelemme, että klikkaat Esikatsele muutokset, niin näet, miten kampanjan sijainti muuttuu.
  9. Valitse Tee muutokset.

Vinkki

Voit valita näkymään vain tietyt ehdot täyttävät kampanjat klikkaamalla kampanjan Asetukset-välilehdellä Suodata. Tämä voi helpottaa joukkomuutosten tekemistä tietyntyyppisiin kampanjoihin.

Mainosten kohdistaminen tietylle säteelle alueesta

Säteen valitseminen

Kun kohdistat säteeseen, näet luettelon sijainneista, jotka ovat säteellä, eli Sijainnit tässä kohteessa. Näiden sijaintien luettelo kannattaa tarkistaa, jotta voit varmistua siitä, että olet kohdistanut mainokset haluamaasi paikkaan. Muista, että jos valitset pienen säteen, mainokset saattavat näkyä vain ajoittain tai ne eivät ehkä näy lainkaan. Tämä johtuu siitä, että pienet kohteet eivät aina vastaa kohdistusehtojamme. Voit myös tarkentaa kohdistustasi valitsemalla yksitellen kaupunkeja tai alueita säteen sisältä.

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa ja valitse Tarkennettu haku.
  6. Valitse Sädekohdistaminen. Target a radius
  7. Anna hakukenttään sen sijainnin osoite, jota haluat käyttää säteen keskipisteenä. Kirjoita säde, jolle haluat kohdistaa mainokset, ja valitse mittayksikkö avattavasta valikosta.Search box
  8. Etsi säde kartalta klikkaamalla Haku.Target radius map
  9. Tarkista kartasta, että kohdistat mainokset oikealle alueelle. Kun olet valmis, lisää sädekohdistus klikkaamalla Lisää. Voit myös lisätä kaikki valitsemasi yksittäiset sijainnit säteeltä sädekohdistamisen sijaan valitsemalla Lisää kaikki. Jos haluat tarkentaa tavoitettavien alueiden luetteloa, voit kohdistaa mainokset vain tiettyihin sijainteihin tai sulkea pois joitakin sijainteja Sijainnit tässä kohteessa -luettelosta. Joissakin tapauksissa alueen kattavuutta ei voida näyttää, koska alue on liian pieni tai sijainnista ei ole riittävästi tietoa. Target radius
  10. Valitse ikkunan alaosassa Valmis.
  11. Tallenna asetukset valitsemalla Tallenna.
Tietoja annetuista aluekohdistuksen ehdotuksista

Olet ehkä huomannut, että muokatessasi aluekohdistusasetuksiasi AdWords ehdottaa sijainteja, joihin saatat haluta kohdistaa. Voit tarkastella näitä ehdotuksia nähdäksesi, sopivatko ne mainoskampanjaasi.

Käytettävissä olevat aluekohdistusehdotukset:

• Sijainnit, jotka sisältävät: Nämä ovat suurempia alueita, jotka sisältävät valitsemasi sijainnin. Tällaisen suuremman alueen lisääminen voi olla kannattavaa, jos haluat tavoittaa suuremman yleisön.
  • Liittyvät sijainnit: Liittyvät sijainnit voivat sijaita lähellä antamaasi sijaintia, niillä voi olla samankaltainen nimi tai ne voivat sisältää sijainnin, jolla on samankaltainen nimi. Liittyvät sijainnit voidaan lisätä kampanjoihin tai sulkea pois kampanjoista.
  • Läheiset sijainnit: Sijainnin nimen vieressä saattaa olla myös Lähellä-linkki. Nimensä mukaisesti läheiset sijainnit ovat sijainteja, jotka ovat lähistöllä ja joiden lisäämistä kampanjoihin tai sulkemista pois kampanjoista kannattaa harkita.

Sijaintiryhmät

Sijaintiryhmien avulla voit tavoittaa asiakkaita sen perusteella, missä he vierailevat, heidän sijaintiinsa perustuvien kohderyhmätietojen perusteella tai kun he ovat yrityksesi toimipaikoissa tai niiden läheisyydessä (sijaintilaajennustesi mukaan). Voit siirtyä Sijaintiryhmät-välilehdelle valitsemalla Asetukset-välilehdellä Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa ja klikkaamalla Tarkennettu haku.

Kiinnostavaan paikkaan kohdistaminen

Voit kohdistaa mainokset kiinnostaviin paikkoihin, jos haluat tavoittaa lentokentillä, yliopistoissa tai kaupallisissa keskuksissa olevia ihmisiä.

Kohdistaminen yksittäiseen lentokenttään tai yliopistoon

Voit kohdistaa mainonnan yksittäiseen lentokenttään kirjoittamalla lentokenttäkoodin tai lentokentän koko nimen sekä maan nimen (esimerkiksi San Francisco International Airport, Yhdysvallat). Katso täydellinen luettelo lentokentistä, joihin voit kohdistaa AdWordsissa (valitse kohdistustyypiksi Lentokenttä).

Voit kohdistaa mainonnan yksittäiseen yliopistoon kirjoittamalla yliopiston koko nimen.

Kaikkiin tietyssä sijainnissa käytettävissä oleviin lentokenttiin, kaupallisiin keskuksiin ja yliopistoihin kohdistaminen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa ja valitse Tarkennettu haku.
  6. Valitse Sijaintiryhmät.
  7. Klikkaa Valitse sijaintiryhmän tyyppi.
  8. Valitse Kiinnostavat paikat ja anna sijainti, johon haluat kohdistaa.
  9. Klikkaa Valitse tyyppi ja valitse lentokentät, kaupalliset keskukset tai yliopistot.
  10. Klikkaa Lisää.
  11. Valitse Valmis ikkunan alaosasta.
  12. Klikkaa Tallenna.
Kohdistaminen sijaintiin kohderyhmätietojen perusteella (tällä hetkellä vain kotitalouden keskimääräisten tulojen perusteella)

Kohdistamalla sijainteihin kohderyhmätietojen perusteella voit tavoittaa ihmisiä sen mukaan, mitkä ovat heidän sijaintinsa kotitalouden keskimääräiset tulot. Hyödyntämällä Yhdysvaltain verohallinnon julkisesti käytettävissä olevia tietoja mainostajat voivat kohdistaa mainoksia tietyille alueille niiden kotitalouden keskimääräisten tulojen mukaan. Tämä ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain Yhdysvalloissa olevissa sijainnissa.

Käytettävissä olevat kotitalouden tulotasot (vain Yhdysvallat)

• Alle 50 %
  • 31–40 %
  • 21–30 %
  • 11–20 %
  • Parhaat 10 %

Ohjeet kohderyhmätietoihin perustuvan aluekohdistuksen määrittämiseen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa ja valitse Tarkennettu haku.
  6. Valitse Sijaintiryhmät.
  7. Klikkaa Valitse sijaintiryhmän tyyppi.
  8. Valitse Sijainnit kohderyhmätiedoittain ja anna sijainti, johon haluat kohdistaa.
  9. Klikkaa Valitse tyyppi ja valitse Kotitalouden keskimääräiset tulot tai Kotitalouden keskimääräinen kulutus.
  10. Klikkaa Lisää.
  11. Valitse Valmis ikkunan alaosasta.
  12. Klikkaa Tallenna.

Kohdistaminen sijainteihin kohderyhmätietojen tai kiinnostavien paikkojen perusteella

Jotta voit varmistaa, että mainoksesi tavoittavat suurimman osan asiakkaista riippumatta siitä, valitsetko kohdistamisen kohderyhmätietojen tai kiinnostavien paikkojen mukaan, suosittelemme kohdistamaan myös laajalle, kattavalle alueelle. Sitten voit määrittää sijainneille sijainnin hintatarjouksen muokkauksia kohderyhmätietojen tai kiinnostavien paikkojen mukaan. Tavoittaaksesi esimerkiksi asiakkaita New Yorkin osavaltion suurituloisten alueilla suosittelemme kohdistamaan sekä New Yorkiin että New Yorkin suurituloisten alueille ja määrittämään suurituloisten alueiden sijainnin hintatarjouksen muokkaukseksi yli 50 prosenttia.

Lisäasetukset: kohdistaminen useisiin sijainteihin kerralla

AdWordsin avulla voit lisätä jopa tuhat aluekohdetta kerralla sen sijaan, että lisäisit kunkin sijainnin yksi kerrallaan. Käytettävissä on myös joukkomuokkaustyökaluja. Lue lisätietoja klikkaamalla alla olevia vaihtoehtoja.

Useiden aluekohdistusten lisääminen kerralla
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa Sijainnit-kohdan vieressä Muokkaa ja valitse Tarkennettu haku.
  6. Valitse Joukkosijainnit.
  7. Kirjoita tai liitä kenttään enintään 1 000 sijainnin nimi, joihin haluat kohdistaa. Lisää sijainteja yhdestä maasta kerrallaan. Tutustu luetteloon sijainneista, joihin voidaan kohdistaa.
    • Jos haluat kohdistaa yli 1 000 sijaintiin, voit lisätä aluekohteita useissa erissä. Jos esimerkiksi haluat kohdistaa 1 200 sijaintiin, lisää aluksi 1 000 ensimmäistä aluekohdetta. Kun olet valmis, lisää jäljellä olevat 200 sijaintia.
    • Kun kohdistat kaupunkiin tai postinumeroon, muista lisätä myös koko maan nimi (esimerkiksi Rovaniemi, Suomi tai 00100, Helsinki).
  8. Valitse kyseisen sijaintijoukon maakoodi.
  9. Kun olet antanut sijainnit, klikkaa Haku.
  10. Näytämme kaikki hakuasi vastanneet sijainnit tarkistuspaneelissa. Tarkista tulokset ja kohdista mainonta kaikille hakuasi vastanneille alueille valitsemalla Lisää kaikki vastaavat sijainnit.
    • Jos jotain hakemaasi aluekohdistusta ei löydy, se näkyy kentässä, johon kirjoitit sijainnit.
    • Poista kaikki vastaavat sijainnit -vaihtoehdon valitseminen poistaa kaikki sijainnit tarkistuspaneelista ja nykyisistä aluekohteista tai poissuljetuista sijainneista.
  11. Valitut sijainnit -kohdassa näet juuri lisäämäsi aluekohdistukset.
  12. Klikkaa Valmis.
  13. Kun olet vahvistanut muutokset, klikkaa Asetukset-välilehdellä Tallenna.

Kokeile nyt

Mainosten kohdistaminen useille alueille eri kampanjoissa

Aluekohdistuksen tietomalli (lataa CSV)

Attribuutti Määritys Esimerkkiarvot
Address line 1 Sijainnin tarkka katuosoite kokonaisuudessaan (enintään 80 merkkiä) Hämeenkatu 4
Address line 2 Mahdollinen talon tai asunnon numero (enintään 80 merkkiä) B3
City Kaupunki, jossa alue sijaitsee Tampere
State/province Maakunta/lääni, jossa alue sijaitsee Pirkanmaa
Postal code Alueen postinumero. Jos postinumero alkaa nollalla, varmista, ettei laskentataulukon muotoilu poista nollaa alusta. 33100
Country Maakoodi. Voit käyttää ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodia. Suomi

Maantieteellisen kohdistamisen taulukko sisältää kaikki alueet, joille voit kohdistaa mainoksesi. Lisäksi taulukossa kerrotaan, miten alueisiin pitäisi viitata mallissa.

Aluekohdistustietojen luominen ja lähettäminen

Aloita luomalla aluekohdistustietosi offline-tilassa .csv-, .tsv-, .xls- tai xlsx-tiedostona. Lähetä tiedosto tilisi Yritystiedot-osioon.

1. Siirry AdWords-tilisi jaettuun kirjastoon.
  2. Valitse Yritystiedot-kohdassa Näytä.
  3. Klikkaa kohtaa + Tiedot ja valitse Aluekohdistustiedot.
  4. Anna datatiedostollesi nimi.
  5. Klikkaa kohtaa Selaa tiedostoja ja liitä datatiedostosi.
  6. Valitse Lähetä.
  7. Tarkista tiedot mahdollisten virheiden varalta, kun olet lähettänyt ne. Osoitevirheet saattavat näkyä vasta 3–4 tunnin kuluttua.

Huom. Tuettujen sijaintien enimmäismäärä on tällä hetkellä 10 000. Jos datatiedostosi sisältää yli 10 000 sijaintia, tiedoston lähettäminen saattaa onnistua, mutta aluekohdistusta ei tällöin oteta käyttöön. Jotta sijainneille määritetty raja ei ylittyisi, tiedot on suositeltavaa jakaa erillisiin tiedostoihin.

Voit myös noutaa, lisätä, päivittää tai poistaa kohteita tiedoistasi AdWords-sovellusliittymässä. Jos sait ilmoituksia lähetysvirheistä, lue ohjeet niiden korjaamiseen.

Muita joukkomuokkausvaihtoehtoja

Tutustu kampanjan aluekohteiden rajoituksiin.

Seuraavat vaiheet