Mainosten sulkeminen pois tietyistä maantieteellisistä sijainneista

Huom. Google Adsin aluekohdistus ei määrittele maantieteellisiä rajoja.

On tärkeää määrittää, missä mainostesi tulisi näkyä. Kampanjan onnistumisen kannalta yhtä tärkeää on kuitenkin se, missä niiden ei tulisi näkyä. Sulkemalla pois sijainteja voit estää mainoksiasi näkymästä kohdistusalueesi tietyissä osissa, kuten tietyllä alueella kohdemaassa tai tietyssä kaupungissa. Näin voit käyttää budjettisi järkevämmin, koska mainoksesi eivät näy henkilöille, joilla ei todennäköisesti ole mahdollisuuksia käyttää tarjoamaasi tuotetta tai palvelua.

Voit sulkea haluamasi sijainnit pois yksitellen. Toinen vaihtoehto on käyttää ominaisuutta, jolla voit sulkea kerralla pois suuren määrän sijainteja.

31.3.2024 alkaen voit lisätä enintään 122 maatason poissulkemista kampanjoihin, joiden positiiviseksi kohdistusasetukseksi on valittu "Kaikki maat ja alueet".

Hyödyt

Kohdistusalueen osan poissulkemisesta voi olla hyötyä

• yritykselle, jonka toiminta-alue ei kata jotakin laajempaan alueeseen kuuluvaa kaupunkia tai aluetta
  • yritykselle, jonka erikoistarjous ei ole voimassa joissakin kohdistusalueen osissa.

Esimerkki

Jos mainostat kiinteistönvälitysliikettä, joka toimii Ahvenanmaalla mutta ei Maarianhaminassa, voit kohdistaa mainonnan koko Ahvenanmaahan ja sulkea Maarianhaminan pois.

Huom. Hotel Ads ‑kampanjoissa voidaan käyttää vain maa‑ tai aluekohdistusta.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin suljet pois yksittäisiä alueita

Sijainnin poissulkeminen määritetään hyvin samalla tavoin kuin aluekohdistus: antamalla poissuljettavan alueen nimi.

Sulje alueita pois valitsemistasi sijainneista seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Klikkaa Asetukset.
  5. Laajenna Asetukset-valikosta Sijainnit-osio.
  6. Sulje sijainti pois jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Hae poissuljettavaa aluetta kirjoittamalla sen nimi hakukenttään ja klikkaa Sulje pois.
    • Klikkaa Tarkennettu haku, hae sijaintia, jonka haluat sulkea pois, ja klikkaa Sulje pois. Kun olet sulkenut sijainnin pois, klikkaa Tallenna.
  7. Klikkaa Tallenna tallentaaksesi asetukset. Poissulkemasi sijainnit näkyvät Poissuljetut sijainnit -otsikon alla.

Jos valitset Näytä sijainnit kartalla, myös poissuljetut alueet näkyvät kartalla punaisella rajattuina.

Kokeile nyt

Näin suljet pois useita alueita kerralla

Voit sulkea kerralla pois useita alueita lisäämällä Google Adsiin listan, joka sisältää enintään 1 000 poissuljettavaa sijaintia.

Huom. Poissuljettuja sijainteja ei saa olla enemmän kuin niitä sijainteja, joihin kampanja on kohdistettu.

Näin voit sulkea useita alueita pois valitsemistasi sijainneista:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Klikkaa Asetukset.
  5. Laajenna Asetukset-valikosta Sijainnit-osio ja valitse Tarkennettu haku.
  6. Valitse valintaruutu kohdasta Lisää useita sijainteja kerralla.
  7. Liitä tai kirjoita kenttään enintään 1 000 poissuljettavan sijainnin nimet. Lisää sijainteja yhdestä maasta kerrallaan. Katso luettelo sijainneista, joihin voit kohdistaa mainontaa.
  8. Voit valita myös vaihtoehdon Rajoita sijainnit maan sisäisiksi.
  9. Kun olet antanut sijainnit, klikkaa Haku.
  10. Näet kaikki hakua vastaavat sijainnit tarkistuspaneelissa. Tarkista tulokset ja klikkaa Sulje kaikki pois. Tämän jälkeen näet juuri poissulkemasi sijainnit Poissuljetut sijainnit ‑osiossa.
  11. Klikkaa Tallenna.
  12. Kun olet vahvistanut muutokset, klikkaa Asetukset‑sivulta Tallenna.
Kokeile nyt

Vinkki

Muista, että jos valitset kaikkien vastaavien sijaintien poistamisen, ne poistetaan sekä tarkistuspaneelista että kohdistusalueista tai poissuljetuista sijainneista.

Ristiriitainen poissulkeminen

Jos jokin alue on sekä sisällytetty aluekohdistukseen että suljettu siitä pois, sovelletaan poissulkemista. Jos esimerkiksi suljet pois Kalifornian osavaltion, mutta kohdistat Los Angelesin kaupunkiin, Los Angeles suljetaan pois, koska se sijaitsee Kaliforniassa. Jos kohdistat Los Angelesiin JA suljet pois Los Angelesin, Los Angeles ei saa liikennettä poissulkemisen takia.

Vinkki

Muista, että sinun ei tarvitse sulkea pois alueita, joihin et ole erikseen kohdistanut mainontaa. Mainoksesi eivät näy tällaisissa paikoissa.

Poikkeuksena on tilanne, jossa kohdistat mainontaa alueelle sellaisten sijaintien mukaan, joita ihmiset ovat hakeneet tai joihin he ovat osoittaneet kiinnostusta, ja suljet muita alueita pois asiakkaiden fyysisen sijainnin perusteella. Tämä on jo hieman mutkikkaampaa. Lisätietoja saat sijainnin lisäasetuksia käsittelevästä artikkelista.