Het verkeer naar uw website meten

Als u als belangrijkste advertentiedoelstelling meer verkeer naar uw site wil halen, kunt u zich erop richten het aantal klikken en de klikfrequentie (CTR) te verhogen. Stel eerst een aansprekende advertentietekst op en kies sterke zoekwoorden om advertenties te maken die zeer relevant en aantrekkelijk zijn voor klanten. Houd dan uw klikken, CTR, zoekwoorden en zoektermen nauwlettend in het oog.

Waarom zou u zich zorgen maken over de relatie tussen advertentietekst en zoekwoorden? Denk aan een roeiboot en een roeispaan en de manier waarop ze samenwerken om een bestemming te bereiken. Goede zoekwoorden kunnen een goed gekoppelde advertentie naar de juiste klanten leiden, waardoor het aantal klikken en uw CTR worden verhoogd.

In Google Ads kunt u ook een campagne maken met het doel Websiteverkeer, dat instellingen en functies aanbeveelt waarmee u geïnteresseerde klanten kunt stimuleren uw website te bezoeken. Met dit campagnedoel kunt u een lijst van de bezoekers van uw site maken waarmee u later opnieuw contact kunt leggen. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads

Wat u moet meten

Hier volgen enkele belangrijke zaken die u kunt meten om u te helpen een campagne bij te houden en te verbeteren die op verkeer is gericht:

• Klikken en klikfrequentie (CTR): Deze twee statistieken laten zien hoeveel mensen uw advertentie aantrekkelijk genoeg vonden om er daadwerkelijk op te klikken en uw website te bezoeken. U kunt klikken en klikfrequentie op alle niveaus van uw account meten. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel klikken een volledige campagne, advertentiegroep of advertentie heeft ontvangen, of hoeveel klikken afzonderlijke zoekwoorden hebben gegenereerd nadat ze uw advertenties hebben geactiveerd. In het zoeknetwerk wordt een klikfrequentie als goed beschouwd als deze 1 procent of hoger is.
  • Zoekwoorden: Houd de prestaties van zoekwoorden met de volgende strategieën nauwlettend in het oog:
    • Update uw zoekwoordenlijsten regelmatig. Onderbreek of verwijder de woorden die geen goede resultaten leveren (als er bijvoorbeeld sprake is van klikfrequenties lager dan 1 procent of lage kwaliteitsscores) en voeg nieuwe woorden toe. Meer informatie over het meten van de prestaties van uw zoekwoorden in het zoeknetwerk.
    • Gebruik de vier opties voor zoekwoorden om te bepalen wie uw advertenties te zien krijgen. Bij bepaalde opties krijgt u meer vertoningen, klikken en conversies voor uw advertenties. Bij andere opties krijgt u minder vertoningen en is de targeting verfijnder.
    • Voer een zoekwoorddiagnose uit voor een uitgebreid overzicht van de kwaliteit van zoekwoorden. Daarmee krijgt u informatie over de kwaliteitsscore van zoekwoorden en kunt u zien of ze uw advertenties activeren. Een kwaliteitsscore van 5 of meer wordt over het algemeen als goed beschouwd.
  • Zoektermen: Wanneer u brede zoekwoorden (de standaardinstelling) gebruikt, kunnen uw advertenties worden weergegeven wanneer iemand zoekt naar een variant van uw zoekwoord, zoals een vergelijkbare woordgroep of een gerelateerd zoekwoord. Als u een lijst wilt bekijken met zoekopdrachten die uw advertentie hebben geactiveerd, gebruikt u het rapport Zoektermen. U kunt dit rapport gebruiken om relevante termen te identificeren die verkeer naar uw website leiden en deze vervolgens als nieuwe zoekwoorden toevoegen. Als de zoekwoorden niet relevant zijn voor uw bedrijf, kunt u ze toevoegen als uitsluitingszoekwoorden zodat ze uw advertenties niet activeren.

• Als uw campagne bijvoorbeeld digitale camera's als breed zoekwoord heeft, geeft het rapport mogelijk aan dat uw advertenties zijn weergegeven voor de zoekopdracht 'digitale camera's Amsterdam'. Als uw bedrijf zich richt op verkoop in Amsterdam, kunt u deze woordgroep als zoekwoord aan uw account toevoegen. Als u niet actief bent in Amsterdam, kunt u Amsterdam toevoegen als uitsluitingszoekwoord, waarmee u voorkomt dat uw advertentie wordt weergegeven op basis van die zoekopdracht. Door niet-relevante zoekwoorden als uitsluitingszoekwoorden toe te voegen, kunt u uw klikfrequentie verbeteren.

Tip

Als een zoekwoord is aangeduid met Toegevoegd in het rapport Zoektermen, betekent dit dat u die exacte zoekterm al heeft opgenomen in uw zoekwoordenlijst.