Ändra hur ofta du debiteras

Har du svårt att förstå eller identifiera en Google Ads-debitering? Använd felsökningsverktyget för oidentifierade Google Ads-debiteringar.

Med automatiska betalningar debiteras du varje gång ditt konto når ett visst saldo, det vill säga betalningsgränsen, och den första dagen i månaden. Betalningsgränsen kan höjas om du brukar nå den innan nästa automatiska debitering sker. Om gränsbeloppet till exempel är 500 kronor och du når det beloppet upprepade gånger kan beloppet höjas till 2 000 kronor eller mer.

Ta reda på betalningsgränsen för ditt konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här tar du reda på betalningsgränsen för ditt konto:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. På sidan Översikt visas ditt aktuella saldo.
  4. Fliken Nästa automatiska betalning visar betalningsgränsen och nästa planerade automatiska betalning.

Öppna Faktureringsöversikt

Ändra hur ofta du debiteras

Vissa användare kan välja en högre betalningsgräns än det belopp som rekommenderas av systemet. Detta alternativ kan innebära färre (men eventuellt högre) avgifter varje månad.

Följ anvisningarna nedan för att se om det här alternativet är aktiverat i ditt konto och göra ändringar av gränsbeloppet:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Inställningar.
  3. Gå till avsnittet Hur du betalar och klicka på länken Redigera tröskel för att se det rekommenderade gränsbeloppet och uppdatera ditt gränsbelopp.
  4. Klicka på Använd rekommenderat belopp för att ange betalningsgränsen till det rekommenderade beloppet och klicka sedan på Spara.
  5. Du kan också välja att ange en annan valfri betalningsgräns upp till ett rekommenderat värde. Klicka på Spara när du är klar.

Kom ihåg: Om du har en innestående skuld kan du ändå komma att debiteras samma datum varje månad som din senaste automatiska betalning, även om du inte har nått betalningsgränsen ännu.