Wijzigen hoe vaak kosten in rekening worden gebracht

Vindt u het moeilijk om Google Ads-kosten te begrijpen? Gebruik deze probleemoplosser voor onbekende Google Ads-kosten.

Bij automatische betalingen brengen we kosten in rekening wanneer uw account een bepaald bedrag (de betalingsdrempel) bereikt op de eerste dag van de maand. Uw betalingsdrempel gaat misschien omhoog als u de limiet regelmatig bereikt vóór uw volgende automatische betaling. Als uw drempelwaarde bijvoorbeeld € 50 is en u dat bedrag meerdere keren bereikt, wordt de drempelwaarde mogelijk verhoogd naar € 200 of meer.

De betalingsdrempel van uw account opzoeken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Ga als volgt te werk om de betalingsdrempel van uw account op te zoeken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Op de pagina Overzicht staat uw huidige saldo.
  4. Op het tabblad 'Volgende automatische betaling' staan uw betalingsdrempel en de volgende geplande automatische betaling.

Naar Betalingsoverzicht

Wijzigen hoe vaak kosten in rekening worden gebracht

Sommige gebruikers hebben mogelijk de optie om hun betalingsdrempel te verhogen tot een hoger bedrag dan wordt aanbevolen door het systeem. Met deze optie heeft u elke maand minder afschrijvingen (maar misschien wel hogere kosten).

Volg deze stappen om na te gaan of deze optie is aangezet in uw account en om de drempelwaarde te wijzigen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Open het gedeelte Hoe u betaalt en klik op de link Drempelwaarde bewerken. De aanbevolen drempelwaarde wordt dan getoond en u kunt uw drempelwaarde updaten.
  4. Als u uw betalingsdrempel wilt instellen op het aanbevolen bedrag, klikt u op Aanbevolen bedrag gebruiken en daarna op Opslaan.
  5. Als u wilt, kunt u elke andere betalingsdrempel instellen op een aanbevolen waarde. Klik op Opslaan als u klaar bent.

Houd rekening met het volgende: Als u nog kosten verschuldigd bent (hoe weinig ook) worden deze elke maand op dezelfde datum als uw laatste automatische betaling in rekening gebracht, ook als u de drempelwaarde nog niet heeft bereikt.